שאלה...

adi op

New member
שאלה...

שלום, אני מורה בתיכון, ומכיוון שיש לי רקע בחינוך מיוחד למדתי בעבר קצת על התסמונת, ואפילו עשיתי עבודה בנושא. לפני שבוע מורה אחר, שתלמיד מכיתתו הוא בעל תסמונת טוראט (וגם דיסלקט וגם דיסגרף), שאל אותי קצת כדי להבין יותר בנושא. הוא שאל אותי האם יש גם השפעה פסיכולוגית? ועל כן צריך טיפול פסיכולוגי, או שלא. ומכיוון שאני יודעת שההפרעה נוירולוגית, לא ידעתי מה להשיב לו (למרות שאני מאמינה שיש השפעה פסיכולוגית לילד כזה..) אשמח אם תוכלו להסביר לי.

michalsa

New member
היבטים פסיכולוגיים של תסמונת טוראט

שלום עדי. תסמונת טוראט הינה תסמונת נוירופסיכיאטרית. מהידע שנצבר עד כה במחקרים נמצא כי ישנם גורמים נוירולוגים לתסמונת המשולבים בגורמים סביבתיים, כגון- קשיים במהלך הלידה, לחצים במהלך החיים וכדומה. כיום הטיפול השכיח ביותר להפחתת הטיקים הינו טיפול תרופתי ואחר כך טיפול התנהגותי. יחד עם זאת, בחלק מן המקרים, מעבר לטיקים עצמם, אנשים הסובלים מהתסמונת עשויים לסבול מקשיים ומהפרעות נלוות, כגון- קשיי למידה, כפי שציינת אגב לגבי אותו תלמיד הסובל מדיסלקציה ודיסגרפיה. מעבר לקשיי למידה רבים מהילדים סובלים מהפרעת קשב וריכוז, הפרעות חרדה ולעיתים גם מהתנהגויות ומחשבות כפייתיות כאלו ואחרות. כך שלמעשה, ילד הסובל מהתסמונת עשוי לחוות קשיים רבים, המתגברים אף יותר כאשר הילד סובל מהצקות חברתיות סביב הטיקים הגורמות כמובן לפגיעה בדימוי ובערך העצמי. לאור כל אלו, לעיתים יש לשקול בהתאם לצרכי הילד וקשיין קבלת טיפול פסיכולוגי העשוי להוות תמיכה לילד ולמשפחה כולה בהבנה טובה יותר של קשייו, חיזוק תחושות הערך העצמי וכדומה. מקווה שזה ענה באופן מסוים על שאלתך. מיכל שדה-לופו

השגיא

New member
מיכל תודה על תשובתך המלומדת

וממש אשמח אם תישארי איתנו. גלית

מיכל ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

שמחה שהצטרפת אלינו ...ואשמח עוד יותר אם תוכלי לעזור לנו לעזור לאחרים.

mazy

New member
מיכל, טוב לראותך כאן עימנו!!

המון תודה על התשובה ומקווה שתישארי כאם עימנו. מזי.

הלנה

New member
מיכל ברוכה הבאה

קראתי את המאמר שלך שצורף על ידי ענת...תודה רבה! אני הלנה, אמא לערן בן 12 הלוקה בטוראט קל

ברוכה הבאה מורה ../images/Emo24.gif

אני אמא לילד בן 14 ושלוש חודשים לוקה בטוראט שמחה שהגעת למקום הנכון תקבלי הרבה תשובות ועל תיחסי לעדי

שביק

New member
למורה עדי שלום וברוכה הבאה!

שמי בת-שבע גרניט יו"ר העמותה לתסמונת טוראט בישראל. רק עתה קראתי את שאלתך והתגובות שהועלו כאן. ברצוני לידע אותך בנוסף, כי בידי העמותה חומר הסברתי כתוב רב אשר ניתן לרכוש מהעמותה. בנוסף ניתן להזמין הרצאה בנושא לכל צוות ביה"ס בנושא, ע"מ לידע ולהקל על ההתמודדות של התלמיד ושל המורים בעזרת מתן הכלים, כאשר מדובר בילד הלוקה בת. טוראט. אני מגיעה לכל בתי"ס ברחבי הארץ במתן הרצאות. יש לי נסיון וידע רב. אשמח לעזור ככל יכולתי. הטל: 09-7408478 מודה לך שפנית. להתראות שביק

שביק

New member
למיכל שלום רב, ברוכה הבאה

ותודה על תשובתך הענינית. שמי בת-שבע גרניט, יו"ר העמותה לתסמונת טוראט בארץ. אשמח לשיתוף פעולה, אשמח לעזור. הטל:09-7408478.

ש ל י ק

New member
שלום למורה שמחה שפנית לפורום

מקווה שתמצאי את התשובות לכל שאלותייך.

tabali

New member
רק רציתי לומר.............. ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה ל
שמחה על פנייתך ועל רצונך לעזור. יישר כח והלוואי שכל המורים ייכנסו לפה וילמדו משהו, העולם יהיה הרבה יותר יפה וקל לתלמידים שביננו!!!!!! שמי ענבל ואני אחות לטוראטניק בן 17.

למעלה