שאלה

hananlv

New member
שאלה

מפסק הפחת קופץ כל פעם שמופעל מדחס המזגן - בבדיקת טכנאי המזגנים - המזגן תקין לחלוטין. האם נובע מכאן- שקיים קצר אדמה- אפס בקו הכוח של המזגן- או שמא מדובר בצר כזה במעגל כלשהו בבית שבא לידי ביטוי רק ע"י הפעלת עומס גדול כמו המזגן?

מאגר

New member
אם המערכת היא חד פאזית מסכנה ממסר

הפחת הוא 1X25A ואינו עומד בזרם ההתנעה של המדחס

מאגר

New member
לעמי 32 אכן ממסר פחת יש לו גם את

כמות הזרם שהוא יכול לעביר דרכו וכשזכזה הוא מתנהג לפעמים גן כמאמ"ט בהחלט ולא פעם ולא פעמים החלפתי פחתים במקרים כאלה מ25A ל40A והבעיה חלפה. אם הנתיך של המזגן הוא מסוג G20A הרי שב-PIKUP שלו הוא 40A + ואם הראשי הוא 40A והפחת הוא 25A הפחת יתנתק לפני הראשי ולפני המאמט של המזגן מה לעשות אילו עובדות ועם עובדות לא מתווכחים.

ע מ י 32

New member
בשביל זה שאלתי, כי אותי לימדו

שמפסק פחת קופץ אך ורק במקרה של זליקה לאדמה . עכשיו אולי תוכל להסביר לנו למה הפחת קופץ במקרה הזה ?. אני לא מבין ...

eli44

New member
אני לא 100% בטוח...

...אבל בכל זאת: מפסק אוטומטי מחליף תיקני מ א מ ת

moco10

New member
תודה, וזה מוביל לשאלה

איך זה עובד? מוזר לי שזה גם מגנטי וגם תרמי. אגב, אם זה אומנם תרמי, אז זה תרמי ולא טרמי, ואז צריך לכתוב: מאמ"ת.

ע מ י 32

New member
כן מאמ"ת

אבל בכל מקרה יש למפסק האוטומטי הזה מנגנון טרמי או תרמי שמנתק את המעגל במקרה של זרם יתר . זה עובד בצורה פשוטה , הזרם שעובר דרך המאמ"ת מחמם את ה"בי מטאל" (סוג של מתכת) וכשה"בי מטאל" הזה מתחמם יותר מידי אז זה קופץ .

רשר

Well-known member
מנהל
ת/טרמי - מגנטי

שני מנגנונים שמזהים זרמי יתר בקו עליו הם מגינים תרמי: לזרם נמוך הנקרא זרם יתר, עד 20% מעל לזרם הנומינלי פועל על בסיס התפשטות מתכת בחום (לכן תרמי), בי-מטאל =דו מתכת שזה בעצם פס משתי מתכות צמודות בעלות התפשטות שונה בחום כך כאשר החום עולה(עקב זרם יתר) הפס מנתק את המגע החשמלי ומפסיק את הזרם. מגנטי: לזרם גבוה הנקרא גם זרם קצר, מעל ל20% מהזרם הנומינלי. סליל שדרכו עובר זרם מתוכנן, עם עליה של הזרם מעל לתכנון שלו הוא ימשוך ליבת פלדה שתפעיל את מנגנון הניתוק של המגע החשמלי והזרם יפסק. כאשר אומרים "מאמ"ת" מתכוונים ששני המנגנונים נמצאים במכשיר, יש גם מכשירים יעודיים עם מנגנון אחד בלבד.

amirav2004

New member
תיקון

אין פחת 1*25 או1*40 רק 2*25 או2*40 בגלל שהפחת בנוי בצורה כזאת שהוא בודק את הלולאה בין הפאזה לאפס כאשר הזרם הנכנס למעגל אינו שווה לזרם היוצא מקפיץ את הפחת

ע מ י 32

New member
איך אתה יודע שהפחת הוא 25A

והראשי שלו 40 ? ואם זה כך אז בטוח שזה לא בריא למפסק מגן .

NimrodKAdim

New member
אם קופץ הפחת

יש זליגה לאדמה. אין קשר לזרם. הטכנאי של המזגן הוא חשמלאי ולכן הוא לא מסוגל לאתר זליגה לאדמה. חשמלאי יידע להגיד לך אם יש למדחס זליגה לאדמה. אם קופץ לך המפסק זרם (לא הפחת) אז יש לך בעייה במפסק זרם (או שהוא קטן מידי או שהוא רגיש מידי) את הרגישות של המפסקי זרם מסמנים באותיות A או B או C לפני הזרם למשל C10. שווה לבדוק.

NimrodKAdim

New member
תודה, אין חכם כבעל ניסיון...

ואתה כפי הנראה אכן בעל ניסיון. באופן כללי, הפחת צריך להיות מותאם לזרם המירבי שהמפסק הראשי מאפשר לא? (אם המפסק הראשי הוא 40A אז גם הפחת צריך להיות כזה אחרת הוא עלול להתקלקל)

מניסיון שהיה לי

נתקלתי באותו מקרה ולא היתה שום זליגה לאדמה מהקו של המזגן. החלפתי את הפחת והכל הסתדר. הצעה שלי תחליף את הפחת.

hananlv

New member
תודה לכל המשיבים - הצלחתי לאתר

את הבעיה - קצר חלקי בין אפס לגוף בבית מנורה בחצר.

למעלה