שאלה..

• פותח הנושא f10
  • פורסם בתאריך

f10

New member
שאלה..

מה זה טיפוס נתונים מופשט
אם אתם יכולים לתת גם דוגמה זה יעזור. תודה מראש

DadleFish

New member
הרעיון הוא, בגדול,

למבנה נתונים מסוים שמאפשר פעולות מסוימות, בלי קשר לשפה מסוימת. למשל, רשימה מקושרת. זה מבנה של אלמנטים שמחוברים ביניהם זה לזה, בצורה כזו שאחד מצביע על זה שאחריו. מוגדרים סדרי גודל מסוימים לפעולות מסוימות כמו הכנסה והוצאה מהרשימה, וכן הלאה. אני לא יודע בדיוק מה אתה יודע אז קשה לי להסביר לך בלי לדעת אם אתה מכיר את הטרמינולוגיה או לא.

מחלקה אבסטרקית

בפועל - מחלקה שאתה לא יכול ליצור מופע ממנה, אלא רק לרשת אותה וליצור מופע מהמחלקה היורשת. מבחינת הקונספט - מחלקה שרק מציגה ממשק מסוים. לדוגמא, ואקח את הדוגמא המוכרת - מחלקת "רכב", שתהיה מסוגלת "לנסוע", "לעצור", ו"לצפצף" נגיד. אתה לא יכול ליצור מופע של "רכב", כי זה משהו אבסטרקטי מדי (ומפה השם), ואתה צריך לרשת אותו למשהו "מוחשי" יותר, למשל מחלקת "אופנוע", שתממש את שלושת המתודות המוזכרות בצורה שאופנוע יודע, ואז תוכל ליצור אובייקטים של אופנוע. במחלקה אבסטרקית יכול להיות שחלק מהמתודות יהיו ממומשות כבר (למשל אופנוע מצפצף כמו מכונית וכמו כל כלי רכב אחר אז זה יכול להיות כבר ממומש). בנוסף יכולים להיות לה משתנים חברים שמשותפים לכל מה שיירש ממנה (למשל משתנה "מהירות מקסימלית"). אבל עדיין לא תוכל ליצור מופע ממנה כי לא יהיה לה מימוש ל"לנסוע"...

HaRmosh

New member
זאת לא הכוונה

הכוונה היא לאוסף נתונים מסויים, ולאוסף פעולות המוגדר עליו. מימוש אפשרי הוא באמצעות מחלקות ב-++C, אך זהו רק מימוש לרעיון כללי.

מי אמר משהו על c++?

בגלל שאמרתי את המילה "מחלקה"? והכוונה היא גם לא לאוסף נתונים מסוים, כי זה יכול להיות כל אוסף נתונים כל שהוא. הכוונה היא רק לפעולות שניתן להפעיל עליו.

HaRmosh

New member
נו באמת...

ברור שב"מסוים" הכוונה לא לאוסף נתונים ספציפי יחיד מסוגו בעולם, אלא כזה שנבחר ע"י המשתמש... ולא אמרתי שאמרת ++C, אלא המילה מחלקה היא זו שהפריעה. אני למדתי טיפוסי נתונים כאלו גם ב-C, שבה כידוע לא קיימות מחלקות.

אהה, הבנתי מה אתה אומר

אני חשבתי מלכתחילה שהוא מדבר על מבנה נתונים מופשט (==אבסטרקטי) במובן המונחה אובייקטים. מקבל.

DadleFish

New member
ADT הוא משהו מוגדר היטב

ולא צריך ללכת רחוק ולהמציא לו הגדרות חדשות.

למעלה