שאלה..:)

tal afula

New member
שאלה..:)

שלום אנשים!! אם מישהו יוכל לפרט לי על high take off (נראה לי ככה רושמים..) ועל LVH אני אודה לו..! :) תודה מראש,טל! שיהיה לכוווולם יום מקסיייים!

LVH בקצרה

הגדלה והתעבות של חדר שמאל. יכול להיות בגלל מגוון סיבות, הנפוצה שבהן - לחץ דם גבוה. בד"כ לתקופה מאוד ממושכת (שנים). בא.ק.ג אפשר לראות גלי S עמוקים מאוד ב V1, יחד עם גלי R גבוהים מאוד ב V5. למיטב ידיעתי השטחית, יש כיום תרופות שמטפלות בזה (אאל"ט, תרופות ממשפחת ה ACE).

טוב לדעת....ראיתי פעם לב משומר כזה

באוניברסיטה....הוא בערך פי שניים מהגודל הרגיל....זה מפחיד

amitp

New member
אני מאמין שמה שראית

לא היה לב עם LVH (הגדלה של חדר שמאל), אלא hypertrophic cardiomyopathy, שבה כל הלב מוגדל. סלבו - הטיפול בLVH מורכב, וכלולים בו מאמצים לשמירה על קצב סינוס תקין, הקטנת הלחצים הדיאסטוליים והעלייתיים, מניעת איסכמיה לבבית וניטור תפוקת הלב. לשם כך משתמשים גם ב-ACE Inhibitors וגם בבטא-בלוקרים, חוסמי סידן, משתנים, ניטרטים... (בקיצור, כל תרופה קרדיאלית קיימת
) עוד קצת על הטיפול - כא‏ן לגבי האבחון, הנה הקרטריונים הארופאיים לאבחון LVH על ידי אק"ג, והנ‏ה דוגמא אחת לאק"ג של חדר שמאלי מוגדל.

MdaMen

New member
אשמח אם מישהו יוכל לשים פה

א.ק.ג של LVH למען ההמחשה.

shyoni55

New member
....

האתר הזה הוא אתר מצוין באופן כללי, ויש בו גם א.ק.ג של LVH, צריך רק לדפדף קצת למטה (אפשר תמיד ללחוץ על ctrl+f ולעשות חיפוש בעמוד)

ShinShin101

New member
תראו מה מצאתי...

סטריפ של high take off (לפי מה שהפאראמדיק אמר) ועכשיו גם שמתי לב שיש שם גם lvh....

tal afula

New member
תודה לכולם...

אני בתקופה האחרונה הייתי בלי מחשב אז לא יכולתי לראות את התגובות של כולם, תודה לכול מי שענה! עמית, תפנה אליי במסרים אישיים אני רוצה לשאות אותך משהו :) שיהיה לכווווווולם שבוע מקסיייייייים!!!!!!!!!!!! :) :) :)

למעלה