שאלה

° w a v e °

New member
שאלה

שלום רב. שאלתי אולי קצת מוזרה. לי ילד מקסים בן 9. תנועתי מאוד, מלל רב, וכתוצאה מכך הרבה פעמים חוסר ריכוז. הבעיה החברתית היא המשמעותית ביותר - אין לו חברים וזאת משום הקושי לתקשר, להבין ת'קודים של החבר'ה וכו'...עד היום ביקרנו כבר אצל 3 נוירולוגים, ואף אחד לא אבחן אותו כבעל אחת מההפרעות. אני מרגישה די מוזרה כאשר אני מוצאת את עצמי רודפת אחר "אבחון" וזאת ע"מ לנסות אולי להתחיל ריטלין ולבדוק האם יעזור. חשוב לציין שבכל האבחונים שהיו, כאשר צרפנו את "קונורס" של ביה"ס, לא היו תלונות משמעותיות :"הוא זז כל הזמן", "לא מספיק להעתיק", "מדבר הרבה", אך....למורה זה לא מפריע , ואני מוצאת עצמי במצב לא נוח, איך למורה זה לא מפריע ולי כן ? אני רוצה למתן את התנועות, לנסות לעזור. האם יש מצב שאני מנסה ריטלין על דעת עצמי ? (מאחר ואני עוקבת אחר ההמלצות של המשתתפים כאן ) (ניסינו גם אומגה 3 , שלא החזיק לאורך זמן + הומאופטי (כנ"ל) + אוכלים די מסודר , ללא שוקולדים, קולה וכו')

חגית35

New member
כמה יצא בקונורס?

בד"כ קונורס נותן מייד תמונה על מרכיבי האימפולסיביות, ההיפראקטיביות וחוסר הריכוז. אם מילאתם לפחות 9 פרמטרים שנוטים לצד שמאל של השאלון זה אומר בד"כ שיש דברים בגו... ומצריך בירור מעמיק יותר ותישאול ממליצה לך ללכת לפסיכיאטר ילדים מומחה להפרעות קשב הוא יכלול איבחון יותר מעמיק מנוירולוג אולי יפנה אותך לאיבחון יש פה שאלוני קונורס לדוגמא תוכלי למלא בעצמך על ילדך ולהבין שאם הסקלה נוטה לצד שמאל בעיקר... יש מצב ל-ADHD או משהו נלווה

° w a v e °

New member
ה מ ו ן תודה

בדקתי בעותקים שנשארו אצלי...מתוך 28 השאלות יצאו 6 תשובות בקצה השמאלי ביותר (3) ועוד 3 תשובות באמצע הנוטה לשמאל (2) = 9. ושני הקונורסים שלנו ושל ביה"ס היו זהים פחות או יותא (ואחת הנוירולוגיות אף התפעלה מכך). אם אכן פסיכיאטר עדיף - יש מומלץ ?

חשוב לוודא כי הפסיכיאטר מתמחה

בתחום הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ונוער. ישנם מכונים המתמחים בכך, חלק מהם תוכלו למצוא בקישורי הפורום במדור מכונים ורופאים לאבחון וטיפול. בהחלט נשמע כי זה מה שנדרש לכם. חזרו לעדכן אותנו

תשובה..

תזזיתי, מדבר ללא הרף, לא מספיק להעתיק,בעיות חברתיות, עוד ועוד.. לאוזן שלי זה נשמע די והותר, אבל אני לא רופא
על מנת להיות בטוחה, לדעתי כדאי לכם לגשת לאבחון אצל פסיכיאטר ילדים ונוער המתמחה בהפרעות קשב וריכוז. בד"כ אינטואיציה טובה של אמא, כן מוכיחה את עצמה. אל תתייאשי ולא ע"מ רק לקבל טיפול תרופתי עבורו, אלא בעיקר על מנת לדעת כיצד לקדם אותו.

zivadina

New member
תת-אבחון

שלום רב לך. לצערנו, ישנם נוירולוגים שלא מכירים את הפרעת הקשב, ואם הילד עבר אצלם שלילה של בעיות נוירולוגיות (כמו רוב ילדי ADHD), הם אינם מתייחסים לבעיות ההתנהגותיות והרגשיות, היות שגם אינם מוסמכים לעשות כך. אני מציעה לך לקרוא את מדור הקישורים אשר צרפתי לך למטה, ואם תגיעי למסקנה שכדאי לאבחן את הילד אצל מומחה להפרעה, תוכלי לציין מאיזה אזור את ובאיזו קופה, ונוכל להמליץ לך על מומחים. אם את הולכת למומחה שעובד עם הקופה שלך, את יכולה לקבל החזר גדול מאוד על האבחון.

° w a v e °

New member
תודות על ההסבר .הייתי שמחה לקבל

המלצתכם על מומחה להפרעת קשב / פסיכיאטר . אנו תושבי חולון, חברי קופ"ח מכבי. תודה מראש על המידע על מנת להתקדם ולקדם

למעלה