שאלה..

שאלה..

קודם כל שלום לכולם... אני אובחנתי גם כ ADHD בסוף כיתה ו' והייתי אמורה לקחת רטלין 20 גרם ביום.. לא התמדתי בזה ולא לקחתי את זה באופן רציף.. (עכשיו אני כבר אחרי י"ב) רציתי לשאול כמה דברים... 1. מה ההבדל בין רטלין גריל ל SR חוץ מזה שהוא מתפזר לאורך כל היום.. (אני שאובחנתי נתנו לי את הרטלין הרגיל.. ושהייתי בי"ב ורציתי לחזור לרטלין נתנו לי את ה SR וזה היה מחרפן אותי לגמרי...) 2. (שאלה בשביל חברה שלי) היא בת 30+ ואובחנה לאחרונה כADD והתחילה לקחת רטלין (עדיין ללא התייעצות עם רופא אבל היא מרגישה שזה ממש עוזר לה..) השאלה היא האם זה מפריע לנשים מניקות האם זה יכול לגרום משהו.. יש לה תינוקת והיא מניקה... 3.האם אתם חושבים שגם אחרי סיום התיכון צריך לקחת רטלין..? אתמול אחרי שיחה עם החברה שלי ושהיא סיפרה באמת כמה זה עוזר לה ואני מצידי הבנתי את כל מה שהיא אומרת חשבתי לעצמי בעצם למה לי לא שוב להתחיל לקחת את זה... (אפילו שאני לא עובדת ולא לומדת...) 4. איפה ניתן להשיג חומר לקריאה בעיברית לגבי ADD URYKHI CPRY... תודה רבה רבה ויום נעים

אז ככה

1. ההבדל בין התגובות לכל סוג של רטלין היא אישית, צריך לראות מי עובד עלייך הכי טוב (או למי יש הכי פחות השפעות לוואי לא רצויות). וגם - יכול להיות שהיתה טעות במינון, שזה גם מחרפן. 2. לא ממש מומלץ לקחת רטלין בלי אבחון, ובלי בדיקת רופא מוקדמת. (אני מכירה מעט מאוד נשים שכדור מרץ לא היה משפר את הרגשתן בחודשים אחרי הלידה
).למיטב ידיעתי הלא מיקצועית, לא כל כך נעשו מחקרים על השפעת רטלין על תינוק יונק, אבל גם אין עדות לכך שזה מזיק. 3. יש הרבה אנשים עם add שלוקחים רטלין לעבודה, או לחיים, ולא רק ללימודים, (וגם הרבה שלא), זה עניין של העדפה אישית, ואת יכולה אולי לקבל יותר דעות בפורום המקביל (מס 694). 4. בקישרוים של הפורום יש הרבה חומר לקריאה על add וגם רשימת ספרים מומלצים.

zivadina

New member
ברוכה הבאה לעולם ה-ADHD!

שלום רב חיפושית אדומה. קודם כל, כדור אחד של ריטלין SR מהווה מנה קטנה מדי לרוב התיכוניסטים, כך שלא פלא שזה לא עזר לך. (זאת מנה של 8 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות). תשובה לחברתך: לא לוקחים ריטלין ללא מרשם רופא. ולדעתי, זה מאוד מאוד לא אחראי לקחת ריטלין כאשר היא מיניקה. אני ממליצה לכל אמא להמנע מתרופות כאשר היא מיניקה, בלי קשר להמלצות הרופאים. על אחת כמה וכמה תרופה כמו ריטלין, שאיננה חיונית לתפקוד תקין, ועוד יותר אם היא לוקחת בלי מרשם רופא. ממש ממש לא בסדר!!! זה ממש לעשות ניסויים על התינוקת. בקשר לנטילת ריטלין לאורך החיים: כיום ידוע ש-ADHD לא עובר, וממשיך להפריע למהלך חיים תקין. היות שהריטלין איננה תרופה שמחייבת נטילה ברציפות, המבוגר יודע להבחין מתי כדאי לו ליטול ריטלין ומתי אין צורך, ופועל בהתאם. למרות שאני עצמי (48) נוטלת ריטלין לפעמים, אני חושבת שצריך לקחת רק כאשר צריך, ולא להעמיס כימיקלים על הגוף ללא צורך. ההכרה שלנו בונה מסלולים משלה כדי להתגבר על בעיות שונות, וצריך להיעזר בכדור רק כשאין דרך טובה יותר. את מוזמנת לקרוא את הקישורים שלמטה:

תגובה

אני כבר לא ברוכה הבאה לעולם אני כבר מאובחנת מכיתה ו' כיום אני בת 20... לגבי החברה אני גם אתמול הערתי לתשומת ליבה שלא לוקחים רטלין בלי לבדוק והיא פשוט לא ידעה על זה כי אף אחד לא אמר לה... אני כשהתחלתי לקחת רטלין נקבעה לי מנה של 20 גרם ליום כל יום בבוקר ושלקחתי את ה SR היה כתוב על הקופסא שכל כדור אם אני זוכרת נכון מכיך 20 גרם... לדעתי זה שזה התפשט לאורך כל היום זה מה שחרפן אותי... אני לא ממש יכולה לטול רטלין רק לפעמים כי עד שהגוף שלי מתרגל יש לזה תופעות לואיי לא ממש נחמדות אני נמצאת בתוך כמו בועה.. כאילו בדיכאון ככה שאני אישית מעדיפה לקחת בקביעות ושהגוף יתרגל.. (בערך לוקח לי שבועיים עד שזה עובר...) איזה קישורים למטה ..? תודה על התשובות...

../images/Emo15.gif-ברוכה הבאה לכאן../images/Emo70.gif

אז ראשית הבהרה לגבי ה-SR. אכן רשום על הקופסה 20 מ"ג וזה הולך ככה: בכדור הקטן הזה יש 20 מ,ג ריטלין בשחרור מושהה, המתחלק על שתי מנות, לאורך 6-8 שעות השפעה. בפועל -פועל בגוף לאורך שעות ההשפעה מינון נטו של כ-8 מ"ג חלק מין החומר הפעיל אובד בשל השחרור המושהה.. מקווה שההסבר יעזור לך. בנוסף, כפי שכבר אמרו לפניי, מינון של 8 מ"ג בד"כ נמוך לנערה בתיכון, גם לבת 20. לפני שמתחילים לקחת, לאחר הפסקה או לראשונה- יש לבקר אצל רופא ולהתאים את המינון. באשר לקישורים, ראי בהודעת זיוה שלנו, בתום ההודעה ישנו קישור המודגש בקו- לחיצה עליו תפתח את הקישור.

אוקיי

סבבה.. תודה על ההסבר למה ללכת שוב לרופא לא הבנתי.. כאילו זה לפי הרגשה שלי אני יכולה לדעת אם המינון מתאים ואם לא אז אני אלך אליו...

אולי אתם יודעים..

אולי אתם יודעים איפה יש מידע על רטלין לא מצאתי כלום בקישורים.. ואם יש קישורים שמדברים על ADD ולא על ADHD זה גם יעזור...

בקישורים, מדור טיפול תרופתי

מאחר והסדר הינו אלפביתי, רדי עד לר' יש המממוווןןן מידע שם

למעלה