שאלה ..

תמיר1991

New member
באמת??

אתה מתכוון לבול של נתב"ג מ- 86'? הבול הזה? הבול לנתב"ג 2000 עתיד לצאת ב- 2.11, לפי ה"שבל" מאוגוסט. אגב - שימו לב שהבול מ- 86' הוא רק בול אחד, והם מתחברים יחדיו לתמונה יפה יותר. זה קרוי "סה טננט". תמיר.

python 4

New member
רגע, יש לי שאלה של חדשים! |מתרגש|

אני לא יודע כל כך מה זה בול זכרון. אני בוש ונכלם. מישהו?
עכשיו אם יוצא בול של נתב"ג ב- 2 לנובמבר, זה אומר שאפשר להכין מעטפות יום ראשון ולבוא להחתימם בטרמינל ביום המרגש? אני מקווה שיש שם סניף דואר! |הולך לשאול בפורום תח"צ אם יש דואר בטרמינל 3| |בעצם לא, יעיפו אותי משם| אגב תמיר, זה טרמינל 3, ולא נתב"ג 2000 - נתב"ג 2000 היה השם של פרוייקט הבניה, שהסתיים!

תמיר1991

New member
OK, תודה על המידע.

אםיש סניף דואר ואתה מכין FDC - האם תוכל להכין לי
אחת או שניים?
בול זיכרון הוא בול דואר שהוצא למטרות זיכרון של אירוע, אדם, דת או תרחיש מסויים. בול הרצל הוא בול זיכרון, וכך גם בולי מועדים לשמחה, לדוגמה. למעט בולי זיכרון קיימים, בקרב הבולים הדואריים לגמרי, גם הבולים מן המניין - לדוגמה, הכלנית או בולי ברכות, ואפילו דאר עברי
תמיר.

evilihi

New member
יש שם דואר..פתוח כל הלילה..אבל

סתם שאלה - אם אני מחתימה שם לא רשום על החותמת נתב"ג אלא רק שם של העיר.. למשל לדוגמא רציתי להכין גלוית מירב של בן גוריון ולהחתים בדואר ברחוב שלי. אבל יהיה כתוב ר"ג ולא בן גוריון..מה עושים??

תמיר1991

New member
ליהי -

בנתב"ג, בסניף הדואר המיוחד, יהיה רשום כמדומני "נתב"ג" - כך זה במספר מקומות מיוחדים (הכנסת לדוגמה). ככה זה, זה לא ניתן לשינוי - החותמת בבית דואר נושאת רק את השם של העיר בה היא הוחתמה. יש אנשים שאוספים חותמות מימי פתיחת דואר על מעטפות מיוחדות. לי יש כמה עשרות חותמות פתיחת דואר בכל הארץ. שימי לב - החותמת במעטפות יום ראשון כוללת גם את שם העיר שבה הוחתמה המעטפה - בדרך כלל עיר עם הקשר לנושא הבול, וכאשר מדובר בבולים "לאומיים" ומורשתיים, המעטפות מוחתמות בד"כ בירושלים. ועוד משהו - כאשר מעטפה מיוחדת (אני חושב שגם הסטנדרטיות, אבל אני לא בטוח) מוחתמת במועצה אזורית מסויימת, מצויירת מכונית קטנה בתוך החותמת. המכונית באה לסמל את ה"דאר הנע" שמגיע ליישוב. תמיר.

elcool

New member
אפרופו מקומות מיוחדים...

ידעת שבמצפה התת ימי באילת יש תיבת דואר ושם חותמים על גלויות בחותמת שכתוב עליה "נשלח ממעמקי ים סוף"? אח שלי שלח לי גלויה של כריש (כמוני
) ועליה החותמת.

evilihi

New member
ווווי הזכרת לי נשכחות..

זה זכור לי במעורפל...כי הייתה לפני 12 שנה בערך..

כן, אבל זו לא חותמת דואר.

זו "סתם" חותמת של המקום, ואת כל הדואר הם מעבירים לסניף באילת, ושם שמים חותמת רגילה של הדואר על הבול. ובכל זאת זה נחמד מאוד.

תמיר1991

New member
אבל רגע...

החותמת "ממעמקי ים סוף" מוחתמת על הבול עצמו? אם כך, איפה יש מקום לחותמת דואר רגילה? תמיר.

elcool

New member
מחתימים אותה בצד שמאל של הגלויה

(כאשר הבול כמובן בצד ימין)

KaNiJa

New member
אה כן... ואם יהיה לך מקום בתיק...

אבל באמת רק אם יהיה לך מקום. אז פחיות (דההה). אני לא חושב שיהיו במטוס כי משום מה חברות התעופה מתקמצנות בזמן האחרון. בכל מקרה... רק אם במקרה יוצא לך וזה לא מעיק (כי זה מעיק).
סע בשלום ותחזור בשלום!

תמיר1991

New member
נסיעה טובה../images/Emo70.gif

בולי חלל אתה יודע כבר למי לשלוח, אם תיתקל בכמה כמובן - לא אטריח אותך. והעיקר שתיהנה! תמיר.

python 4

New member
נסיעה טובה!../images/Emo24.gif

אתה תחזור דרך טרמינל 3! איזה כיף לך! תהנה, ותביא לי בבקשה נשל"ל, תודה!

python 4

New member
אכן, נשל"ל

ראשי תיבות של - נשים ללא מצפון. תודה! (לחלופין אתה יכול להביא את הפתק הזה שתולים על הידית בדלת במלון כשאתה לא רוצה שיפריעו לך, למשל אם אתה מבלה בפנים יחד עם איזו נשל"לית). נסיעה טובה!

python 4

New member
אה.. לא שאני רומז למשהו..../images/Emo9.gif

סליחה, המח שלי פשוט לא מתפקד בשעה כזו של היום..

למעלה