שאלה

noaandall

New member
שאלה

בטח שאלו את זה פה איזה אלף פעם... אבל על מה באמת מדבר השיר escape של מיוז? אני חייבת לדעת...

L A D Y B U G 2

New member
מהמאמרים........לפי gloria23

כמו שאמרתי השיר לדעתי מופנה אל אבא של מאתי´ו..עכשיו אין פה לדעתי ניסיון להאשים פה אותו, אלא רק ניסיון לנסות ולהסביר או לדבר על הדברים כמו שהם בגלוי, המילים כל כך כנות ויפות כאן. אוקי אז נתחיל .. בבית הראשון יש פנייה ישירה אל אבא שלו כאשר הדברים מובאים מאיזשהו ניסיון בעבר שהיה במשפחה...כאשר מאט מאשים את אביו שאף פעם לא היה כנה איתם לגבי התחושות שלו ואף פעם הוא לא ראה את הדברים כמו שהם אלא ניסה לברוח מהם,ומשתי השורות האלה כבר אפשר להבין איך מאת´יו רואה את אביו: "כדי לברוח מחוסר המשמעות שלך ומחוסר החשיבות שלך."...כבר מכאן אנחנו מבינים שאין לו כל כך חשיבות בחיים של הבן שלו והמשפחה שלו. You´re uncontrollable, And we are unloveable, "אתה בלתי ניתן לשליטה ואנחנו לא אהובים" פשוטו כמשמעו, אתה פשוט לא ניתן לשליטה, אבל המשפט "אנחנו לא אהובים" פשוט מעיד על הריחוק והקרירות שמאתי´ו וכנראה גם שאר משפחתו, (נדמה לי שי לו עוד אח, לא בטוחה..) מרגישים, הם פשוט לא מרגישים אהובים מצידו מבעד לעיניו של מאת´יו... And I don´t want you to think that I care, I never would, I never could again. וכנראה התוצאה שנגרמה כתוצאה מהריחוק הזה מובע במשפטים בשיר כמו" ואני לא רוצה שתחשוב שאכפת לי,מעולם לא היה לי אכפת ומעולם לא יכול היה להיות לי,שוב."... Why can´t you just love her, And why be such a monster," "למה אתה לא יכול פשוט לאהוב אותה? למה להיות כל כך מפלצת?" ובמשפט הזה" למה אתה לא יכול לאהוב אותה"...אממ אני פשוט חושבת שזה מכוון לאימא שלו....פשוט חושבת ככה... והוא עוד מתאר את התכונות של אבא שלו.."נעים הליכות" אבל רק מרחוק You bully from a distance,, כלומר זה אף פעם לא הורגש במשפחה שלהם...יכול להיות שאני מגזימה אבל שוב פעם ככה אני רואה את השיר הזה. Your brain needs some assistance."-אתה פשוט צריך עזרה... אהה ופה בא הקטע היפה והעצוב, ופשוט מקסים, ותראו כמה שהמילים מעבירים את זה: But I´ll still take all the blame, ´cause you and me are both one and the same, And it´s driving me mad, And it´s driving me mad. " אבל אני עדיין אקח את כל האשמה כי אני ואתה הם אותו אחד וזה משגע אותי... זה משגע אותי!" מאת´יו מוכן לקחת עליו את כל האשמה, בגלל ששימו לב, הוא מרגיש שהוא ואבא שלו הם אותו האחד, רוצה לומר, מה שקורה במשפחה שלו זה אשמתו של אבא שלו ושלו, ותרשו לי להכניס כאן פסיכולוגיה בגרוש גם מניסיון וגם ומידע, ילדים, מתבגרים איך שתקראו לזה , לוקחים את האשמה של הגירושים של ההורים שלהם, או את המצב המשפחתי עליהם, לא משנה מה, הם תמיד יאשימו את עצמם במה שקורה למרות שזו לא באמת אשמתם...ואולי הביטוי "אני ואתה הם אותו אחד" יכול לרמוז כאן על סוג של קירבה כלשהו, ופה באמת אני רואה את זה כקירבה משפחתית. "וזה משגע אותי...."-נו מה כבר אפשר להגיד... I´ll take back all the things that I said," I didn´t realise I was talking to the living dead, And I don´t want you to think that I care, I never would, I never could again." "אני אקח בחזרה את כל הדברים שאמרתי אף פעם לא הבנתי שדיברתי לקירות" הוא יקח בחזרה את כל הדברים שהוא אמר, אולי ניסיון להשלים עם אביו? המילים החודרות האלה פשוט אומרות הכל....מאתיו מרגיש שהוא תמיד "דיבר לקירות" בכל מה שנוגע לאביו... אבל שוב יש כאן את הטויסט הזה, "ואני לא רוצה שתחשוב שאכפת לי מעולם לא היה לי אכפת ומעולם לא יכול היה להיות לי, שוב." שמאתי´ו עדיין לא רוצה קירבה אל אביו, ואפשר לראות את זה במילה "שוב" שמעידה על כך, שכנראה היה ניסיון לנסות ולהשלים ששום תועלת לא צמחה ממנו...לכן הוא כבר לא רוצה שהוא יחשוב שאיכפת לו, כי הוא יודע שפשוט לא יצא מזה כלום. וכנראה שהבית האחרון, אותו בית שבו מסתיים השיר באמת מראה לנו ששום דבר לא יצא, והדברים נשארו כפי שהם ופשוט חוזרים על עצמם. "אתה תגיד הכל, ותנסה הכל כדי לברוח מחוסר המשמעות שלך ומחוסר החשיבות שלך" יכול להיות שהאב ניסה להשלים (תנסה הכל) אבל שוב הביטוי חוסר חשיבות כבר מראה לנו את המצב העכשווי והקובע-פשוט חוסר חשיבות , ככה האב נתפס בעיניו של בנו. אוקי, יכול להיות שאני לגמרי טועה, פשוט כל הביטויים האלה כמו "לאהוב אותה, ואתה ואני אותו אחד" מעידים פה על קירבה משפחתית. אבל יכול להיות גם שזה סיטואציה שונה לגמרי, אולי עם חבר שפשוט התנהג ככה למישהי מאוד חשובה למאתיו, אין לי מושג , איך אומרים-"דיז וואס מי טו סנטס". אבל מה שכן אני יכולה להגיד שהשיר הזה מתאר בדיוק איך שלדעתי ילדים מרגישים בדיוק במצבים כאלו עם גירושים שהחבילה מתפוצצת, וכל הרגשות האלו איתה ביחד.

למעלה