שאלה...

cfcsbs

New member
שאלה...

מה דעתכם על זה שהרבה ילדים התחילו בשנים האחרונות לקלל בנושאי שואה ולקרוא אחד לשני נאצי ושואה והכל???

ss88

New member
זה רק מראה...

כמה ילדים לא שמים על זה ומשווים את זה לקללות כמו בן זונה וכדומה... ושעוד כמה שנים שהניצולים האחרונים ימותו השואה תהיה רק נושא בבגרות.

גל1234

New member
תלוי

אולי זה ישמע מגעיל ואכזרי אבל באמת כשבן אדם אחד מתווכח עם אחר ואז הוא אומר לו איזה נאצי אתה - אני לא מרגיש משהו לא בסדר כאילו נאצי=בן אדם רע ולא רואה בזה פגיעה בכבוד של אף אחד , אולי אני טועה אבל ככה אני אבלל אממ מפריע לי הקטע של הנגיד במשחקי כדורגל אז שמכנים את מכבי ת"א גרמנים\נאצים (ולא אני לא אוהד מכבי ת"א)

ss88

New member
אז אתה אומר שגם אתה מקלל ילדים...

בנאצי,שואה....?

גל1234

New member
אני אישית לא

אבל אם אני אשב שיעור וישמע ילד שקרוא לחבר שלו נאצי , לא יתחיל להיות רע לי בלב ולחשוב איזה ילד מטומטמם כמו שאני ארגיש כשאני אשמע במשחק כדורגל ילד שקורא נאצי לאלעד בונפלד למשל

cfcsbs

New member
לא מסכים לגמרי

תשמע גל מה זה נאצי= בן אדם רע הם אפילו לא רעים... מה זה רע אולי אני רע או אתה רע או מלא אחרים בעולם שהם רעי אז מה הם נאצים?! ו הם רעים כמו הנאצים?! כל זה גורם לזילות של השואה- תשמע פעם זה היה נושא שהיו מדברים עליו בכבוד ונאצי היה נאצי באמת היום כל אחד אמר נאצי כי בשביל כולם {אפילו בשביל אלה שנוסעים לפולין זה לא עד כדי כך חשוב} אז תשמעו כולכם לפני שאתם נוסעים לפולין יותר חשוב שתבינו מה זה השואה בכלל ומה זה נאצי ומה אתם אומרים כשאתם אומרים נאצי- אל תגידו את זה סתם... אתם פשוט מפספסים את המטרה...

גל1234

New member
אתה לא חייב להסכים אבל תכבד תדעה

שלי , יכול מאוד מאוד מאוד להיות שאני טועה , אבל ככה אני מרגיש , מה זה "לפני שאתם נוסעים לפולין יותר חשוב שתבינו מה זה שואה" , אני באמת ובתמים חושב שאני מבין , אני באמת ובתמים חושב שהמסע הזה כל כך תרם לי , אז מי אתה (לא רוצה לריב אני מנסה להבהיר נקודה בבקשה אל תעלב ) שתקבע מי יכול לטוס לפולין ומי לא?

avitush17

New member
תיראו חבר'ה

אגב אני אביטל דיי חדשה בפורום( נעים לי מאוד ) אני מסכימה איתכם שזו זילות של כל נושא השואה אבל בעצם אלו מונחים מילולים שכקללות נישארים מונחים מילולים אני בטוחה שאם אני אומרת משפט כמו "יו חם פה כמו בשואה"...אז אני חס וחלילה לא מזלזלת באף אחד שנספה או חווה את החויה הזו זה סתם ביטוי שבשבילי שם התואר הוא רק בעל משמעות מילולית והמעשה עצמו זה מה שנוגע אצלי ללב.. היית יכול לקרא לזה בכל שם אחר.

PaNDa BoY

New member
על קללות ועוד...

גם לי מפריע העניין, והרבה פעמים שאני שומע את זה- אני פשוט מבקש מאותו אדם להפסיק (לא שזה עוזר הרבה). ובכל זאת, דיברתי עם מישהו בנושא והוא העלה תיאוריה דיי מעניינת..הוא אמר לי שכל אלו שמשתמשים בביטויים הנוראים האלו מכירים, מזדהים וכואבים את השואה. השימוש בקללות והעובדה שזה נותן פן יותר הומורסטי לנושא השואה- מקל עליהם, וזוהי בעצם דרך ההזדהות שלהם עם הנושא. התנגדתי לדבריו. אני חושב שככל שנשתמש יותר בביטויים מסוג כזה, כך אנחנו נפחית מהערך והזיכרון של השואה. אנחנו נהפוך אותו למשהו יותר קליל, "משהו שאפשר לוותר עליו"-וחבל. את זה עושים יפה מאוד תנועות הנאצים החדשות, וחבל שבצורה מסויימת (אמנם עקיפה) אנחנו נשתף איתם פעולה.

../images/Emo45.gifמסכימה איתך בכל מילה../images/Emo70.gif

באמת!
יש לי ילדים בשכבה שאין להם שום קשר לשואה, כלומר, אין להם עם מה להתמודד, הם בכלל לא יוצאים למשלחת ובשבילם השואה זה "רק עוד נושא בבגרות", ואין להם שום זכות לכנות מורים בשם "נאצים" ועל כל דבר שלא מוצא חן בעיניהם לקרוח "שואה! שואה" כמו בהמות.... שום זכות שבעולם

T00L

New member
הממ לדעתי

לא חייבים "להסכים לזה או משו", אבל באמת שרוב האנשים שמתמשים בביטויים האלה לא משתמשים בזה מתוך איזשהו לעג לנושא או משו כזה אני מכירה המון אנשים שהיו במשלחת בכו, לקחו קשה, ילדים למשפחה של ניצולי שואה, בקיצור מחוברים לנושא מאוד.. ועדיין אומרים ת'דברים האלה יש פשוט אנשים שמתיחסים לעניין בדרך של הומור (כמו למשל בדיחות שחורות) נראה לי שאפשר גם להבין את זה..

T S4

New member
תשמעו..

המשפחה שלי הייתה בשואה ואני יוצאת החודש לפולין ואני אומרת דברים כמו "נאצים" וכאלה לאנשים. אני לא אומרת את זה למישהו כי אני מאמינה שהוא משתייך למפלגה הנאצית, אני אומרת כי זה נהפך לסלנג. אני מבינה שאנשים אומרים שלא צריך להפוך דבר כזה לסלנג, אבל כשאני אומרת את זה אני לא מתכוונת לפגוע. יש מלא בדיחות לא רק על השואה, אלא גם על פיגועים, ומי שמספר את הבדיחות האלה (למשל אני) לא מתכוון לפגוע או חושב שהנושא הוא סתמי. העניין הוא ככה-אני לא יכולה לא לצחוק על זה. אם אני לא אצחק אני אבכה, ובמדינה כמו שלנו אסור לתת לדמעות להביס אותך. אני חייבת לצחוק על זה. כמו שמישהו אמר-אולי באמת זאת הדרך שלי להתמודד עם זה, אני לא יודעת.. אבל אני יודעת שזאת הדרך שלי להמשיך לחיות כרגיל כשנראה כאילו יש רק מוות מסביב.

למעלה