שאלה

שאלה

מה אתם חושבים שמיחד אותנו כהומואים לסביות דתיים כלומר האם אנחנו פשוט נמצאים במצב שהיו הומואים ולסביות חילוניים לפני 10 20 שנה או שיש הבדל מהותי. חשוב לי להזכיר שעד לפני פחות מ20 שנה היה איסור על משכב זכר על פי החוק.

BabyBoy1

New member
אני חושב שיש הבדל עקרוני

כי הבעיה איתנו, זה לא רק היחס של הסביבה כלפינו, זה גם מה שאנחנו מרגישים כלפי עצמינו. בדרך כלל, הומו דתי מרגיש שהוא בוגד בערכים שלו, ובדרך החיים שלו. ובקשר לאיך שהסביבה מקבל אותנו, בעוד שבסיבה החילונית הסיבה היחידה היא בעצם פחד מהלא מוכר, אצלינו יש בעיה עקרונית הילכתית. לכן אני חושב שהמצא שלנו הדרבה יותר מסובך, ואני לא חושב שהולך להיות שינוי משמעותי.

מעניין כי אני חושבת שלכל דתי יש

התלבטות מוסרית (לפחות אחת אם לא יותר) לגבי האם הוא יכול לקיים מצווה מסויימת. יש אפילו התלבטיות כאלו בגמרא. ההבדל הוא לדעתי ברמת ההלקאה העצמית. לא?

BabyBoy1

New member
אבל עדיין...

זאת גם עבירה שנחשבת "חמורה", וגם זה עניין של דרך חיים... ברור נגיד שכל הורה דתי היה מעדיף שהבן שלו נגיד לא יניח תפילין מאשר שהוא יהיה הומו. כי גם יש לך השלכה על כל החיים הפרטיים, זה הרבה יותר מורכב מסתם לא לקיים איזושהי מצווה. ויש גם את העניין של הבושה...

BabyBoy1

New member
ועוד משהו..

כל הנושא הזה הרבה יותר בעייתי כי זה עניין של רגש, זה דבר שאחרים גם לא יכולים להבין. נגיד אם קשה לך לקום בבוקר להתפלל, אז כאילו קשה אוקיי זה מובן, אבל אם אתה חושב שאתה הומו, קודם כל אתה בהתחלה מכחיש ומסרב להאמין, אח"כ אתה חושב שזה יעבור....אח"כ אתה חושב שאתה בכלל לא שפוי שאתה נמשך לגברים. שלא לדבר על תחושת הגועל שחלק מרגישים לאחר שהם "חושבים" על גברים... בקיצור, אני לא חושב שאפשר להשוות את זה לשום מצווה אחרת.

כמובן שאי אפשר להשוות את זה

לשום עבירה אחרת. אבל זה רק בגלל העניין החברתי שהוא משותף אם אנחנו כדתיים נבדיל בין אלוקים לחברה אותי נוכל לשאת את זה ביתר קלות

האם העבירה נחשבת חמורה יותר מחילול

שבת?האם העבירה היא יותר חמורה בעיני מי (אנשים רבנים אלוקים?) אני תמהה על כך או שחברתית יש כאן בעיה כמו שחברתית יש בעיה להומו בחברה החילונית. גם לחילול שבת יש השלכה על כל החיים הפרטיים ואפילו על המשפחה שאתה בונה.

../images/Emo26.gif

גם ... אבל גם עם הזמן העניין הופך ליותר מודרני (בעיקר מהסתכלות על הצד החילוני -->) פעם להיות הומו היה בהרבה יותר נורא מהיום שהיום אתה יכול להיות הומו וההומופוביה לא תמיד נוקטת תקיפה. גאווה בתקשורת זה די נפוץ.. כמו מצעד הגאווה שעושה רעש ...

למעלה