שאלה..

שאלה..

סתם הירהורי הלב.. לאלו מכן שהתחתנו לאחר שאמא נפטרה: מי הוביל אתכן לחופה? אם החתן בלבד? איך עוברת חתונה בלי מישהי כל כך משמעותית? כמה זמן אחרי היעלמותה של אמא התחתנתן? תודה לכולן, אתן מקסימות.. הוקוס פוקוס1

אצלי

היה זה אחי הבוגר ואשתו שהובילו אותי לחופה וזה היה כה מזמן.... התעקשתי על כך שבחתונה לא יובילו 2 אמהות כנהוג, כי אז הייתי מפספסת את הקירבה, כלומר את אחי (כי מהצד שלי היתה זו גיסתי שהיתה מובילה...)וכך היה. נישאתי כ - 3 שנים לאחר מותה של אמי (בגיל צעיר - 18.5), חשבתי שיצירת משפחה חדשה ובית חם יחפו על החסר...אך כולנו יודעות שאין זה כך ולמעשה אין תחליף, כי הרי מדובר ברגשות שונים ובמערכות יחסים שונות. ניסיתי למצוא אצל חמותי משהו מן האמהות החסרה, אך היא עצמה ניצולת שואה שגדלה ללא אם, התקשתה בהבעת רגשות ואני שהייתי רגילה לאם רגשית, חמה ואוהבת התאכזבתי מאוד. לזכותה ייאמר שקיבלה אותי באהבה רבה ועשתה את כל שאפשר להעניק לי את ההרגשה הטובה וככל שידעה, בהיותה אם ל 2 בנים, לא באמת היתה לה גישה ליחסי אם/בת ולאורך השנים ביטאה זאת בדרכיה שלה (הכנת מאכלים שהיו אהובים עלי ועזרה טכנית), ועל כך אני מודה לה עד היום. אבל לאמי לא היה תחליף.... תכנון החתונה וכל הקשור בה היה מלווה אצלי בבכי רב, בגעגועים, ובניסיונות שלי לשחזר מה היה אילו....אמי היתה כה חסרה במשהו שהיה כה משמעותי בעיני, פתאום קלטתי שאני עושה שינוי משמעותי בחיי והיא לא איתי ולא תכיר את משפחתי וכו'....היה עצוב ללא ספק. אבל..זמן רב עבר מאז ואלו רק זכרונות עגומים אף שמסתבר שאינם נשכחים וגם אם יש אצלי שינוי בגישה, בתפיסה,וקיימים אצלי כיום השלמה ושלווה בענין זה והסתכלות שונה - את הזכרונות אי אפשר למחוק, והם מלווים אותנו לכל אורך החיים ואפילו במרחק הזמן.

Storm131

New member
להוקוס פוקוס

אותי הובילו לחופה אישתו של אבי ואשת חמי.כן,גם לבעלי כבר לא היתה אמא אז.לצערי הייתי גם בנתק ממשפחתה של אמי וחבל.זה לא היה שלם.מה לעשות. לפחות היו לצידי חברות קרובות מהשרות הצבאי. שתהיה לך שבת נעימה.-סטורם.

חולפת2

New member
ואצלי:נישאתי אחרי 14 שנה שאיבדתי

את אמי. הובילו אותי לחופה דודתי-אחות אמי,וחמותי. מה שהצר את לבי זה שאבי לא הוביל את בעלי מכיוון שההלכה דורשת שזוג נשוי יוביל את החתן והכלה.כלומר בני הזוג של הנשים שהובילו אותי. מבחינתי היה בזה הרבה מן העלבון,אבי-זה שגידל אותי,שדאג לי פיזית ורגשית,היה ער ורגיש לגידול של שתי בנות הגדלות ללא אם,הוא שהיה חוזר מהעבודה ועומד המטבח לבשל לנו,שיהיה לנו אוכל חם,שתהיה לנו החמימות של הבית-גם אם היא נעדרת בדמות אם-הוא הוא היה צריך לקחת חלק בהובלה לחופה. עלי לציין שרק אותי זה הרגיז ככה,הוא אמר לי"עזבי,נו,אלו החוקים,למה להתעצבן?". בטח שהיה קשה ביום כזה ללא אמא לידי,אבל החוסר הענקי הזה הורגש יותר בחריפות דוקא יום קודם-בביקור במקווה. הטקס הזה - שהוא כל כך נשי ואינטימי מאוד חידד לי את החוסר בה.אבל בכל זאת היה מרגש וחויה שזכורה לי מאוד לטוב.דודתי-אחות אמי,שהיתה החברה הכי טובה של אמי לכל אורך חייה,היתה שם,אז זה קצת כמו שאמא היתה שם בכל זאת. בקשר לחמותי: עלי לציין שמרגע שנכנסתי לביתם הביתה מיד חמותי אמרה לי"אני יודעת שאין תחליף לאמא,אבל אני מצדי אתן לך תמיד להרגיש חום ואהבה אצלנו".ויש לציין-שהם עמדו במילה שלהם במלואה! תמיד עוטפים בחום,באהבה ללא סייג וללא תנאים,עזרו לי המון עם הילדים כשהיו קטנים. אבל מה שאני לא יכולה לעשות איתה וזה חסר לי: הביחד הזה,שיחות נפש,שיחות מלב אל לב,נו...דברים של אמא ובת.

