שאלה

אודם44

New member
שאלה

מאז שהתחלתי לרקוד באופן אינטנסיבי יותר החלו לי מעט כאבים בגב התחתון שנמשכו כמה ימים לאחר ריקוד. האם זה קרה גם לכם? למיטב ידיעתי הריקוד אמור לשפר ולחזק את שרירי הגב ואמור לפתור מצבים של כאבי גב מסוג זה. מעולם לא היו לי בעיות בגב. יש למישהו מושג מדוע זה קורה? עמידת מוצא שאינה נכונה? להכניס בטן במהלך כל הריקוד? וכו'....? יום מקסים

lydiamai

New member
זה לא צריך להיות כך.

זה מעיד על כך שאתן לא עובדות נכון, ולא מקבלות את ההדרכה המתאימית. אתן צריכות לפנות למורה ולבקש את הדרכתה הספיציפית.

ממעט הניסיון שיש לי...

בערך 4 שיעורים + התלהבות בבית.. גם לי היו כאבים בגב תחתון בשיעור הראשון. צריך להקפיד לא "לנעול" את הבירכיים, שתמיד יהיו קצת מכופפות, ולשמור תמיד על גב זקוף. בשיעורים 2-3 שלי, הקפדתי על כיפוף הברכיים ולא היו לי יותר כאבי גב. מקווה שגם לכן זה יעזור. יום טוב !

"טיפ" שקיבלתי ממריים פרץ

לא להוצא את הישבן אחורה , כך שנוצרת קשת בגב התחתון. לעשות הרפייה בסוף השיעור (אפילו יותר חשוב מחימום בתחילת השיעור).להיות משוחררת , כך שלא יהיה מתח בגב.

lydiamai

New member
יציבה נכונה, ואופן ביצוע נכון של

התנועות הוא דבר מרכזי וקריטי. שאם לא כן נגרם נזק לגוף. וזה צריך להיות הדבר הראשון שעליו המדריכה מקפידה. זה לא עינין של מה בכך, או משהו חד פעמי. זה צריך להיות משהו שעובר כחוט השני בכל משך השיעור.

עוד פעם המורה...? ../images/Emo45.gif ועוד איך כן!

זה חוט השני לאורך השיעור, כדברי לידיה, וזה הרקע והבסיס לכל תנועה, צעד, דבר ועניין במהלך העבודה. אז אנחנו שוב מדברים על אחריות... הגב התחתון הוא אחד האזורים הרגישים ביותר ל"עומס יתר" שנגרם בין השאר, מתנועות הריקוד. אפשר להיות סלחנית לכאב קל בראשית הדרך, שאני מתיחסת אליו כאל סוג של מחיר לא יקר שאנו צריכים "לשלם", ברוב המקרים משום שאנו טירונים, או משום שזו הפעילות הפיסית היחידה שהתחלנו לעסוק בה אחרי תקופת פדלאות ארוכה, ברם אולם הוא צריך לחלוף ולהיעלם כלא היה בתוך זמן קצר, וזאת בתנאי שהמורה תנחה ותלמד אותך כיצד למנוע את הכאב הזה. המורה צריכה לשלב תרגילים שמקלים, מרככים, ממסג'ים את הגב התחתון (או כל איבר שהיא עובדת איתו) תוך כדי ובמהלך השיעור . יש כמה וכמה תרגילים כאלה, שאני משלבת בשיעור, ואף ממליצה לבנות לעשותם בחיי היומיום, כשאנו עומדות שעות ליד הכיור והכיריים, או בימי המחזור הדואבים וכדומה. (הן נהנות מהם וששות לעשותם, ואף מבקשות אותם כשהן חשות צורך). חימום - בוודאי, איטי, רך, מדורג, שמכניס אותך לעבודה בדרך הבטוחה ביותר. לעולם לא תתחילי נסיעה בהילוך חמישי! יציבה - כלל ראשון ובסיסי ביותר! והוא גם השני, השלישי, וכך הלאה... משום שבצד ההסבר לכל תנועה ותזוזה, יש להדגיש ולהסביר עוד יותר כיצד "מחזיקים את הגוף" בזמן ביצוע התנועה. וגם שאלת המינון שתמרה כתבה עליה בהרחבה: ריקוד במשך זמן ארוך, במיוחד כשהוא קצבי מאוד ו"סוער" מעייף, מחליש וגובה את מחירו מהגוף שלנו... אחת ההמלצות שלי היא: להיות בתנועה, לרקוד, אבל בסוג של תנועה שמרכך, "שמלטף" את השרירים הכואבים, שעושה סוג של מסג'. פעמים רבות אני מבצעת זאת לאט, על הריצפה, בנחת, מתרכזת בנשימות, מתפנקת באיסוף הברכיים בידיים במעין חיבוק ו"גיהוץ" הגב התחתון ואזור המתניים, "מנקה" את הכאב ומרגיעה את השרירים, זה בעצם סוג של הרפייה. ומי יתן ויבוא לגופנו גואל.

