שאלה

retro90

New member
שאלה

מה המגבלות הרפואיות כדי לעשות קורס צניחה?

noamk

New member
דופק 0.

כל הצנחנים עוברים בדיקת ספורט שנתית שבמהלכה עושים בדיקה גופנית סטנדרטית בתוספת לבדיקת מאמץ (לב\ריאה). מעבר לזה - עד כמה שידוע לי כל מי שרוצה לצנוח, ואפילו טנדם, צריך להצהיר על בעיותיו הרפואיות, והמועדון יכול להחליט לסרב לאותו אדם. אני מאמין שאם יש לך בעיות לב או גב, או דברים מהותיים בבריאות - לא תוכל לעשות קורס (פעם שמעתי שזה גם לא מומלץ לאנשים עם סכרת). הכי פשוט - אם יש לך בעיה רפואית, ונראה לך שהיא יכולה להוות מכשול - להתקשר לאחד המועדונים ולשאול.

FalxOri

New member
למה?

בסופו של דבר זה החלטה אישית למרות שכמו שאמרת, המועדון יכול תמיד לסרב. לא חסרים אנשים שצונחים אחרי פציעות שבעיקרון היו אמורות להשבית אותם. גם עם סכרת צונחים (כולל אני) בכל העולם (חוץ מבכמה מקומות במזרח אירופה שם צריך לצניחה את אותה רמת בריאות שצריך לרשיון טיס). אם יש לך בעיה ספציפית, תשאל וננסה לעזור לך להבין איך זה יכול להשפיע על הצניחה ואז תוכל גם לדבר עם רופא ולהחליט אם זה סיכון שאתה רוצה לקחת. O

zahivo

New member
לא תמיד בעיות לב מגבילות

אני אישית עברתי ניתוח לב פתוח ואני צונח. כמובן ששאלתי את הקרדיולוג שלי לפני כן והוא נתן אישור, בבדיקה השנתית נותנים אישור.

הגבול הוא השמיים

אני לא מאמין שמישהו יגביל אותך מאחר וצריך בעיות ממש חמורות כדי לא לצנוח. אני מושתל כלייה ואחרי כמה מהלכים בירוקרטיים אני הצלחתי לעשות את הקורס ואין מאושר ממני......בקיצור : לך על זה בכל הכוח

ענבר רז

New member
ואני איבדתי יד וממשיך לצנוח

הכל בראש. אם אתה מסוגל לבצע את הפעולות הנדרשות לשמור על רמה בטיחותית מקובלת, אין סיבה בעולם שתמנע ממך לצנוח. ענבר

למעלה