ממש מוזר..../images/Emo12.gif

לא ידעתי שזו ההלכה ,שזוג נשוי יוביל את החתן והכלה... דיברנו (אני והחבר) לפני היעלמותה של אמא שלי (חודש וחצי,טיפה יותר..)על ענייני חתונה וכו' בעתיד הרחוק יותר. עכשיו לא מדברים על זה כרגע. זה סתם מסקרנות..פה ושם עלתה בי מחשבה שאחותי הגדולה תוביל אותי...ועכשיו גיליתי שאי אפשר.. לא מתכננת שומדבר בשנה + הקרובות.... לצערי. אודה לכל מי שתענה.. הוקוס פוקוס1

gitta

New member
הוקוס פוקוס יקירתי ../images/Emo13.gif

היום הדברים משתנים במהירות, וכמחצית מהזוגות החילוניים נישאים בדרך אחרת, יותר מתאימה לחיים המודרניים. אבל זה לא צריך להיות דווקא בקפריסין או אצל רב רפורמי או אצל עורך דין או אישיות מהטלויזיה, כפי שרואים כיום. כדי לחיות ולפעול במסגרת שתהלום את רגשותינו ורצונותינו, אפשר למצוא רבנים רגילים, כלומר אורתודוכסים, שיבינו לליבנו. הצעתי היא לגשש אצל הרבנית, אשת הרב, מה הנוהל אצלו ומה נכונותו לבוא לקראתך. והעיקר שיהיה במזל.

בחתונות

שאני הייתי בתקופה האחרונה - בד"כ של בנים ובנות של חברים - ההורים הוזמנו אל החופה, כל זוג בנפרד, והמתינו לזוג הצעיר. ואילו הזוג הצעיר הגיע יחד לבד...אבל מדובר בחתונות של חילוניים ואיני יודעת מה מצבך...בכל מקרה, אכן לפי חוקי ההלכה היהודית, זוג נשוי מוביל את הזוג הנישא. וכשיגיע זמנך אני בטוחה שתוכלי למצוא את הדרך המתאימה לכם. כמו שציינתי אני התעקשתי על כך שאחי יוביל אותי עם אשתו, ולא גיסתי וחמותי (כפי שנהוג) כי רציתי בפירוש מישהו קרוב מבני משפחתי - את אחי...לעומת זאת בחתונה של אחי, שנישא מעט לפני, הרב לא הסכים שדודתי (אחות אמי) תוביל אותם מאחר והיתה אלמנה, אז נבחר זוג מבני המשפחה. כשמגיע הרגע מוצאים פתרון. אז אל דאגה, תמצאי את הדרך הנכונה לך לכשיגיע הרגע.

LG4

New member
ממה שאני רואה...

אני עובדת בגן ארועים..ורואה הרבה חתונות..וכיום רוב הזוגות הולכים לחופה ביחד. ההורים של החתן מוזמנים בנפרד וההורים של הכלה...החתן והכלה באים ביחד. אני מוצאת את זה יותר מיוחד..שהחתן והכלה ניגשים ביחד לחופה ולא האבות מחזיקים את החתן כאילו הוא עומד לברוח וכנ"ל אצל הכלה.

היי

כבר יודעת דברים על חתונות... אכן, גם לי תמיד היה נראה כאילו האמהות והאבות מחזיקים את בני הזוג כמובלים לטבח...

razi12

New member
חתונות

הי הוקוס פוקוס, אני נשואה די טריה והתחתני כשנה לאחר שאימי נפטרה, האמת היא שהייתי אמורה להתחתן לפני זה אבל אימי נפטרה והחלטנו לדחות את החתונה (למרות שממה שאני הבנתי לפי ההלכה לא דוחים חתונה - אבל כל אחד עם ההרגשה האישית שלו). בכל אופן גם אצלי היתה התלבטות מאוד קשה - בסופו של דבר החלטנו שההורים יחכו לנו מתחת לחופה ואנחנו נכנסנו ביחד. במהלך החופה חמותי נתנתה לי לשתות מהיין (התפקיד שהאמא של הכלה אמורה למלא אבל... את יודעת היא לא היתה שם כדי למלא אותו..), בכל מקרה הרב שלנו הציעה לנו להזכיר את אמא שלי בחופה - בהתחלה התנגדתי כי חשבתי שיהיה לי מאוד קשה ובכלל גם למשפחה אבל, 5 דקות לפני החופה שיניתי את דעתי וביקשתי ממנו להזכיר אותה, ואני חושבת שלי זה נתן את התחושה שהיא שם איתי ושכביכול לא שכחתי את כל מה שהיא העניקה לי במהלך השנים. אני יכולה לומר לך שכל המעמד הזה במהלך ההכנות, במקווה ובחתונה עצמה מאוד קשה וצריך להתמודד עם הרבה דברים ביחד, המחשפחה, הכאב, השמחה הרצונות של כל אחד וגם שלך. לי היו המון התפרצויות של בכי וכאב אבל בחתונה עצמה ניסיתי להחזיק את עצמי (והצלחתי) והיה מאוד שמח למרות הכאב הגדול. מקווה שזה עזר, אשמח לתת לעזור לך בכל, בהצלחה ומזל טוב...

