שאלה

gazon

New member
שאלה

או קיי זה ככה מעניין אותי לדעת שיטות שלכם האנשים בפורום שעשו ריבוי אם בקיעות. לגרום לנחשים קטנים לאכול אם הם עושים בעיות ? שמעתי שיטות שונות ומשונות ורציתי לדעת מה אתפ אומרים.

שאלה טובה

התשובה משתנה כמובן בין המגדלים השונים וגם בין סוגים שונים של נחשים. אצל הפיתוני ניו גינאה ראיתי שיש העדפה לטרף גדול יחסית והיו כאלו שלקח להם בערך חודשיים מהבקיעה עד שהחלו לאכול. וכך גם היה עם פיתוני הצ'ילדרן. סבלנות זה מרכיב מאוד חשוב כשמתעסקים עם נחשים, הקצב שלהם הוא לא הקצב שלנו ובשבילם יום בלי אוכל זה בערך כמו שעה בלי אוכל בשבילנו. פיתוני דם אצלי העדיפו לאכול בחושך, ובכלל טוב להתחיל להאכיל נחשים ליליים בשעות הערב המאוחרות ממש לפני כיבוי אורות או אפילו להשאיר אור קטן ואז להאכיל, רק מספיק שתראו מה אתם עושים... היו פיתונים שסירבו לאכול ו"טיזינג" (התגרות) הייתה השיטה שגרמה להם לקבל את האוכל. בשיטה הזאת מחזיקים גור עכבר או מה שמשתמשים בו בפינצטה ומעצבנים איתו את הנחש מתוך מטרה שהנחש ינשוך את הגור ובשלב כל שהו יקלוט שמדובר באוכל ויחליט לאכול אותו. חשוב לא להגזים בשיטה הזאת כי היא די מלחיצה בשביל הנחש ועלול לגרום לתוצאה הפוכה מהרצוי.

gazon

New member
אמממ לעוד מישהו יש שיטות?

שמעתי שיטות על לפצוע את הוולד כדי שיהיה ריח מתאים. ומשהו על הכנסה למחבוא? כל מיני?

רן333

New member
מגדלים של מילק-סנייקים ל(תת)מיניהם

אומרים שהשיטה הבאה יעילה, למרות שהיא קצת מגעילה: חותכים פתח בגולגולת של הולד המת, ומורחים חלק מהמוח על קדמת הפרצוף שלו. נראה שזה מגביר את התיאבון בצורה משמעותית, לפחות בחלק מהמקרים. מעבר לכך, כשמדובר במינים שבטבע ניזונים מזוחלים בצעירותם, יש מגדלים ששוטפים את הולד לפני שמציעים אותו לנחש, כדי להעלים את הריח האופייני שלו. בחלק מהמקרים - חיכוך של הולד בלטאה, או החזקתו בכלי עם לטאות, לפני הצעתו כמזון יכול לעזור. בארץ יש בעיה מסוימת עם השיטה הזו, כי הלטאות המקומיות מוגנות, ואני לא מכיר הרבה מגדלים שיסכימו להשתמש בשממיות המנומרות שלהם, למשל, למטרות כאלה. בכל אופן, חיכוך בלטאות (ולעיתים: האכלה בלטאות) צריך לשמש רק כמוצא אחרון, כשכל השיטות האחרות נכשלות. זאת מכיוון שהנחש עלול להידבק בדרך הזו בטפילים שונים שמקורם בלטאות. אני מניח שיש שיטות נוספות, מעבר לאלה שציינתי ולאלה שציינו יונתן ויהודה, אבל אני לא מצליח להיזכר במשהו כזה עכשיו.

אני השתמשתי בשממיות מנומרות

לקחתי ולד ושיפשפתי אותו בשממית מנומרת. זה עבד פעם אחת וזהו. יותר מזה זה כבר לא עבד.

זה תלוי איזה נחש...

אני חושב שזה מישתנה בין כל סוגי הנחשים...מיתכדר למשל שמסרב לאכול אפשר לנסות את שיטת המגבת...מכסים את הטרריום במגבת כדי שהנחש לא יחוש את מה שקורה בחוץ,להחשיך את הטרריום ולקוות שהוא יואכל במהלך הלילה...שיטה אחרת היא:מריחת מרק עוף...כן כמו שאתה שומע...קראתי מאמר על זה,גם לי זה נישמע מצחיק אבל עם עובדות אי אפשר להיתווכח.או כמו שאני עושה במידה והוא מסרב לאכול אני מנסה פעם ביום או יומיים למשך 20 דקות עד שהוא ירצה לקחת.בשלושה שבועות האחרונים המתכדר שלי לא אכל ואני לוקח בחשבון שמתכדרים כימעט ולא אוכלים מנובמבר ועד מאי אז מה שעשיתי זה שמתי לו עכבר כל יומיים שלושה עד שאתמול הוא אכל ואחרי 5 דקות הוא לקח את השני.

gazon

New member
השאלה נוגעת לזעמניים בעיקרון

אבל שיטות שיעבדו על אחרים יכול להיות יעבדו גם פה

gambino

New member
לגבי זעמנים...אני

אני ממליץ לחתוך קצת את אף העכבר (הוולדות) ולתת לנחש . אצלי זה עבד עם 100% הצלחה. כל נחש שלא היה לו תאבון או עשה בעיות צבתי את אף העכבר והצעתי אותו לנחש,תוך דקות ספורות העכבר נאכל.

gazon

New member
תוכל לפרט טיפה?

האם אפשרי אם וולדות קפואים ? מה בדיוק אתה עושה חותך א סכין עד שיורד דם?

gazon

New member
אחי רציתי לכתוב את זה

זה לא קשור לאיך להתעלל בעכבר זה פשוט דרכים כדי שהנחשים שלנו יוכלו ולא ימותו אני יודע שיש אנשים שזה מגעיל אותם כולל אני אבל חייבים לא רוצים שימות

נכון ואותי זה מגעיל.....

בקיצור תקח מסמר תתקע בבטן של הוולדה ותן לנחש!! אל תתחיל לחתוך אותו לפרוסות

gazon

New member
ניסיתי אחי זה לא עובד בגלל זה

ביקשתי עזרה מחברה אם ניסיון לשיטות שעובדות והייתי שמח לנסות את כל השיטות אללו אבל על עכבר חי זה פשוט מגעיל מדי!

אז תזרוק תנחש ותפטר מהבעיות../images/Emo3.gif

שמעתי על שיטה שתמיד עובדת- לקחת את הוולדה לקחת עכברה מאמצת להפגיש בינהם למצוא מישהו שיגדל אותם למכור את הנחש וזהו! ככה אתה גם מרוויח כסף!

רן333

New member
מכיוון שהדברים שמתוארים כאן מבוצעים

בעכברים מתים, מידת ההתעללות שכרוכה בכך אינה גדולה מזו שכרוכה בדפיקת שניצלים, למשל.

למעלה