שאלה

mishaL

New member
שאלה

שלום אני בן 17 משקל:90 גובה:173 בעבר הייתי שמן והרזתי עם ריצה יומית ודיאטה כיום עליתי שוב במשקל כמובן לא באותו יחס שהיה אז אבל אני מאמין שאני יכול וצריך להוריד איזה 10 קילו עכשיו השאלה שלי היא האם לבצע זאת על ידי דיאטה וריצה או שעדיף לי לפנות לפיתוח ובניית שרירים היום וזה ניתן לי בהישג יד. מה עדיף במצבי פיתוח שרירים או פעילות אירובית-ריצה. תודה

mf10

New member
שניהם

פעילות אירובית תסייע לך להיפטר מעודפי שומן ותשפר סיבולת לב ריאה. עבודה עם משקולות תסייע לך לבנות מסת שריר ולהגביר את רמת חילוף החומרים בגוף בטווח הארוך. חשוב לבנות תכנית אימונים מתאימה שתשלב את השניים (ריצה למשל, יכולה להשתלב כחימום לפני אימון משקולות וכשחרור אחריו, מנוחה תמאימה בין אימונים וכד') בשילוב עם תזונה נכונה, שתתאים למסגרת האימונים תשיג את מטרתך.

אירובי או פיתוח שרירים

כפי שעשית בעבר נכון תמיד לשלב פעילות גופנית עם דיאטה. וטוב עוד יותר לא לעשות את שניהם כ"פרויקט" אלא כאורח חיים. הירידות והעליות במשקל אינן בריאות, מזיקות ולמעשה לטווח הארוך גורמות להשמנה. טוב לשלב פעילות אירובית (ריצה/ הליכה..) וכן פיתוח שרירים. אבל גם אלה פעילויות שיש להמשיך כל החיים - כשימור. אם תעשה את הפעילויות (אירובי +שרירים) רק במהלך ההרזיה, כשתפסיק - תעלה במשקל בקלות ומסת השרירים לא תישמר.

למעלה