שאלה

שאלה

האם עצם העובדה שASP.NET היא שפה שמקומפלת לMSIL משפיעה על הביצועים שלה? האם הביצועים טובים יותר מPHP?

vinney

Well-known member
זה לא משנה

ביצועי ASP.NET לא מושפעים על ידי MSIL בכלל, אם נסתכל בקנה מידה של ביצועים ברשת.

vinney

Well-known member
עם סייג קטן

יש מצבים בהם קוד ASPX מקומפל במהלך ההפעלה, אז הביצועים נפגעים. אבל גם מצב זה הוא חד פעמי לכל גרסת מוצר, ולכן זניח.

מה זה קנה מידה של ביצועים ברשת?

אם אני רוצה אתר שמציג לי את ה10 מיליון ספרות הראשונות של pi, ויחשב אותן כל פעם בעת הכניסה לאתר כמובן, מה יציג לי את התוצאה מהר יותר?

cyberia2ooo

New member
רק אתה יכול לרצות אתר

רק אתה יכול לרצות אתר שמחשב לך את ה10 מיליון ספרות הראשונות של pi :)))

itaym02

New member
לפי הבנתי כך:

כל הדוטנט יעבוד מול השרת הרבה יותר מהר משפות סקריפט - מכוון שמדובר באובייקטים מקומפלים (מלבד הרצה ראשונה) לאומת זאת תעבורה ברשת מושפעת מהרשת עצמה, שהיא צוואר הבקבוק, ולכן אין קשר לסביבת העבודה. מצד שלישי, אם אתה עובד עם VSDOTNET זמן הפיתוח שלך מהיר יותר.

אז זהו, שמה ששאלתי

זה לא קשור למהירות הרשת עצמה. אם אני רוצה לחשב את ה10 מיליון ספרות הראשונות של pi אז לא הרשת היא צוואר הבקבוק אלא השרת. ולכן כמו שאמרת, ASP.NET תעבוד מהר יותר מPHP מכיוון שהיא מקומפלת

vinney

Well-known member
בשביל זה לא משתמשים לא בזה ולא בזה

כדי לבצע חישובים מתמטיים מורכבים משתמשים בכלים שונים מחלוטין מNET או PHP.

vinney

Well-known member
למה אתה צריך לחשב את זה באתר?

אתה חושב שכל פעם שמישהו אחר יכנס לאתר, הספרה ה10 מליון של PI תשתנה ותצטרך לחשב אותה מחדש? מה אתה מנסה לעשות?

כן, זה מה שאני מנסה לעשות

עכשיו, מה יעשה את זה יותר מהר, ASP.NET או PHP? אני מניח שבניגוד למה שאמרת, דווקא ASP תהיה מהירה יותר משום שהיא מקומפלת לקוד IL (ולאחר המשתמש הראשון מתקמפלת גם לבינארי)

vinney

Well-known member
אתה צוחק?

עקרונית, כן, MSIL יותר יעיל לעיבוד מSCRIPT בכל מצב, גם בהרצה הראשונה אבל למה לחשב כל פעם מחדש את אותו המספר? אם יש לך חישובים מדעיים גדולים שאתה רוצה לקשר אותם לאתר שלך, למה לא לכתוב אותם במודול נפרד, יותר יעיל (ב++C, או בPLAIN C, בלי הOVERHEAD ש#C או VB.NET נותנים, גם אם זה MANAGED), ופשוט לקרוא למודול הזה לבצע חישובים? לא הכל חייב להיות באותה שפה בפרוייקט, אפשר לשלב, ופה דווקא נראה לי המקום לזה.

אוקיי תודה

אני לא באמת מתכוון לבנות אתר שמחשב את Pi, ואני מאמין שלחשב את ה10 מיליון ספרות הראשונות ייקח לי הרבה יותר מדי זמן אפילו בשביל פעם אחת. השאלה הייתה פשוט האם ASP מהירה יותר משפות סקריפט. ודרך אגב, גם אם כן הייתי רוצה לחשב את pi לא הייתי צריך לכתוב את זה בשפה אחרת (אני לא חושב שיש איזשהו סיבוך בלחשב את זה אלא זה בטח מתודה די פשוטה) משום שגם ככה אחרי שהMSIL יתקמפל פעם אחת הוא יהיה בינארי ולכן יהיה מהיר כמו cpp נגיד (טוב אולי לא בדיוק כמו, בגלל אופטימיזציות שונות או משהו, אבל לא רחוק)

vinney

Well-known member
אז למה שאתה באמת צריך

אין שום הבדל בביצועים בין PHP לNET. זיפ. נאדה. אפס. זה לא השיקול שצריך להעסיק אותך.

למעלה