שאלה ..

Falcor

New member
שאלה ..

לפני שבוע הייתי בתו השמיני בירושלים.. וראיתי שם 2 אוספים של פאקו איבאנז.. שמעתי את השם הזה כמה פעמים .. אבל אני לא שמעתי את המוזיקה שלו אף פעם .. רציתי לדעת מי הוא .. ואיך המוזיקה שלו ?! (אגב.. ראיתי שם כמה דיסקים של אמליה רודריגז לכל מי שאוהב גם פאדו ) תודה ! FALCOR .

Zidan de Toledo

New member
פאקו הגדול (ולא זה של לוסיה)../images/Emo168.gif

פאקו איבניז הוא משורר/מלחין/מבצע ספרדי עממי, זמר שעיקר פעילותו היתה הושפעה מאירועים פוליטיים והיסטורים כמו מלחמת האזרחים של ספרד (1936-9) , שלטון הגנרל פרנקו ועוד. הוא הלחין כתבים של משוררים ידועים שגם היו בעלי מסר פוליטי, המפורסם שבהם פדריקו גארסיה לורקה. מעין זמר לאומי של הספרדים (שולי נתן?) שעד ימים אלו מופיע מדי פעם, למרות ביקורות נוקבות שהקול שלא כבר איננו נשמע.. הקשר הישראלי לאיבנז הוא דיויד ברוזה, שבתקופת 'האשה שאיתי' ביצע ועיבד משיריו לאחר תרגום של יהונתן גפן, כמו "בנהר של סביליה" (MI NINA SE FUE A LA MAR) או "הילדה הכי יפה בכפר" (LA MAS BELLA NINA), "כמו שאת (COMO TU) ועוד.. היתה בסוף שות ה90 הופעה לברוזה בקסריה ופאקו היה אמן אורח.. בהופעותיו האחרונות (ראיתי אותו לפני שנתיים בסביליה) הוא מעביר מסרים פוליטיים עדיין, למרות גילו המופלג, ולאור ההיסטוריה הספרדית הקשה הוא מראה סולידריות רבה לעם הפלסטינאי. יש לו כמה דיסקים, הייתי ממליץ על אחת ההופעות מתחילת שנות ה-70 בבואנוס איירס, דיסק כפול ופשוט. בכלל, ברוב הדיסקים שלו אין להקה, אלא רק גיטרה ושירה - הוא נותן הרבה כבוד לטקסט ולמילים של המשוררים אותם הוא מלחין. אנקדוטה אחרונה, השיר בנהר של סביליה שברוזה מבצע, זכה לעיבוד פלמנקו ע'י קאמרון בפאלו אלגריה, מאד מעניין להקשיב.

Falcor

New member
וואו.. תודה .. ../images/Emo13.gif

לא ציפיתי לתשובה כלכך מקיפה.. ראיתי בתו השמיני שם 2 אוספים שלו.. אני להבא אתייחס אליהם ביתר רצינות. FALCOR .

bailaora

New member
CAMARON

איך נקרא השיר של הנהר של סביליה של קמרון??? EL RIO DE SEVILLA...???? אני מאוד אוהבת את השיר הזה ומאוד אשמח לשמוע את המלך שר אותו........

Zidan de Toledo

New member
הנהר של סביליה ושל קמרון

השיר נשאר בשמו המקורי: MI NINA SE FUE A LA MAR, והוא מבצע אותו בפאלו אלגריה. אפשר למצוא אותו באוסף שנקרא "צוענים שרים לורקה" , אוסף משיריו המולחנים של פדריקו גארסיה לורקה שמומשר ע'י אי אילו צוענים.. תהני, מקווה שתמצאי!

למעלה