שאלה

RenanaD

New member
שאלה

כבר הרבה זמן אני מחכה שמכר שלי יטוס לאמריקה כדי שיקנה לי שם אייפוד (-יותר זול מהמחיר בארץ בסביבות ה-1,000 שקל). עכשיו, לאבא שלי יש ידיד שהוא בעל מעבדה לאלקטרוניקה, והוא סיפר לנו על ה-iRiver. הוא אמר שה-iRiver טוב יותר מהאייפוד-יותר פונקציות (למשל: אופציה לראות וידאו), מסך צבעוני ועוד. עכשיו קשה לי להחליט מה לקנות
... אז חשבתי לבקש מכם עזרה. האם תוכלו לתת לי קצת מידע על 2 המכשירים, השוואות וכו', ולייעץ לי בעצמכם מה כדאי? תודה רבה מראש!! רננה.

TheRealDeal

New member
חוץ מזה שרוב אתרי הסיקורים

המקצועיים מעדיפים את האייפוד על פני האייריבר, אין הרבה מה להגיד... האייריבר יכול להיות מלא בפיצ'רים וכל הדברים האלה, אבל הם לא שימושיים מאוד,לראות וידאו... באמת.. במסך 2 אינץ'? המסך מחשב לא מספיק לי, והמעבד לא נראה לי מספיק חזק בשביל לנגן יותר מ10 דקות סרטון, מה גם שזה גומר את הבטריה, במקום 15 שעות תקבלי 4-5 שעות, אולי פחות... הקלטה, יש באייריבר BUILT IN ואין באייפוד, אבל יש המון תוספים לאייפוד בשביל זה, ברמות מחירים ואיכויות שונות, החל ממתאם למיקרופון למקליט קול ישיר שמתחבר. המיקרופון שלהם מעולה (לפחות בנגני פלאש סדרה IFP-7XX), אח שלי הקליט שיעור משורה אחרונה בכיתה, ושמעו את המורה חזק. הרדיו, למען האמת, זה מה שחסר באייפוד (ושלא יקפצו פה כולם ויגידו שיש לי אייפוד של 20 ג'יגה, ומה אני צריך רדיו, לפעמים גם לא בא לי לשמוע אף שיר מכל ה1000 שיש לי, ורדיו יכול להוות תחליף מעולה), מה גם, שבלי בעיה APPLE היו יכולים להוסיף רדיו, זה ממש שטויות... לגבי קליטת הרדיו של אייריבר - מעולה!! זהו, יש לאח שלי נגן פלאש שלהם, איכות מעולה. לסיכום, אני מעדיף את האייפוד, הוא יותר קטן, והוא מספק את הצרכים שלי בצורה הטובה ביותר... אבל לכל אחד יש את הצרכים שלו, והאייפוד לא מספיק לכל אחד, ואחרים רוצים וידאו (שוב, סתם גימיק כדי למכור, בסופו של דבר, לא משתמשים בזה), רוצים הקלטת קול (זה באמת יכול להיות שימושי, להקלטת הרצאות וכו'), ורדיו (גם יכול להיות שימושי לרובנו). זהו, מה שתקני זה עניין שלך, ורק שלך, אין עדיף, 2 המכשירים מעולים ומאף אחד מהם לא תהיי מאוכזבת

RenanaD

New member
זה לא שאני אראה סרטי DVD שלמים

בנגן, מקסימום קליפ אחד או שניים ולכן אני מתלהבת מהאופציה הזו. הקלטה זו אופציה שימושית ומצוינת בשבילי, כנ"ל רדיו. חוץ מזה, אם אני קונה אייפוד אני לא מתכוונת לקנות שום תוספת בשבילו, רק את האייסקין, ולכן נראה לי שהאייריבר יותר טוב. לא? תודה רבה!!

AGENT SHESH

New member
לדעתי?

אני קניתי אייפוד, אבל לא קניתי אייריבר רק בגלל המחיר והעיצוב המכוער להפליא. באייפוד חסר מאוד הרדיו. מבחינתי זה מה שחסר להפוך אותו למושלם. האייפוד נגן טוב מאוד, אבל במבחן של הפיצ'רים שיש בנגן - האייריבר נותן לו נוקאאוט. אז... אם לא איכפת לך מהעיצוב ומעניין הרדיו - קחי אייריבר. אם זה משנה לך - קחי אייפוד, הוא סקסי. (באמת - הדבר הראשון שחברים שלי אמרו על הנגן שלי כשראו אותו זה היה "סקסיייייי!"
)

RenanaD

New member
עוד לא התחלתי לבדוק את האייריבר

אז אין לי אפילו מושג איך הוא נראה. אבל אין ספק שהאייפוד מהמם!!
ובעיקרון, הפיצ'רים הם אלה שחשובים לי, אז נראה לי כרגע שהאייריבר עדיף. תודה!