Storm131

New member
להוקוס פוקוס

אותי הובילו לחופה אשתו של אבא ואשתו של חמי .לצערי לשנינו לא היו אמהות.זה היה עצוב מהבחינה הזאת.חבל שלא הזמנתי את משפחתה של אמא,היינו אז בנתק.אבל היו חברות מאוד קרובות שלי.

אצלי ...

הדילמה נפתרה בדרכים אלטרנטיביות. בעלי הראשון ואני נישאנו בנישואים אזרחיים באיטליה, ואח"כ עשינו בארץ רק מסיבת חתונה, בלי טקס. למה? הסיבה המוצהרת היא שאני רציתי חתונה רגילה וגם אירוע, ואילו בעלי לשעבר הוא מאוד אנטי-דתי וגם אנטי-ממסדי, והיה מוכן לותר על כל סוג של טקס. הוא הציע כפשרה שאו שנתחתן אזרחית ואז נעשה אירוע, או שנתחתן דתית, אבל רק ברבנות, בלי כל ה-הוהא מסביב. הבנתי אותו, ובחרתי באופציה הראשונה. אני אומרת הסיבה המוצהרת, כי רק לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי שלא במודע ניסיתי לחסוך לעצמי קושי גדול. הרי גם אותי תמיד הטרידה השאלה מי תוביל אותי לחופה. אין לי ספק שזה היה יוצר בשבילי קושי גדול. מכל מקום, עם בן זוגי הנוכחי, הצהרתי מראש שאני לא רוצה טקס פורמאלי, ומצאנו לנו את הדרך האלטרנטיבית שלנו ליצור את האיחוד שלנו.

2hila2

New member
חתונה

התחתנתי הרבה אחרי שאמי נפטרה. הובילה אותי לחופה, מלבד חמותי
גם דודה שלי- אחות אימי.

וזה היה בסדר מבחינת ההלכה?

הכוונה לכך שדודתך תוביל אותך... ולא זוג נשוי שאמור להוביל את החתן-כלה.(לפי מה שהבנתי פה בשירשור..) אה,ו..ברוכה הבאה.. הוקוס פוקוס1

הוקוס פוקוס

עד כמה שלי ידוע אין מבחינת ההלכה קביעה שרירותית מי אמור להוביל את החתן והכלה. עד כמה שלי ידוע המנהג אומר שזה צריך להיות זוג נשוי אבל לדעתי זו לא הלכה. מבטיחה לברר לך יותר לעומק.

חולפת2

New member
אני גם חושבת שזה תלוי ברב המחתן

יש את אלו המקלים,לעומת אלו השמרנים יותר. זה בדיוק כמו בפסח,את אלו שאוכלים אורז,ואת אלו שלא...

2hila2

New member
ההלכה...

אף אחד לא אמר לי כלום, ויש אצלי גם דתיים במשפחה. אני מאמינה שאם קיים משהו כזה, אז זה באמת תלוי ברמת האדיקות.בכל מקרה, תודה על הקבלה החמה לפורום. אני נשואה באושר עם שתי בנות נפלאות

בררתי וזה כמו שכתבתי לך

זהו אכן מנהג ולא הלכה. כאשר יתקרב היום הגדול שילחי לי מסר. מבטיחה לנסות לעזור לך.

מיקימק

New member
הי

אני אמנם זכיתי להתחתן כשאמא שלי לצידי, אך כמובן שלא מעט יוצא לי לחשוב על אחיי הצעירים ואיך זה יהיה שונה אצלם. בכל אופן אנחנו הלכנו לחופה יד ביד, בלי ליווי של ההורים, מתוך בחירה שלנו. אז גם יכול להיות פתרון...

tdr1

New member
אצלי...

הי: אני התחתנתי הרבה הרבה שנים לאחר מות אמי. לאבי יש בת זוג קבועה אך הם לא נשואים. בחתונה, קודם כל ההורים צעדו לחופה ואחריהם אנחנו: ביקשתי שיכריזו על ההורים (כל זוג בפני עצמו) בשמם הפרטי (כדי להימנע מהגדרות מסובכות של קירבה) והם צעדו זה אחרי זה לחופה. אח"כ הכריזו עלינו ואנחנו צעדנו יחד. זה הרבה יותר מרגש לדעתי וגם לא מסובך, וכך גם נראה שהזוג יוצא באופן עצמאי לדרכו ולא מובל/נלקח ע"י המשפחה. בהצלחה ומזל טוב.

למעלה