שאלה

שאול DR650

New member
שאלה

אני יודע שזהו פורום סופרמוטו אבל אני לא ממש יודע היכן לשאול את השאלה הזאת, אני פשוט אשאל ותבינו אומרים שסופרמוטו הוא "חולץ פקקים" יותר טוב מכל טוסטוס ובוודאי אופנועי כביש אחרים. האם האופנוע שלי, שאינו מוסב לסופרמוטו אבל מבחינת רכיבה עירונית הדבר היחיד שמבדיל בינו לבין SM זהו קוטר הגלגלים, האם גם הוא טוב לרכיבה עירונית צפופה? אני מוצא את עצמי המון פעמים נעקף ע"י טוסטוסים שנדחקים לצדי משאיות ובין מכוניות בצורה שאני לא מעיז לעשות. האם זה נובע אך ורק מאופי הרכיבה (אני פשוט יותר זהיר מהמתאבדים האלו) או שאני יכול למתוח את הגבולות קצת יותר? רק כדי להבהיר, נאמר שאני רוכב בלי המורכבת אבל עם מראות וארגז.

שאול DR650

New member
אה ועוד שאלה

בתור מישהו שלא מבין דבר וחצי דבר בסופרמוטו, למה יש קטע שטח במרוצים? חשבתי שהקטע זה לקחת אופנועי שטח ולהפוך אותם למשהו ששטח זה לא השטח שלו, אז למה יש קטע שטח בתוך מרוץ סופרמוטו? וגם איך האופנועים מסתדרים עם זה, אין להם צמיגים חלקים המיועדים לאספלט?

כRובי

New member
חשבת שגוי...

סופרמוטו בתרגום לעיברית מצרפתית, הוא סופר-אופנוע: חשבת שלך יש דו שימושי? הסופרמוט מוכיח אחרת - הוא נועד לתת את הפתרון האולטימטיבי כשמגיעים לשילוב בין כביש לשטח. בגלל זה, אגב, הרוכב על הסופרמוטו מתקרא (גם כן בצרפתית), סופרמוטארד (קרי: סופר רוכב) - והכוונה היא לרוכב שיכול לשלוט הן בתחום השטח והן בתחום הכביש, על אותו אופנוע... מרוצי הסופרמוט באים לבדוק בדיוק את זה - מי הרוכב הכי מהיר על האספלט, שיכול לפתוח פול גז בישורת, לחכך מרפקים עם רוכבים אחרים, לבלום מאוחר ולהשכיב הכי נמוך שאפשר בפנייה, ואח"כ להשתלט על האופנוע בתחום השטח, להחליק איתו זנב, לקפוץ איתו באוויר, ולבלום תוך כדי קרב עם רוכבים אחרים, בכניסה לפניה. אגב, לגבי שאלתך הראשונה - ההבדל בין ה-DR שלך לסופרמוטו, לא מסתכם רק בקוטר הג'אנטים ותו לא -צריך לזכור שג'אנט קידמי בקוטר קטן יותר, גורם לכל האופנוע "לרדת קדימה" (כאילו לנטות קדימה). בכך בעצם, מתקבל היגוי מהיר יותר, ויכולת ההעמסת המשקל על הקידמי (בבלימות), מעניקה אחיזה גבוהה יותר. תוסיף לכך מערכות בלם חזקות יותר וצמיגים דביקים הרבה יותר מאלו שיש לך על ה-DR ותקבל את ההבדלים הבאמת גדולים בין דו"ש רגיל לסופרמוטו, בשימוש עירוני.

שאול DR650

New member
אני יודע שלא כל ההבדל

בין הכלי שלי לבין SM הוא בגודל הג'אנטים, אמרתי שמבחינת "חילוץ פקקים" כל שאר הדברים לא ממש משנים (בלמים, צמיגים), לצורך רכיבה עירונית בלבד! אני יודע שמה שיש לי זה מאוד רחוק מסופר... שאלתי היתה בקשר לזה ורק לזה. ובקשר לשאלה השניה שלי, כולנו יודעים שהשטח שבמרוצי ה-SM השטח הוא לא ממש שטח קשה, זה שטח שמותאם לאופנועים הספציפיים האלה, בעלי צמיגי הכביש הדביקים (כפי שכינית אותם בעצמך) שלא ממש מספקים אחיזה בשטח, ובעלי הג'אנטים בעלי הקוטר הקטן מה שלא מאפשר לעבור שטח שהוא מעבר לשביל כבוש (גם אם הוא אכן הולך בקפיצות וכאלה) לכן לדעתי זה לא ממש מבחן של יכולות ה"סופר רוכב" בשטח... (וד"א, אין דבר כזה "סופרמוטו", המילה הזאת זה בסה"כ קיצור שעשו ציונים שכמותנו למילה סופר-מוטארד, כך שנראה לי די מוזר ההפרדה הזו שעשית בין "סופרמוטו" לבין "סופר-מוטארד")

Le Duke

New member
הראש היהודי ממציא לנו פטנטים?

!NOT היכנס נא לגוגל והקלד Supermoto. נ.ב. אל תשכח לבקש יפה סליחה מהחסה

שאול DR650

New member
טוב טוב...../images/Emo131.gif

אז לא אנחנו המצאנו את הקיצור אבל שמישהו יסביר לי מה ההבדל בין סופרמוטו לבין סופרמוטארד (ומה אומר כל אחד מהם)

45degrees

New member
סופרמוטו = סופר אופנוע

סופרמוטארד = סופר אופנוען

כRובי

New member
שאול? הבנת הנקרא? ../images/Emo2.gif

קרא שוב את הפסקה השנייה שכאן ותקבל תשובה

שאול DR650

New member
טוב הבנתי, אבל

אבל לא עניתם לי על השאלה השניה (או הראשונה...) שלי- קטע ה"שטח" במרוצי הסופרמוטו הוא לא באמת שטח במלוא מובן המילה, ואף אחד לא באמת יירד עם אופנוע סופרמוטו לשטח...

45degrees

New member
אתה טועה גם כאן. קטע השטח הוא

באמת שטח - עם קוליסים ובוץ ודאבלים וטייבלים ומה לא. תראה תמונות או וידאו ממרוצים בחו"ל ואתה תראה את כל האלמנטים האלה. בארה"ב יש להם מן מנהג להדק את המסלול עם מכבש. באירופה - הכל הולך! בארץ - המון רוכבים נכנסו עם הסופרמוטו לשטח. זה לא מפתיע שאפשר לרכב בקלות ב 90 בשבילים - הרי מדובר על אופנוע שטח במקור. עם צמיגים יחסית חלקים - אין כלום אחיזה בפודרה ובבוץ
עם צמיגי גשם או סליק חתוכים יש די הרבה אחיזה. במידה מפתיעה אפילו. מה שכן - רכיבה עם סופרמוטו בשטח מצריכה טכניקה מדויקת - אין הרבה מקום לטעויות.

למעלה