LinkTree

New member
ועוד

ה IPOD לטעמי הכי נוח מבחינת שימוש - נורא אינטואיטיבי וח=ידידותי. הרדיו לי ממש לא חשוב אבל אני הייתי רוצה את ההקלטה שיש ב IRIVER היא גם יותר איכותית מהתוספים של ה IPOD. אם את רוצה רדיו אז לכי על ה IRIVER אני מניח שתהיה מרוצה.

RenanaD

New member
ההקלטה והרדיו מאוד חשובים לי!

האייריבר בעייתי לשימוש? זאת אומרת, קשה לנווט בין השירים וכאלה?

TheRealDeal

New member
ללא ספק יותר קשה מהאייפוד

אבל יש חוברת הוראות, וללמוד איך לתפעל מכשיר יקח לך מקסימום שעה, ולא יהיה הרבה זמן עד שתתרגלי ותלמדי להשתמש בכל הפונקציות, איזה כפתורים ללחוץ בשביל להגיע לכל פיצ'ר, וכו'...

פונגי1

New member
אוהב אייפוד

ל i river יש הרבה בעיות . 1.אין עידכוני חומרה. 2.ממשק לא נוח. 3.אין אפשרות לניגון רנדומלי( shuffel) 4.יש מירווחים בין השירים לא זורמים חלק. 5.סדר השירים אלפא ביתי. חוץ מזה אין על איי פוד.

RenanaD

New member
אין סדר אלפא-ביתי?

אני לא קובעת מה סדר השירים בתיקיות? וואי, זה לא טוב! ומה זאת אומרת "עדכוני חומרה"? סליחה שאני שואלת מיליון שאלות, אני לא מבינה כ"כ בתחום...

TheRealDeal

New member
תיקונים..

לאייריבר יש עדכוני חומרה, יש SHUFFLE, סדר השירים אלפא-ביתי... מה הבעיה בזה? גם האייפוד מסדר לפי ABC... ולאייריבר יש גם עברית רשמית

RenanaD

New member
האייפוד גם מסדר לפי ה-ABC?

לא ידעתי את זה. אוף, זה גרוע! כי אם אני עושה תיקיה של להקה כלשהי ודווקא השיר שאני הכי פחות אוהבת מתחיל ב-A, הוא יהיה ראשון ולא אחרון כמו שאני רוצה. בקשר לעברית באייריבר-הכוונה היא שכל התפריטים שלו בעברית? זה מעולה! (לא שאני אשתמש בזה, כן? אני מעדיפה אנגלית, אבל שיהיה
).

LinkTree

New member
אז אל תקני IPOD

למרות שאני מאוד מאוד מרוצה ממנו אבל אם את צריכה הקלטה ו רדיו אז IPOD לא נותן את זה מהקופסא לכי על IRIVER.

JustThomas

New member
סקסי אה?

אני לא פוסל את האייפוד. אבל מה לעשות, לצרכנים יותר כבדים של מוסיקה ויותר רציניים האייפוד דלוח למדיי. (סקסי? תוכל לקנות זוג תחתונים חדשות) "אם לא אכפת לך מהעיצוב ומהרדיו" ...ותמיכה בפורמטים מצוינים כמו Ogg Vorbis ובוידאו, ובתמונות, וללא צורך בתוכנות גישור בין המחשב לנגן... ועוד. בכל מקרה, האייפוד הוא מכשיר נהדר, אבל לא רציני לצרכן מוסיקה כמוני.

AGENT SHESH

New member
ובכן,

אני מגדיר עצמי כצרכן מוזיקה כבד. יש לי עשרות אלפי שירים במחשב (ולא, אני לא מגזים ב"עשרות אלפי"). האייפוד מספק את צרכיי באופן מושלם. Ogg Vorbis? ובכן - האייפוד לינוקס יוסיף תמיכה בכמעט כל פורמט מוזיקה קיים ברגע שיצא לדור הרביעי (אני מעריך שזה עניין של עוד חודש-חודשיים) חוץ מזה - תמיד אפשר להמיר את המוזיקה מOgg לפורמט אחר. ואל תגידו לי שזה דבר לא טוב להמיר מפורמט כיווץ אחד לאחר, כי לא שמים לב להבדלים האלו. ועשיתי המון בדיקות בנושא. זה אכן בעיה העניין של תוכנות הגישור (האייטונז היא תוכנה ממש כבדה!) אבל מבחינתי תוכנת הגישור היא המינוס הקטן לעומת הפלוס הגדול - הנגן עצמו.

JustThomas

New member
בעניין של הOgg אני לא אוותר,

כי האוזניים שלי שמות לב להבדל בהחלט (גם עם אוזניות יותר איכותיות מהסטוק שמגיע עם אייפוד\אייריבר\ג'מילה אודיו בע"מ) ולא בתור איזה אפקט פלסיבו. וזה באמת חסרון בעיני.

למעלה