שאלה...

toao

New member
שאלה...

מאז שחר ילדותי אני סובל מנדודי שינה ומשינה חלשה ולא רציפה. בתקופות בהן המצב מחמיר, אני סובל מאפרוריות, אפאתיות, כהות רגשית ואף דיכאונות. האם אלו תופעות לוואי נורמליות?

104 שנים אתה ככה ??

ולעינייננו..
אני הייתי במעבדת שינה..לא ממש עזר לי.. מה שיצא לטובה בזמנו היה שלפחות יצא לי להכיר את האחות שם..אחח..בגדי אחיות..
אבל תנסה..אי אפשר לדעת..

toao

New member
../images/Emo3.gif

הם לפחות הצליחו לאבחן את מקור הבעיה?

דנטל

New member
אלה אכן תופעות לוואי נפוצות למצב

זה לא אומר, כמובן, שצריך להתעלם מכך. בעיה גדולה בהפרעות שינה הם הדכאונות. כלומר, ניחא אם שינה באיכות ירודה היתה מסתכמת בכך, אבל בגלל שהיא משפיעה על המצב הנפשי שלנו, בין היתר, הבעיה דורשת טיפול. זה מתחיל בכך שצריך להבין מה גורם לנדודים. אם ימצא הגורם ותמצא דרך לטפל בו, התוצאה בסוף השרשרת היא שיפור במצב הנפשי. בשביל למצוא את הגורם ישנם מטפלים מכמה תחומים. הגורמים יכולים להיות רבים. זה יכול לנבוע ממשהו נפשי. זה יכול לנבוע ממשהו בריאותי. במעבדת שינה אמורים להמצא האנשים הכי מתאימים. לצערי, זה לא אומר שתמיד נמצא פתרון. ישנם אנשים שדווקא רפואה אלטרנטיבית זה מה שעזר להם. בקישורי הפורום תוכל למצוא מאמרים שיתנו לך יותר מושג. שים לב שכמעט בכולם מצויין הקשר הברור לדכאונות.

toao

New member
המםמם...

תודה רבה. הייתי מספר שנים בטיפול פסיכולוגי, אך ללא הועיל (כלומר הוא עזר לי בהרבה מובנים אחרים, אך לא בזה). יש לי תחושה שישנם מספר גורמים, כיוון שאמי ואחותי סובלות אף הן סובלות מכך, וסבי ז"ל סבל מכך בעבר. אמי הייתה במעבדת שינה, והפתרון שסופק לה הינו חלקי למדי. הוא פתר לה את ההפרעות בנשימה שהיא סבלה מהן במהלך השינה, אך לא את קשיי ההירדמות. אני לא סובל מהבעייה הפיזיולוגית הזו, אבל קטונתי מלדעת את המניע לבעיה שלי, אז כנראה שכדאי שאני אנסה בכל זאת... עד כמה זה מועי בד"כ?

דנטל

New member
לנדודי שינה יש נטיה להיות תורשתיים

לא יודעת סטטיסטיקה של כמה מועיל. לנסות תמיד כדאי, לא?

למעלה