שאלה

מאי 39

New member
שאלה

האם מישהו כאן יודע אם יש קשר למחלה או ללקיחת התרופות עם שיכחה (בעיות בזיכרון לתווך הקצר) כלומר אני כבר שבוע שומעת ורואה את הבלבול והמלה שכחתי מאוד נפוצה אצל בני בימים האלה סתם לדוגמא אתמול ידעתי שהבן היותר צעיר אמור להעלות הביתה בעוד כמה דקות ואז כשנפתחה הדלת אני רואה את הגדול ואני אומרת לו שאני לא מבינה הרגע דיברתי עם אחיך והוא אמר שהוא עולה הגדול לא ענה ואחרי רבע שעה פתאום הוא שואל אותי אמא את יודעת למה ... יושב למטה בספסל שאלתי למה לא אמרת כשאמרתי שאני דואגת אז הוא פשוט ענה שכחתי ובכלל כשהוא צריך ללכת לאיזה שהוא מקום הוא חוזר לפחות פעמים שלוש כי הוא שכח את זה ואת זה וגם במבחן שהוא בדרך כלל תלמיד מצטיין וכולם באים אלינו לשבת ללמוד למבחן ואני בעצמי שמעתי את הידע שהוא מפגין הוא נכשל והוא היה כל כך מתוסגל אבל ברוך השם עשו לו מבחן חוזר והוא הצליח בו תודה מראש

hashy

New member
אם תסתכלי ברשימת המאמרים בתופעות

לוואי של תרופות, תראי שחלק מהן משפיעות על הזיכרון באופן כללי. אני באופן אישי נטלתי ריווטריל והיו לי בעיות בנושא ומאז שהחלפתי אותה המצב השתפר. באחד המאמרים שהועלו פ הבעבר היה מצוין שריבוי התקפים גם פוגע בזיכרון. עם זאת, חשוב להבהיר שלא אצל כל אחד זה כך ושחשוב להתייעץ עם הנוירולוג/ית בעניין. יש היום מבחני איבחון לנוזא זיכרון וטיפולים מצויינים. אגב, האם יכול להיות שהוא בלחץ ומחשבתו מפוזרת?

מאי 39

New member
תודה

כן יכול להיות שהוא בלחץ ואולי אפילו בתת מודע אני לא אומרת בפניו את מה שאני רואה ומרגישה כי אני לא רוצה להכניס אותו ללחץ אבל אני באמת אשאל רק שזה בעוד חודשיים בביקורת

למעלה