שאלה

Dror Bar

New member
שאלה

בדף דמות של השחקן יש כזה דבר MISC MOSIFER מה זה אומר ואיך אני קובע את זה?

DDN

New member
תשובה והערה.

נתחיל בהערה: יש כבר פתילי שאלות בעמוד הזה, לא חבל לפתוח פתיל לעוד שאלה? ובתשובה: MISC זה קישור של MISCELONIOUS (ואם טעיתי באיות קורה, אני רק בנ'אדם) שזה "שונות". כלומר, זה המצב של כל בונוס שאינו נובע מהדברים הרגילים. אתה לא קובע את זה, הGM עושה זאת.

sagy agamy

New member
תשובה

זה שגיא אני ואמיתי בנינו דמויות ביחד ביום ראשון והוא יכול להגיד לך הוא הביא את ה-misc mosifer בשבילנוץ.

Dror Bar

New member
עוד שאלה

איך אני קובע כמה זמן לוקח לעבור מרחק מסויים. לדוגמא: כמה זמן ייקח ל-6 איש ללכת / לרכב 112 מייל אשר רוב הדרך היא יער ומישור. מצפה להסבר איך מחשבים זמן במרחק, ומצפה לתשובה בקשר לדוגמא.

Gabriel S

New member
מכוניות? בתקופתי סוס לא היה לנו

שלום דרור. מייל הוא 1600 מטרים. (מכאן אתה יכול לחשב מרחקים למטרים ולקילומטרים) מהירות הליכה של אדם בשטח ללא מכשולים ובקו ישר היא 4000 מטרים לשעה. מפה אתה יכול לחשב כמה זמן אמור לקחת להם לעבור ממקום למקום ברגל. גבריאל

Gilgam69

New member
ואסור לשכוח לקחת בחשבון

גם את תנאיים הטופוגרפיים, קרי תנאי פני השטח, עיקופים הכרחיים וכו'.

Dror Bar

New member
חישוב שלי מבקש תגובה

לפי החישוב שלי של 12 מייל יקח להם שני יממות ו-דקות עם ילכו כל הזמן( 44.8). אך מכוון שהם נחים+ ישנים+ אוכלים אני יכול להכפיל את זה בחצי ולהוסיף את התוצאה וכך יצא: 66.12 זה אומר 2 יממות 18 שעות ו12 דקות. כמובן שזה בלי עיקובים וכדומה. השמח עם תבדקו אותו ותגיבו. הערה: איך אני יודע מה הסיכוי לשודדים, מזג אויר וקשיים אחרים.

לפי כמות השודדים באיזור.

טבלאות התקלות רנדומלית הן לא חלק מהשיטה, אלא רק המלצה לדרך פשוטה ויעילה להפיל מפלצות מהשמיים - וכל עוד לשודדים אין חלק של ממש בהתאדות המים, ופילים וורודים הם לא חלק נפוץ בשעת שבר-ענן,כדאי לך לוותר על הרעיון המקורי הזה.

Gabriel S

New member
ישמור אותנו האל משודדים וחיות אחרות

איך אתה יודע מה הסיכוי לשודדים, זאבים או ארנבים נוטפי חומצה? פשוט מאוד - אתה מכיר את עולם המשחק, יודע מה הסיפור ומהי העלילה, מכיר את הדמויות והשחקנים ולכן יכול להחליט אם הם פוגשים אותם. השחקנים שלך הם קבוצה שמתנגדת למלך ועוברת ביער של לורד מודח? מה טוב יותר מלמצוא את הלורד ואנשיו שפנו לעיסוק צדדי כשודדים. מכה של זומבים פוגעת בכפר? בטוח שתיתקל בפליטים אם אתה חונה באיזור. תזכור - מה שחשוב בסופו של דבר במפגשים שכאלה הם העניין והערך המוסף שהשחקנים והדמויות מקבלות מהם. גבריאל

Dror Bar

New member
שאלה חדשה

1. לפי מה שהבנתי לגמדים יש חוץ צדק חזק וכו' וכו'. אם יש גמד שהוא גנב ינדו אותו מהשבט? 2. איזה גזעים הם עובדי אדמה/ חקלאים בעיקרון ( לא נראה לי שגמדים וננסים אבל אני לא בטוח).

