שאלה!

2225

New member
שאלה!

למשהו יש מושג למה לא מסכימים להכנס לחדר הניסויים של מנגלה שבבירקנאו? אני עדיין לא טסתי לפולין , אבל כשהדריכו אותנו המדריך שלנו אמר שלא יכניסו אותנו למרפאה .

nofar 250

New member
מממ...

אולי בגלל שזה בערך המקום הכי מזעזע בעולם? וכי האמריקנים או הרוסים ששיחררו את המחנה הזדעזעו בעצמם.. תאמיני לי שאת לא רוצה לראות את זה... מספיק לשמוע סיפורים בחוץ ולהיבהל..

שסק לבן

New member
אם אני זוכרת נכון,

אני חושבת שאמרו לנו שפשוט אין שם דבר יותר כלום...

זכור לי דווקא שכן נכנסו לשם!

ואם זה באמת המקום הזה זה פשוט דבר נוראי שאני אישית לא הייתי מוכנה לצלם את זה!

מה יש שם??

אנחנו לא נכנסנו כי לא היה זמן, או משהו... אבל אחר כך הרופא של המשלחת סיפר לנו סיפורים על הניסויים של מנגלה. זה מזעזע בפני עצמו, אבל עוד יותר מזעזע כששומעים את זה מרופא - ולחשוב שמנגלה בעצמו היה רופא... הוא פשוט התעלם כליל מכל האתיקה של הרפואה...

Pukipsey007

New member
זהו, המדריכה אמרה למה לא נכנסנו:

אין שם כלום, הוא באמת עשה ניסויים מחרידים בבני אדם [שלא נדע] אבל הכלים בהם השתמש היו פשוטים: בטח איזה כיסא של גניקולוג, חומר הרדמה וכמה סכינים.. לא יותר מזה. לא היו לו מכשירים מיוחדים למנגלה.. היה לו רק כישרון להתעלל באנשים בעזרת כמה סכינים
אז אין מה לראות, אפשר רק לדמיין מה ה י ה.

לא יכול להיות

אולי היתם בביתן אחר של מנגלה כי היו לו שתיים אך בניין מספר 10 הוא המפורסם שבינהם כיום אין שמה כלום הביתן ריק יכול להיות שהית גם בביתן העינוים של המחנה אבל לביתן של מנגלה עצמו אין מצב שנכנסתם

לונושקה

New member
אנחנו היינו בביתן

של העינויים,איפה שהיו תאי הרעבה ותאי עמידהו כל מיני כאלו,זה פשוט מזוויע... כשעלינו במעלית ממכרות המלח,אז שמו 9 או 10 ילדים בתוך מעלית בגודל של התאי עמידה,וכאילו כמה שזה עצוב כולנו אמרו כזה שזאת ממש המחה לתאי עמידה.... חחח כי זה היה בערך באותו גודל

מה זה מכרות המלח האלה?!

אני כל הזמן שומעת על זה ואין לי מושג מה זה היינו רק באושוויץ במרתף (כלא( איפה שהיו תאי הרעבה ועמידה.. ואיפה שעשו פעם ראשונה הריגה בציקלון B

אביגל ג

New member
אתה מתכוון לביתן 11, לא?

ביתן העינויים הוא הביתן שמנגלה היה עושה את הניסויים שלו, לא? אם כן הכוונה לביתן 11, אם אני לא טועה.

יכול להיות! אני פשוט זוכרת משהו

מזעזע ביותר! ואבא של אחד התלמידים שהוא רופא עשה לנו ליד זה הרצאה על ניסויים רפואים בשואה וכיום זה היה פשוט מחריד..

הסבר למה אסור להיכנס לשם../images/Emo26.gif

אמממ לפי מה שהמדריך שלנו הסביר לנו,אז פעם זה היה פתוח לקהל. אבל סגרו את זה לפני כמה זמן,בגלל שיש שתי ניצולות של מנגלה,שגילו שהם יכולות להיכנס להיריון,אחת שחייה בארה"ב רחל(אם אני לא טועה). השנייה שמה עליזה(היא כבר נפטרה) היא הייתה חייה בהוד השרון,איפה שאני גרה,ושנה שעברה בעלה בא אלינו ביום השואה,וסיפר לנו את הסיפור שלהם. המדריך שלנו סיפר לנו,ממש בקצרה אז לא כל כך הבנתי את הסיפור ואת הסיבה ממה שהוא הסביר,אבל הוא אמר שהבת שלה לא דיברה איתה או משהו כזה,ואז הם ביקרו באושוויץ,והיא סיפרה לה את הסיפור שלה על המדרגות של הביתן של מנגלה,ואז החליטו לסגור את זה מפאת כבוד או משהו כזה. לפי מה ששמעתי הייתה קבוצה שכן הכניסו אותם,הם סיפרו שהיה דם על הקירות ושהחלונות אטומים כדי שלא ישמעו צרחות ושיש שם מיטות וכל מיני.

עוד משהו שישמע דיי מוזר,ואולי מזעזע

אחד התלמידים שאל את המדריך שלי,אם משתמשים בתוצאות של הניסויים שהוא עשה כיום?..ואם משתמשים בזה בישראל. ואז המדריך שלנו אמר,שהוא יצא עם משלחת,והיה אבא אחד רופא,ואז הוא ענה להם שלא נעים לו להגיד,אבל כן,משתמשים במסקנות מהניסויים גם היום.

למעלה