בחייגן יש מקור כח שמתפעל את הסטארגייט. דוגמא לכך אפשר לראות בפרק מהעונה הראשונה The Torment Of Tantalus (אז ה-DHD היה שבור, וקרטר ניסתה לחבר את מקור הכח שלו ישירות לסטארגייט, מה שלא עזר, כי בהתמוטטות של התקרה ה-DHD נפל לים...). מכיוון של-SGC אין DHD, הם מחברים את הסטארגייט לחשמל ידנית (אלו בעצם ה"תופסנים" האדומים שניתן לראות שמחוברים לסטארגייט).
החייגן הוא גם ה"מחשב" שמפעיל את מנגנון החיוג. השערים בארץ (מצרים ואצל הרוסים) נמצאו ללא החייגן לכן הם מחוברים לרשת החשמל המיוחדת של פיקוד SG. בפרק שבו גונבים סוכנות הביון המגעילים את מכשיר ייצוב מזג האוויר בכוכב שליו, אחרי הכיתור של SG1 אותם הם מפעילים את השער ממשאית ע"י חייגן (זה כניראה שער שהם גנבו מאיפה שהוא...) - ולא היו חוטים מחוברים לSG. ועולה בי שאלה עכשיו: לאן נעלם אותו חייגן ומדוע לא חובר לSG של הפיקוד? יכלו לחסוך הרבה מאוד חשמל...
השערים בגלקסיית פגעסוס נבנו בתקופה אחרת מהשערים שבגלקסיה שבה נמצא כדור הארץ. סביר להניח שמערכת השערים שהקדמונית יצרו שם תהיה יותר מתקדמת מכיוון שהיא יותר חדשה (לא נראה לי שהצבעים החדשים של השערים הם הדבר היחיד שהם שכללו..... אם כן אז אני מתפלא שהם לא החליטו לשנות הכל לצבע וורוד פקצתי )
יש חייגן לכל השערים של גלקסיית בפגסוס. לכל חללית של הקדמונים יש חייגן built in. אם אתה זוכר את 01X01 אז הם הפעילו משם את השער - מתוך החללית. לגבי סוג האנרגיה המזינה אותו: לדעתי לא חסרה אנרגיה סולארית בחלל, יכול להיות שהשער שואב את האנרגיה מקרינה בטכנולוגיה מתקדמת מאוד. וגם לשער של אטלנטיס יש חייגן...
החייגן שבו ה-NID משתמשים בפרק Touchstone מועבר אח"כ לרוסים (אני לא זוכר ע"י מי) ונשאר ברוסיה גם אחרי שהם סוגרים את תכנית הסטארגייט הרוסית (פרק Watergate). בעונה ה-5 כשטיאלק נתקע בסטארגייט (הפרק 48 Hours) הרוסים החזירו את החייגן לאמריקאים תמורת כורי נאקוואדה. בפרק עצמו הם מפרקים את קריסטל הבקרה בחייגן ומפעילים את הסטארגייט וטיאלק יוצא מהסטארגייט אבל בתהליך החייגן מושמד.