לליטה

New member
לגבי ה"טיפ" של מריים

אמן!

לאודם בקשר לכאבי גב בזמן ריקוד

באופן אישי אני סובלת מכאבי גב תחתון וגם צוואר ושכמות תפוסים. אני יכולה לספר לך שאם לא הייתי רוקדת אז מצבי היה ממש קשה. הריקוד עוזר לי להגמיש ולחזק את השרירים. כדאי לך לבדוק אצל רופא אורטופד האם אין לך בעיה כלשהי שלא ידעת על קיומה ויכול להיות שבגלל שהתחלת לרקוד באופן יותר אינטנסיבי הבעיה נתגלתה. אם לא יתגלה שיש לך איזו שהיא בעיה, תדעי שרוב הבעיות בגב נובעות כשמתחילים שיעור בלי חימום! חייבים להתחיל להתאמן גם כשאת בבית רוקדת להנאתך, לא להתחיל ישר לרקוד, אלא כדאי להקדיש עשר דקות לחימום של כל הגוף כולל המותניים והגב. את תראי שלאחר מכן את תרגישי הרבה יותר טוב. גם הרפיה היא חלק חשוב מהתהליך ואסור לדלג עליו. לפעמים אני מתעצלת וקופצת לשלב הריקוד (בזמן שאני מתאמנת או מתכוננת לשיעור ואז אני מרגישה כאבים בגב. לפעמים יש לי כאבי גב גם כשאני רוקדת הרבה, למשל אני מלמדת שני שיעורים רציפים וקשים. זה נובע מעייפות וממאמץ רב של השרירים וזה אומר שצריך קצת למתן את עוצמת התנועות ולא להגזים בזמן הריקוד. גם אם תלכי היום לשיעור אירובי שבו גופך לא מורגל, והשיעור יהיה ברמה קשה, אני מניחה שהשרירים יכאבו. לכן זה לא נובע מהריקוד, אלא ממאמץ יתר. עצתי לך, תורידי בינתיים את רמת האימונים שלך, כי לרקוד בכאבים אני לא ממליצה, עד שהגוף יחלים ותגבירי את משך האימונים לאט לאט, עד שגופך יסתגל למאמץ. בדרך כלל אחרי שאני משתתפת בסדנאות ארוכות וקשות צצים אצלי כאבי גב וזה אומר שהכאבים נובעים ממאמץ יתר. כמובן שחשוב מאוד להחזיק את שרירי הבטן שהם בעצם תומכים את הגב בזמן התנועות. בטן רפויה יוצרת שקע בגב התחתון, לחץ בחוליות ובשרירים. מקווה שעזרתי קצת תמרה

tzurtzur

New member
ולי קרה דבר הפוך...

עשיתי תנועה לא נכונה ביוגה ובעקבותיה כאבי גב איומים, מה ששיתק אותי לגמרי מפעילות כי כל תזוזה כאבה ואז יום למחרת החלטתי שאני מנסה להיפטר מהכאב באמצעות הריקוד, שמתי לי את עבדל חלים בפול ווליום והתחלתי להתנוענע באיטיות כשאני פשוט מאושרת מהמוזיקה ולאט לאט מצאתי את עצמי בריקוד סוער עם עצמי עם הרבה כיף וללא כאבי גב כלל. הכאב פשוט נמוג. התפוגג. נגוז..... נשמע לא הגיוני? אבל זה קרה! לפי דעתי זה המוח שעשה פה את עיקר הקסם. הכל בראש אנשים אני אומרת לכם.

למעלה