שאלה...

t a m i r 3

New member
שאלה...

אני מגדל פיתון מתכדר נקבה והנשל שלה לא יוצא שלם רציתי לדעת איך אני יכול לעשות שיהיה לה מספיק לחות בטרריום כדי שהיא תשיל נשל שלם?? תודה למי שיענה

t a m i r 3

New member
רציתי רק להוסיף שרק איתה יש לי ..

בעיה בנשל שאר הנחשים משילים שלם

1צחי

New member
לקראת הנשל

הבא,תארגן כלי מים שהנחשה תוכל להיכנס לתוכו. אם היא תבחר שלא להיכנס אתה יכול לעשות לה אמבטיה יזומה,עם מים פושרים, יומיים לאחר שהעניים שלה יתבהרו.

רן333

New member
כדי שהנשל ירד שלם יש צורך בלחות

קצת יותר גבוהה. עם זאת, לחות גבוהה מדי עלולה לגרום לבעיות חמורות הרבה יותר מנשל תקוע (זיהומים חיידקיים של העור, ועוד). לכן, מומחים אומרים שאם כבר לטעות ברמות הלחות הדרושות - עדיף תמיד "לטעות לכיוון היבש" (ציטוט של דייב ברקר). אגב, ההמלצה הזו תקפה גם עבור מינים אחרים של נחשים. מה שאני עושה כדי לפתור את בעיית הנשלים התקועים זה הדבר הבא: כשאני מזהה נחש שנמצא לקראת נשל, אני מרסס אותו במים אחת ליום, בעזרת "שפריצר" שמיועד להשקיית צמחים. אני משתמש בשיטה הזו כבר די הרבה שנים, ללא שום בעיות. צריך רק להיזהר שלא להרטיב את הכלוב יותר מדי. מצע שנשאר רטוב למשך זמן ממושך עלול לגרום לבעיות.

t a m i r 3

New member
הנחשה לא..

נתקעת בנשל היא משילה הכל רק לא שלם ויש לה כלי גדול של מים(כולה נכנסת לתוכו בלי בעיה)אבל אני רוצה שהיא תשיל נשל שלם

t a m i r 3

New member
וגם היא הרבה במים(לקראת הנשל )

אז אני לא חושב שמים הם הבעיה

רן333

New member
זה אותו סוג של בעיה, רק ברמה נמוכה

יותר: חלק מהנשל נתקע על הגוף, ולכן לא יורד ביחד עם החלק שיורד ראשון, אבל מכיוון שהוא לא דבוק חזק מדי לגוף, הנחש מצליח להוריד גם אותו בהמשך. לקראת הנשל הבא, נסה לרסס את הנחש במים כפי שהצעתי. אצלי זה עובד: רוב הנשלים יורדים שלמים.

השיטה שאני הישתמשתי

במתכדר שהיה לי היא: פשוט מאוד, קח מגבת או שתיים, תרטיב אותם קצת לא יותר מידי. תשים על חלק מחורי האיורור של הטרריום, כמובן תשאיר מקום לאוויר. תדאג להרטיב קצת את המגבות כל יום. לרסס קצת את הנחש כמו שרן אמר, והמיתכדר ינשיל נשל שלם בלי בעיות.

למעלה