שאלה

noagoa

New member
שאלה

אני ובן זוגי חיים יחד 5 חוד' כעת עברנו לבית חדש וחיפשנו מקרר, כשראינו שקשה לקנות משומש, התחלתי לדבר על קניית מקרר חדש ואז בן זוגי אמר לי - הדבר הבא שתבקשי זה טבעת, את המשומש תכננו לקנות ביחד וחדש הוא לא הסכים לקנות, הוא אמר לי שאם נפרד יהיה בעייתי לחלק את זה. מאז אני מבולבלת, אני ממש עוד לא רוצה חתונה אבל חשבתי שזה חכם יותר לקנות חדש, האם זה מראה על זה שהוא לא רוצה להעמיק את הקשר? (חברה שלי אומרת שהוא קמצן), בסוף קניתי לבד מקרר חדש ושילמתי מכספי, האם זה היה טעות? אני מבולבלת וכבר לא יודעת מה אני רוצה....

maybesure

New member
נקודה לרעתו

נראה שהחברה שלך צודקת: כל מוצר שקונים יחד וכל השקעה שמשקיעים יחד - קשה לחלק אותה במקרה של פירוק הקשר אז מה משנה אם חדש או משומש? ומה הקשר בין מקרר לטבעת? רק מהאמירה הזו הייתי מסיקה אולי שיש לו חרדה מהעמקת הקשר. כדאי לבדוק איתו מה הציפיות שלו מן הקשר, ומה מלחיץ אותו, ואם תגלי שהוא קמצן, רק מזה שווה לברוח! לאנשים קמצנים בכסף יש נטיה לקמץ גם ברגשות. הקמצנות עצמה באה מתוך קיבעון ילדות (לרוב של גיל הלמידה להרגלי נקיון! בילדות)

Miss Shmelo

New member
../images/Emo41.gifדעתי....../images/Emo140.gif

עצם העובדה שהוא אמר "הדבר הבא שתבקשי זה טבעת" מראה על זילזול! "אם ניפרד יהיה בעייתי לחלק את זה"?! אוללה...מצטערת נוגה, אבל לא נשמע לי רציני הבחור. למה לעזעזל אתה חושב "מה יקרה אם"...? ואם תתחתנו ובעוד 20 שנה תתגרשו? לא צריך להתחתן כדי "לא להפרד"! אני חושבת שלא אומרים דברים כאלו לבחורה שעשית איתה צעד אחד קדימה. מצטערת אם הייתי תוקפנית, מנסה לחשוב איך הייתי מגיבה, אני יכולה לומר לך בוודאות שזה היה מערער את הקשר שלנו, והיה מחזיר אותנו כמה צעדים טובים אחורה... מה שעכשיו את יכולה לעשות זה לתפוס אותו לשיחה של "למה אתה אומר לי דברים כאלה"? רק עברנו לבית חדש וכבר חושב "אם ניפרד"? דברי איתו, אולי הוא בכלל לא התכוון שזה יראה ככה, והוא כן חושב על העתיד שלכם יחד. מאחלת לך רק טוב ושהכל יסתדר
גברת שמלו

maybesure

New member
../images/Emo63.gif

אני לא בטוחה שזה שייך לשאלה שלך, אבל מאחר והנושא עלה כדאי לעיין

maybesure

New member
בעניין קמצנות וזוגיות

הקישור נשמט לתפוז מצורף: https://ssl.nethost.co.il/nefeshnet/faq/showquestion.asp?faq=6&fldAuto=86

polegra

New member
אפשר להפרש את זה במליון דרכים...

פחות צורם לי שקנית את את המקרר לבד....אני מאמינה שגם כשאני אעבור לגור ילד עם בן זוגי )חמסה חמסה טפו טפו טפו( לא נתחלק בכל הקניות חצי חצי בתשלום אבל...עצם שזה שהוא אומר לך "הדבר הבא שתבקשי זה טבעת" ו"שאם נפרד יהיה בעייתי לחלק את זה" זה מראה על זילזול...יתרה מזאת...זה מראה שכן עוברות לו , לדעתי , בראש מחשבה על חתונה ופרידה וכנראה שהוא יהיה נכון יותר להפרד מאשר לעשות אןי בעתיד צעד יותר משמעותי כנמצאים יחד ואוהבים לא מדברים על פרידה ועל חלוקת רכוש....האהבה לדעתי מתגמדת שמתחילים לעשות מהתחלה חישובים כלכליים קרים טלי

Tully Is Here

New member
נועה,

אני נאלצת להצטרף לקודמותי ולהסכים שזה זמן טוב לעשות חושבים לגבי העתיד, כי התגובה ממש ממש לא נשמעת טוב.

kanb

New member
האם הוא קמצן?

השאלה הגדולה היא: האם הוא קמצן. האם בעבר נתקלת בויכוחים על כסף. אחד הדברים הגרועים ביותר אצל גבר זה קמצנות. אם הוא לא קמצן אז אין כל בעיה: במידה ותפרדו חשוב להבהיר שאת זו שלוקחת את המקרר. בינתיים תמשיכי להיות איתו, הרי אם הוא היה רוצה להיפרד ממך ואם הוא לא היה שלם עם הקשר הוא לא היה עובר לגור איתך. כמובן שהכל יכול לקרות אבל בינתיים אם הוא לא קמצן אני לא רואה סיבה לחפש ויכוחים בהצלחה

למעלה