שאלה..

שאלה..

איך יוצרים חפצים קסומים.?? כאילו אני מבין איך אפשאר לעשות תבעת שפעם היום אתה יכול לאלם (יענו הקסם האלמות) אבל אם אני רוצה לעשות חפס שיעשה משהו שהוא לא קסם רגיל.. נניח... לתת לך לחוש באויב מתקרב... או משהו כזה.. ואיך יודעים מה הDC של גילוי הקסם (יענו אם קוסם עוד אלי וספאל כרפת) כשזה לא קסם רגיל...?

רמץ

New member
לפי השיטה של מו"ד...

אם אתה רוצה ליצור חפץ קסום, צריך להיות לחש קיים כדי להקסים אותו. זה נשמע מגביל, אבל למעשה יש כל כך הרבה לחשים שהבעייתיות היא אולי לחשוב על חפץ קסם עבור כל לחש. חפץ הקסם שנתת כדוגמה, למשל, הוא חפץ שניתן ליצור עם הלחש Detect thoughts. דוגמה אולי יותר מסובכת היא חפץ כמו Sting שזוהר באור כחול כשיש אורקים בסביבה. במקרה כזה הייתי ממליץ להשתמש גם בלחש Detect Thoughts עם שינוי מסויים שידרוש מעט מחקר ומחשבה מהקוסם על איך להפוך אותו ל-Detect Orcs (יחד עם לחשון בשביל הזוהר הכחול). בסה"כ לחש שמזהה אורקים הוא פחות יותר באפקט שלו מאשר זיהוי מחשבות (שממש מזהה את אופי הרגשות) כך שמכאנית זה אמור לעבוד בסדר. אם ממש אין אף לחש שמתאים לרעיון שלך אז אין ברירה - צריך להמציא אחד כזה: תהליך ארוך של מחקר, כסף וזמן.

Dumarius

New member
בטומב & בלוד

יש קטע שמסביר על מחקר ויצירה של לחשים חדשים, שינוי לחשים או כל דבר כזה וכל מה שכרוך בזה. ד"א, על מנת שהלהב יזהר ניתן לעשות קסם כמו Arcane Mark או Dancing Lights, מסםיק שיהיו אורות כחולים שירדו על הלהב כדי לתריע על אורקים בסביבה לא?

למעלה