שאלה

ת מ ו ז

New member
שאלה

שלום לכולם!! עכשיו אני קוראת את"ארבעת ההסכמות", תהיתי מדוע הוא קרא לזה הסכמות עפ"י מי זה מוסכם בדיוק?

ברוכה הבאה ת מ ו ז ../images/Emo23.gif

הכוונה להסכמים / הסכמות שאנו עושים עם עצמנו. הסכם פנימי של לשמור על טוהר המילה. הסזכם פנימי של לא להניח הנחות. הסכם פנימי של לא לקחת שום דבר באופן אישי. והסכם פנימי של לעשות כמיטב יכולתנו.
איך הגעת לספר? באיזה עמוד את? איזה הסכמה הכי קל לך ליישם?

ת מ ו ז

New member
איך הגעתי לספר:

קראתי ספר אחר ליד ידיד שלי.. והוא אמר שיש ספר שאני ממש ממש ממש חייבת לקרוא.. אז אמרתי לו בסדר... ולא יצא לי ואז לפני שבוע הוא שאל אותי אם קראתי כבר ואמרתי לו שלא... אז אתמול הוא הביא לי את הספר... והשביע אותי שאני יקרא אותו. עכשיו נאי בעמוד 60 ומשהו:) ההסכמה שהי קל ליישם? אני די מתלבטת לגבי זה.. מכיוון שתמיד אני שואפת להיות הכי אמיתית שיש אבל לפעמים אני לא אמיתית: לדוגמא הפסדתי יומים לימודים, לא משנה מה הסיבה... אם הייתי אומרת להם שהייתי מפסידה לימודים והסיבה היא לא מוצדקת (מכיוון שזה לא מחלה) היו רושמים לי את זה כחיסור ומורידים לי מהציון הסופי. אז הייתי צריכה לשקר ולהגיד שהייתי חולה. לטובתי. אני חושבת שזה אומנם יהיה קשה בהתחלה לא לקחת הכל באופן אישי אבל זה בסך הכל עניין של הרגל... אז אני יגיד שזה הכי קל "אל תניחו הנחות"

ת מ ו ז

New member
לדעתי יש ניגוד מסוים...

מצד אחד הסופר אומר תיהיו עצמך תחיו את האמת שלכם ומצד שני הוא כותב בדיוק מה נכון ומה לא. אז יש פה התנגשות...

אין התנגשות מבחינתי ../images/Emo13.gif

אני לא מרגישה שהוא אומר לי "מה נכון ומה לא"... תופשת את הדברים שלו אחרת.

.m

New member
לא חושבת שיש פה ניגוד

מצד אחד הוא אומר "תחיו את האמת שלכם" מצד שני הוא משתף באמת שלו, ושל השושלת שלו. הוא לא אומר שזו האמת היחידה.
mai

למעלה