שאלה..

לוקר

New member
שאלה..

הי לכם- אני חדשה פה, ומאתמול אני מדפדפת פה הפורום- ולא מפסיקה להתפעל מכמות הידע שיש לכם , מאפשרויות הלמידה הרבות הגלומות בפורום זה. יש לי שאלה: כיצד נכון לומר כשרוצים להתייחס למספר סעיפים: ראשית ושנית ? או : א, ב ? (בטוח שלא א' כל...?). ובאותו הקשר שאלה נוספת , אצלינו בעבודה נהוג לומר : פעם ראשונה , פעם שניה - כמעט על כל דבר. (דוגמא: אנחנו נמכור בלה בלה פעם ראשונה, ופעם שניה אנחנו נעמוד ביעדים בלה בלה) - האם נכון לדבר כך ? כיצד נכנס הביטוי הזה (מאין השגיאה )? תודה רבה מראש על תשובותיכם.

Yuvalenko

New member
שלום וברוכה הבאה לפורומינו! ../images/Emo13.gif

אני מקווה שתהני מהפורום, מהאנשים, ובעיקר מהחוויה! לגבי שאלותייך - 1) ניתן לומר זאת בכמה דרכים: ראשית כל / שנית - ניתן גם בלי ה"כל". א / ב - כאשר ביטוי זה נהוג יותר בכתב, בעיקר בפסקאות במאמרים, בכתבות וכיוצא באלה לגבי א' כל, לדעתי זו אופציה שאינה קבילה, כיוון שזה שילוב של שתי האופציות שלעיל, לא נראה לי שניתן לערבבן.ושוב- בוודאי ובוודאי שלא "ב' כל". 2) אין לי מושג למה את מתכוונת, באיזה משמעות אתם אומרים פעם ראשונה ופעם שניה. אני אשמח אם תסבירי את עצמך יובל.

לוקר

New member
תודה על התשובה המהירה .

לגבי השאלה השניה שלי :נתתי דוגמא בהודעה הקודמת , אבל אני אנסה לפשט : דוגמא: "תחרות המכירות החלה , המטרות שלנו הן למכור כמה שיותר פעם ראשונה , ופעם שניה לעמוד ביעדים". כאילו, הכוונה היא כמו "דבר ראשון, דבר שני"... אבל האם השימוש ב"פעם ראשונה, פעם שניה" הוא נכון ? אם לא, מה מקור השגיאה?

אִיתַי

New member
גם אני שמעתי...

את עוזי לנדאו מתבטא כך לא אחת. אינני יודע אם מדובר בצורת התנסחות תקינה. וכמובן, ברוכה המצטרפת

פעם אחת, פעם שניה....

צורת ניסוח האהובה במיוחד על סגני אלופים ומעלה בצבא. לא יודע מאיפה זה בא להם או מי המציא את זה. לא נשמע טוב...

or99

New member
"פורומינו"?

אני לא יודע... לי יש רק פורום אחד!

לוקר

New member
אני ממש רוצה לדעת....../images/Emo7.gif

מאיפה הגיע הביטוי: פעם אחת ,פעם שניה (כן, מהצבא, אבל מה הכוונה המקורית...?) האם מישהו יכול לבדוק את הנושא במקורות העלומים שלכם ? (בסוף אני אלמד לחפש בעצמי...). תודה רבה!!!

dorgad

New member
שנית כל - שגוי

ראשית כל היא אכן ראשית לכל הבא אחריה, אבל לשנית יש כבר מי שקדם לה ולכן אינה יכולה להיות שנית לכול. דור

למעלה