DIDGIN

New member
התשובות לשאלות תלויות בך

ובמה שאתה רוצה שיהיה בעולם המערכה שלך. אבל אם מה שאתה צריך זה רעיונות, אז אני יכול לתרום כמה: - בעולם בו אין חקלאות ממוכנת או אמצעי תעבורה מפותחים כל קהילה צריכה לגדל בעצמה את המזון הבסיסי. במקרה של עיר גדולה שאין בה חקלאות, היא צריכה להיות מוקפת בשטחים חקלאיים שכפופים לה. כמובן שמקומות שמייצרים עודפים מוכרים אותם, אבל לא בכמויות שיספקו את צרכיהם של עמים שלמים. ז"א שבכל אומה עצמאית ואצל כל גזע עצמאי יש קבוצה של עובדי אדמה, או בקהילות מתורבתות םחות או נודדות מרצון - ציידים\לקטים. - גמדים מבלים זמן רב מתחת לאדמה, ויש כאלו שמבלים כמעט את כל חייהם מתחת לפני הקרקע, שם אי אפשר לגדל צמחים, לפחות כאלו שצריכים אור שמש. אולי הם מסתמכים על שבטים בני ברית של גמדים בשביל אוכל, או שלחלק מהמשפחות בשבט יש מדורי דורות חובה לגדל את המזון ולחיות מעל הקרקע ושאר השבט עוסק בשאר המלאכות (החברה הגמדית המקובעת שבוהלכל אחד יש את מקומו וחובתו מאפשרת חלוקה כזו והסתמכות כזו מבלי חשש לשינויים), אולי הם משתמשים במערכת מראות על מנת להביא אור שמש שנכנס דרך פירים חפורים ו\או הרי געש כבויים, ואולי הם ניזונים מיצורים תת קרקעיים, טחבים, פטריות ומהסלעים עצמם (הרבה ברזל
) - אלפים הם יצורים מתורבתים, אך מבחירה שלהם נודדים ואינם מקימים יישובי קבע. הם נודדים בחבורות קטנות שמונהגות ע"י לורד או נסיכה מקומיים וצדים או מלקטים רק את מה שהם צריכים כדי להתקיים ולא פוגעים במרקם החיים של סביבתם. למרות זאת יש גם שליט עליון, מלך או מלכה בעלת חצר מלכות נודדת. הנדידה לא חייבת להיות ללא מטרה, יכולים להיות מסלולים קבועים ותלויי עונה ותנועת הציד, בדומה לרועי הצאן בעולמנו. - זוטונים לא רוצים או לא מסוגלים לעסוק בחקלאות, ומעדיפים לפשוט על יישובי ספר או לצוד. לעיתים עשרות מהם מתגנבים בלילה לעיירה מבודדת ומרוקנים אותה מכל דבר אכיל או בעל ערך. כשבמקום אחד כבר לא נשאר כלום הם ממשיכים למקום הבא כמו להקת ארבה. - אורקים אינם מעוניינים לשאת את העול של כלכול עצמי. הם לא מאמינים בתפיסה של פירמידת הצרכים שדורשת דאגה לצרכים ארציים לפני דאגה לצרכים רוחניים. במקום זה כל אורק או קבוצת אורקים מתמחה במלאכה האהובה עליהם כגון תפירה, כדרות או תכשיטנות ומשתמשים בהם כדי להתפרנס. אלו שמצליחים לחסוך סכום גדול מספיק עוברים לעסוק בהלוואה בריבית. כמו שאמרתי, אלו רק הצעות ורעיונות.

למעלה