שאלה.. :)

שאלה.. :)

בתור אחת שמאוד מתעניינת בתרבות ספרדית (ולטינית גם) תמיד עניין אותי הפלמנקו, ויש לי איזושהי שאלה בתחום- מהו ריקוד ה"בולריה" (Bulería)? פשוט שמעתי את השם הזה הרבה פעמים בהקשר לפלמנקו ותמיד רציתי לדעת.. תודה רבה!

flamenca

New member
bulerias

בולריאס הוא ריקוד פלמנקו "ציקו" (chico) שזה פלמנקו "קליל", או יותר נכון שמח, להבדיל מפלמנקו מדיו וחונדו )medio y jondo( שהם יותר רציניים.טראגיים.כבדים. מבחינת מקצבי ריקוד, הבולריאס הוא הרבה יותר "חופשי" מריקודים אחרים. כל עוד נשמר הקומפאס )המשפט המוזיקלי( של ה- 12, ניתן לבצע הדגשות בסיסיות כגון 2,3,6,8,10 או 3,6,9,2 וכן הדגשות מורכבות יותר כגון 2,3,,7,8,10 וכו' ועוד השם של הריקוד מגיע מהמילה burlar שפירושה לצחוק - ואכן חלק ניכר מאופי הבולריאס הוא לעשות צחוק מעצמך, מהריקוד - אבל לא במובן של פארודיה, אלא במובן של לא לקחת את עצמך ואת הריקוד ברצינות מידי. אופי הריקוד, בניגוד לסגנונות אחרים הוא חופשי למדי, וגם מי שלא למד לרקוד יכול בהחלט לרקוד בולריאס - כל עוד שומרים על הקצב!!! מקווה שעזרתי!

אמרוקאי

New member
כדי לשמור על הקצב

אני צריך לקחת את עצמי מאוד ברצינות - במיוחד במהירויות של הבולריאס...

Zidan de Toledo

New member
זה מוזר אבל

פגשתי כמה אנשים שהיה להם יותר קל ללמוד את הבולריה, לפני הסולאה למשל..למרות המקצב המהיר והמטורף ואולי בגלל זה, יותר קל לשמור על קצב..בניגוד לסולאה או קאניה סולאה פור בולריה שהקצב יותר מרחף ופחות ברור לאוזן בלתי מזוינת..

Urimel

New member
Por bulerias

אז כבר הרבה נכתב כל ה COMPAS הזה חוץ מ: * ה BULERIAS הוא בן המשפחה של ה - SOLEA וזה אומר על המבנה הריתמי שלה (מקצב של 3/4 לאורך 4 תיבות עם דגשים 12,3,6,8,10), המבנה ההרמוני (מנוגנת בהתחלתה במודוס פריגי) וכמובן הקצב המסחרר שלה. מקורה בעיר קטנה בדרום אנדלוסיה ששמה: JEREZ DE LA FRONTERA. ואם הייתי יותר מדי טכני, התעלמו

Zidan de Toledo

New member
לגבי המקור לא הייתי ממהר

לומר שזו חרז, אם כי הדעות חלוקות. היום ידוע שיש ז'נר של "בולריה דה חרז" שהוא קצת שונה מהבולריה הרגילה בדגשים ובמקצב

La Vela

New member
עוד אחת קטנה

הבולריאס והסגיריאס ובכן, מדובר באותו מקצב למעשה ובאותם דגשים במיוחד במאצ'ו של הסגיריה שבו ניתן להתבלבל בקלות עם הסגיריאס. הספירה של האונו של הסגיריה מתחילה ב 8 של הבולריאס. אם תמחאו שני אנשים פלמס. האחד בולריאס והשני סגיריאס המתחילה ביחד עם ה 8 של הבולריאס למעשה תגיעו למצב שלשניכם אותם דגשים. ישנם רקדנים שמשחקים עם הקצב הזה בריקוד ..אבל זהירות זו יכולה להיות מלכודת ..... בתוכנית שראיתי בספרד על חרז ותרומתה לפלמנקו אכן נטען שהמקצבים האופייניים לה ביותר והשורשיים ביותר של עיר זו הם שני אלה. ביחוד מבחינת השירה. אכן הבולריאס של חרז הינה שונה במקצת אך העיר נחשבת לאחד המקורות העתיקים יותר של מקצב זה. מה קדם למה לא ידוע .....

למעלה