שאלה

orly 12

New member
שאלה

בהמשך לדיון שהתפתח למטה ופה פירטתי שלא עבדתי שנה ואני מחפשת עבודה, אני בטוחה שאיני רוצה לעבוד במה שלמדתי (חינוך), מצד שני איני יודעת במה כן אני רוצה לעבוד, אני מרגישה שיש כל כך הרבה תחומים מעניינים שאני יכולה להצליח בהם ואני לא יודעת במה לבחור. אני חושבת שלאדם יש מגוון כשרונות ותחומי עניין איך ניתן לדעת מה הכי מתאים או מספק, ובשביל לעסוק במה שהכי מעניין אותי- פסיכולוגיה כלומר טיפול. הדרך כל כך ארוכה עד שכמעט איני בטוחה שאוכל להגשים אותה במעמדי ומצבי המשפחתי כיום.

חידוד

שלום אורלי האם את אומרת שאת חשה שמה שהיה הכי מתאים לך זה לטפל או שאת שואלת איך לדעת מתוך כל הדברים שמעניינים אותך והכישורים שאת חשה שיש לך שזה באמת הכי נכון לך. מה בדיוק את שואלת ? אחרי זה נחזור לשאלת יכולת המימוש. אמיר דרור

orly 12

New member
טוב

באמת לא הייתי כל כך ברורה, אני חושבת שהמקצוע שהכי הייתי רוצה לעשות הוא מקצוע טיפולי- פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית, אך מכייון שזוהי תקופה שבה אני חייבת לעבוד ואין לי אפשרות ללמוד, אני שואלת כיצד אפשר לגשר בין החלום למציאות כשאין לי כיום כלים טיפוליים מלבד הכלים האישיותיים שלי. בהחלט יש לי עוד כישורים אך ככל שאני חושבת על זה אני יודעת ומרגישה שזה המקצוע שלי. תודה על ההתיחסות

התארגנות

האם את יודעת לאפיין את היכולות והכישורים האישיים הייחודיים שמצויים בך שרלוונטים לתחום הטיפול ? האם יש לך תמונה של תחום העשייה הטיפולי שלנגד עינייך ? מה את יודעת על השינויים והדינמיקה שתחומי הטיפול השונים עוברים ? לפני כל התייחסות מעשית חשוב ליצור תמונה, כמה שאפשר כרגע, שתהיה כמו הבסיס ליצירת החזון האישי שלך. רק לאחר מכן להתחיל להתייחס לשאלות מעשיות. זה לבינתיים, אמיר דרור

למעלה