שאלה

שאלה

שלום, בבדיקת הדם תוצאת הגלוקוז שלי הייתה: .(.........*). נורמה לנבדק:70 תוצאה:71 רצילי לדעת אם מס' ימים בהם אני אוכלת מזון שמכיל סוכר מעלה את רמת הגלוקוז?או שדרוש זמן מה באכילת דברים שמכילים סוכר? (אני מעוניינת לשמור על רמה נמוכה)

ועוד שאלה ברשותכם.

אני 1.60 ושוקלת בערך 50 או 49 ק"ג. האם להוריד איזה 2-3 קילו כדאיים לי? ואם כן ממה להיפטר? (הבנתי שקפה-אאוט!!) ועליי לציין שאני לא אוכלת בשר דגים ביציים וחלב...ומשתדלת לא לאכול מזון עם סוכר...משתדלת לאכול לחם קל ודברים מופחתים.קלוריות..מה עוד??

LGOETA89

New member
לשאלה השנייה שלך..

חישבתי את הגובה ואת המשקל שלך במחשבון הבריאות והמשקל שלך תקין לחלוטין. אם זה ממש מפריע לך(ואני לא חושבת שאת צריכה)זה לא כזה נורא אם תורידי 2 קילו.הנה מספר עצות: אל תאכלי יותר מדי מתוקים כי כל אחד יודע שזה ל כל כך בריא. את יכולה לעשות פעם-פעמיים הליכה ביום אפילו הליכה פעם אחת זה בסדר,כפיפות בטן,משקולות,אירובי,ריקוד,קפיצה בחבל,והכי חשוב 3 ארוחות מאוזנות ביום(בוקר,צהריים וערב)וארוחת ביניים אפילו. מקווה שעזרתי לך.

תודה..

אבל אני תמיד מרגישה צורך להוריד.. פעם הייתי עושה הליכות יום יומיות..ועכשיו אין לי עצבים, אבל אני אעשה. דווקא אתמול קניתי גלידת פנטזיה פרווה כי מ-מ-ש רעדו לי כבר הידיים למתוק בד"כ אני אוכלת ללא סוכר, שותה סוכרזית.. אז לא לאכול יותר מהגלידה?

LGOETA89

New member
תראי..../images/Emo8.gif

אני חושבת שכן אבל את יכולה כמובן לאכול פעם בשבועיים גלידה ככה ואפילו במשך היום לנשנש משהו קלילי איזה קוביית שוקולד,אבל כמובן לא להגזים תמיד לשים גבולות. ההצעה שלי להתעמלות זה לרקוד,באמת שימי שירים קצביים ותתחילי לרקוד לשלב תנועות שמשך שעה וחצי זה הדבר הכי מצויין.. שמחה שעזרתי..

נמאס לי

מהקפדנות, אני תמיד סופרת מה אכלתי, כמה אכלתי וכו'....הייתי משלבת את זה עם הליכה אינטנסיבית...מצידי להיות דחליל... אבל הגעתי לשלב שחלאס, בא לי לאכול כבר את כל החפיסת "פנטזיה" התגעגעתי למתוק.. היום ואתמול אכלתי ברצף, עכשיו יש לי יסוריי מצפון שאני אגדל במיימדיי

LGOETA89

New member
חחחח

את מזכירה לי אותי לפני שנה. ז"א גם היום אני סופרת למשל אם זה מגיע לשמן או למרגרינה אין מצב שאני שמה הרבה נגיד טיגון שניצלים אני שמה ממש מעט. וכמו שאמרתי אפשר פה ושם אבל את צריכה לדעת לשים גבולות ולהתאפק!!! תחשבי לפני שאת אוכלת, למה את אוכלת??,מה יצא לך מזה ותאכלי משהו טעים ודל קלוריות!! החטיפי אנרג'י ממש טעימים כדאי לך לנסות!!!

אני לא אוכלת אנרג'י

זה עם חלב, ואני טבעונית כפי שהזכרתי, ואני גם לא שמנה, אני קושלת 49 או 50 קילו ל1.60מ' אבל פשוט נראה לי שצריך להוריד עוד איזה 3 קילו ככה... אני אוהבת את הלוק הרזון... כבר השץגעתי מהלהתאפק הזה, אנשים יותר מלאים ממני מרשים לעצמם...

LGOETA89

New member
נכון...

אז תרשי גם לעצמך המקשל שלך בסדר גמור והוא לחלוטין תקין. אבל דווקא אם את רזה כדאי שתשמרי על מבנה הגוף שלך. ותמשיכי בהתעמלות

uzik

New member
ומה עם חלבונים

את צריכה תזונה מאוזנת ואם נמאס לך לספור קלוריות ומצד שני לאכול תזונה בריאה טובה ומאוזנת אז אל תוותרי על חלבון בתפריט. החלבון בונה את השרירים והרקמות וכל גרעון מזיק בטווח הארוך לגוף. אם לא חלבון מן החי אז למדי מקורות חלבון צמחיים וודאי שאת מקבלת את כל אבות המזון כולל חלבונים

רמה נמוכה של גלוקוז בדם

רמת הגלוקוז שלך בדם נוטע לנמוך מדי כפי שאת רואה. אין בזה תועלת, להפך - זה יכול לגרום לסחרחורות, כאבי ראש, עייפות, בלבול, ירידה בזכרון, תחושה של שחור בעיניים וכדומה. יכול להיות שבמשך היום או בלילה הסוכר שלך יורד עוד יותר ואת סובלת ממה שנקרא היפוגליקמיה. אוכל מתוק רק מגביר את התופעה הלא סימפטית הזו, לכן, במצבים כאלה אנו לא ממליצים לאכול ממתקים: הם מעלים הרמת הגלוקוז באופן מיידי אך גורמים לירידתה הדראסטית כעבור זמן קצר. במקרה שלך חשוב לך לאכול כל 3-4 שעות ארוחות קטנות המורכבות העיקר מפחמימות מורכבות, כמו לחם חי, מעט פסטה, אורז, גריסים, קטניות, מלווה בשפע של ירקות, כמובן יש לצרוך גם במוצרי חלב ובשר אך הבסיס הוא הפחמימות. וחשוב מאוד להקפיד על 8-10 כוסות שתייה לא מתוקה ביום.

שלום לך אולגה.

אני מודה לך מאוד על המידע החיוני הזה, בפורומים אחרים לא ממש התייחסו לשאלתי ואמרו לי שזה נורמלי בהחלט.. אינני אוכלת בשר וחלב, אני טבעונית.
אני אוכלת בצהריים ובערב...נראה לי שהארוחות כוללות פחמימות כל ערב אני אוכלת סלט ירקות ולחמנייה קלה/פיתה קלה או שתי פרוסות לחם קל, כדי לשמור על הגיזרה ולא לאכול המון קלוריות(!!!) וארוחת צהריים אולי ספגטי, או אורז, אבל לא בכמות ענקית..

למעלה