שאלה?

Break Dance BoY

New member
שאלה?

1) איך אני יודע כמה HP יש לחפץ? 2) אם יש סרפה או משהו כזה... איך אני מגלה מה הDC של חפצים לסרוד בתוך הספרה? 3) איך אני יודע כמה פלוס מה"SAVE" יש לחפצים כדי לסרוד. 4) כשחפץ הוא קסום מה זה נותן לו מבחינת עמידות.. אאאהמ איך אני אגיד את זה?? החוזק של הנשק מלהשמד..

תשובה

1) נדמה לי שזה כתוב היכנשהוא בספר השה"מ. אם לא, השתמש בהגיון של אבן-נייר-מספריים - למספריים יש יותר נק"פ מלנייר, ולאבן יותר מלמספריים וכו'. 2+3) כותבים "שרפה" יש אות "שין" שנשמעת כמו "סין", שהומצאה על ידי האקדמיה ללשון העברית כדי להתעלל בעולים חדשים. בחלק מהמקרים כמו מסור ותפיסה, השגיאה הפכה לתקנית כמעט, לשריפה זה עוד לא קרה, וכך גם לא ל"לשרוד". מה הסיכוי של חפץ לשרוד שריפה? אני חושב שכאן צריך להשתמש בהגיון ולא בכללים, וכמובן, אם השה"מ ירצה, אפילו שקית נייר מלאה בנזין יכולה לצאת בשלום מאש-תופת. 4) אבן-נייר-ומספריים. חרב קסומה שוברת חרב לא קסומה, וחרב קסומה מאוד שוברת חרב קסומה "פושטית". ככלל אצבע, רוב החפצים הקסומים עמיד בפני סכנות יומיומיות שיזיקו לחפצים רגילים.

Break Dance BoY

New member
אני מצתאר

אבל ה"אבן-נייר-מספרים" ... לא עזרו לי.. ולא ממש הבנתי את התשובה.. אבל תודה.. :p

אבן נייר מספריים

ההגיון הפשוט אומר שאבן שוברת מספריים, אבל מספריים חותכים נייר. כשיש לך התנגשות בין שני חומרים/חפצים תחשוב מה הגיוני שיקרה. למשל: אלת עץ מול דלת פלדה => אלה שבורה מכוש קסום מול דלת פלדה => דלת עם חור מצח של גמד מול אף של ננס => ננס בוכה עם אף שבור.

Illithid

New member
חפש בספרים...

1) פרק שמונה בספר לשחקן מתאר את הנק"פ של חפצים המייצגים חפצים אחרים מסוגם. בפרק תמצא גם פירוט על נק"פ של חומרים מסויימים (מתכות, עץ, זכוכית וכו') שיעזרו לך להתמודד עם חפצים שלא מצאת בהסברים האחרים. 2) לא זכור לי הסבר על דליקות של חפצים... אבל אני די משוכנע שהוא קיים אי שם בספר לשחקן. 3+4) יש לך פרק שלם במדריך לשה"ם שמפרט מעולה על כל התכונות של חפצים קסומים. Books are your friends

Gilgam69

New member
קצת להרחיב על הנושא

לחפצים יש נק"פ וקשיחות (Hardness - לא להתבלבל עם גלגול ההצלה של הקשיחות - Fortitude). קשיחות חפצים משמשת למעשה כמו הפחתת נזק (DR). בספר מצוין נק"פ וקשיחות של סוגי שונים של חומרים, כאשר מדובר על מידות קטנות יחסית של אותו החומר. לצורך העניין מתחשבים בכל גוף גדול יותר כמורכב מגופים קטנים ממנו. באופן עקרוני, חפצים אשר אינם מטופלים (Attended) על ידי דמויות אוטומטית נכשלים בגלגולי הצלה. כמובן שההיגיון הוא מה שצריך להנחות אותך, תוך כדי שימוש בנתונים בספר כקווים מנחים.

Break Dance BoY

New member
אני יודע איפה זה אבל יש לי בעיה

קטנה עם אנגלית ואני לא מבין את הכל וחשבתי שאולי יהיה כן משהו שיעזור לי קצת..

yossig13

New member
בתור שחקן

אתה לא אמור לדעת כמה HP יש לכל דבר. בתור מנחה... אני לא יכול לעזור

Break Dance BoY

New member
אאאהמ.. אני גם DM

וזאת סתם שאלה שמתרידה אותי כבר הרבה זמן.. P: ולא היה לי כוח לשבת ולנסות לקרוא אז חשבתי שאולי משהו כאן יוכל להסביר לי את זה בקצרה, כדי שאני אבין את הרעיון.!

למעלה