שאלה

ליפז1

New member
שאלה

שלום רב, אני בת 26 וסובלת מ-rheumatoid arthritis כ-5 שנים. אני נוטלת סאלזופירין, פלקווניל ומתוטרקסט, כאשר המינונים משתנים בהתאם לתוצאות בדיקות הדם ולעוצמות הכאב שאני חשה. היו תקופות שבהם לא הרגשתי צורך להשתמש גם במשככי כאבים או שהשימוש בהם היה מועט. בזמן האחרון השתמשתי בויוקס כל יומיים או שלושה. האם ההתקדמות של ה-RA היא כזאת שרק הולכת ומתדרדרת או שתתכן רגרסיה והאם המטרה של השימוש בכל התרופות שאמורות לשמור על המחלה במצב מאוזן היא למנוע את השימוש במשככי כאבים. אני שואלת את השאלה כי לאחרונה חשתי שאין טעם בכל התרופות שאני נוטלת אם אני מרגישה צורך ליטול כל כך הרבה משככי כאבים.

טיפול בRHEUMATOID ARTHRITIS

הטיפול בסאלזופירין, מתוטרקסט ופלקניל מיועד לעצור את התהליך ולמנוע שינויים בלתי הפיכים של המחלה - אכן השילוב הזה עשוי להוריד את הצורך במשככי כאבים- צריכת משככי כאבים הנו אחד המדדים להערכת הצלחת הטיפול. ישנם מדדים נוספים כגון בדיקת החולה, בדיקות מעבדה וצילומי רנטגן פעם בשנה- רצוי לעשות יחד עם הראומטולוג הערכת מצב לגבי יעילות הטיפול- אם את נזקקת להרבה משככי כאבים, יתכן שהטיפול אינו מספיק - מצד שני, מעטים החולים אשר מגיבים בצורה מוחלטת ואינם נזקקים כלל למשככי כאבים. למרות שאני מבינה את יאושך, ברוב המקרים התרופות אכן עוזרות ומונעות התקדמות. אך כדאי לך להתחלק עם הראומטולוג בלבטים שלך. תרגישי טוב !

למעלה