שאלה

nushit0

New member
שאלה

אני חונכת בחורה צעירה ( בת 20) פגועת נפש. בעברה 2 התקפים פסיכוטים. היא בחורה מאד אינטליגנטית ומיוחדת. החניכה היא באופן פרטי ולא ע"י גוף כמו אנוש. כך שאין לי הדרכה קבועה ומסודרת. אולי יש למישהו רעיונות איך אפשר להעביר את הזמן? אף פעם לא עשיתי פרח או משהו דומה, כך שאין לי מושג. שאלתי לרצונה ,ובנתיים היא רוצהה רק לעשות טיולים רגליים בחוץ. לגבי תחומי עניין , ענתה שאין לה. בתודה מראש...

jinjetta

New member
היי nushit0

אנשים פגועי נפש שונים זה מזה, כך שכל דבר שעושים יש לבדוק אם הוא לא עשוי להוות טריגר. בד"כ האדם עצמו יודע מה הכי טוב לו, וצריך רק להיות קשובים מספיק. לא אמרת מתי היו ההתקפים הפסיכוטיים, ומה מצבה כרגע. אם היא נמצאת בטיפול כלשהו אני ממליצה לדבר עם הגורם המטפל, לא לשם הדרכה קבועה ומסודרת, אבל לפחות הכוונה ראשונית שתהיה מותאמת למצבה של אותה בחורה. בעקרון, אם כרגע מה שהיא רוצה זה טיולים רגליים בחוץ, אז אני לא רואה סיבה להתנגד לזה, או ללחוץ בכיוונים אחרים. יכול להיות שזה מה שעושה לה טוב. אילו פעילויות נוספות היא עושה שלא במסגרת החונכות? אולי זה יתן לך כיוון לגבי תחומי עניין, כמו גם לגבי יכולת ריכוז וכדומה.. קשה קצת לומר יותר מזה, משום שזה מאוד תלוי במצבה. צפיה בסרט יכולה להיות נהדרת לאחד, ולעורר חרדות מסוגים שונים אצל האחר. עבודת יצירה יכולה להיות תרפיה מעולה לאחד ומקור תסכול נוראי לאחר, וכך גם לגבי נושאים אחרים. יכול להיות גם שבשלב זה של הקשר שלכן, זה מה שהיא מרגישה בנוח לעשות איתך (הטיולים ברגל), ואולי בשלב מאוחר יותר היא תתחיל להפתח. סבלנות היא מילת המפתח..

ל ו ל י ת

New member
שני דברים:

1)האם הבחורה נמצאת במסגרת מרפאתית כלשהי? נסי לקבל משם רעיונות (בד"כ במרפאות יש סטודנטים שמעבירים פעילויות. נסי להיעזר בהם, הכל תוך שאת מיידעת אותה שא עומדת ליצור קשר ומקבלת ממנה אוקיי לכך). 2)רעיונות מעטים : א)לחשוב על תחומים ביום יום שבהם יותר קשה לה ולנסות לעשות אותם יחד. לברר איתה אם ישנם תחומים כאלה-לדוגמא יש אנשים שקשה להם עם נסיעה באוטובוס כי הם מובכים, יש אנשים שקשה להם עם קניה במכולת, יש שקשה להם בתחומים אחרים-נסי לברר איתה. ב)להכין יחד דברים כמו עבודות יד (תוכלי לקבל רעיונות מקסימים מפורום אמנות שימושית כאן בתפוז), או להכין יחד אוכל-לאפות או לבשל-תלוי ברמה ובמידת המורכבות שהיא יכולה ומעוניינת. ג)ללמד אותה לעבוד על המחשב!!! כן כן...אפילו אינטרנט, לא תמיד קל לאנשים להתרכז וללמוד, נסי איתה בהתחלה דברים קלים (במידה ואין לה שום נסיון עם מחשב) כמו עכבר וכאלה, ואז לעבוד לעוד דברי כשהרעיון הוא לחשוף אותה גם לרשת, באם היא מעוניינת. לשים לב שוב שלא פעם ישנו קושי עם הריכוז ועם כמות בחומר שניתן ללמוד בבת אחת. ד)ללכת ביחד לסרט. ה)להקים פינת צמחיה משלה שהיא מטפחת, רצוי עם דברים שרואים להם תוצר כמו אפילו לשתול תפוחי אדמה באדמה, תוכלי להיעזר בפורום גינון שיש שם אנשים מקסימים ולקבל רעיונות מה ניתן לגדל בהתאם למקום מגוריה (שמעתי שתפוחי אדמה ניתן לגדל אפילו בעדנית!). ו)ללכת יחד לסידורים, לקניותכמו קניות בגדים או כל דבר אחר שהיא צריכה. ללכת לאטרקציות מעניינות כמו מוזיאונים, פארקים כמו מיני ישראל, ודברים בסגנון הזה-לפי מה שיתאים לה ושהיא תרצה. לפני הצעת כל רעיון הייתי בודקת עם הוריה האם זה אפרי לעשות מבחינת עלות והאם מתאים בבית שלהם. כמובן לבדוק איתם בהסכמתה. או שהיא תבדוק-אם נראה לך מאתים שהיא זו שתעשה את הבדיקה. לסיום: את עושה דבר חשוב, אני מקווה שאת גם מקבלת הדרכה או מקום להכיל בו את תחושותייך בחונכות. חזקי ואמצי.

nushit0

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

המון המון תודה!!! עזרת לי הרבה..

למעלה