שאלה.....

גילילית

New member
שאלה.....

אני לא יודעת אם זה המקום אבל אני אנסה. האם בעל אזרחות פולנית צריך ויזה לארצות הברית. במידה ואף אחד לא יודע אולי יש למישהו מושג איפה אני כן יכולה לקבל תשובה... הכלב
חברו הטוב ביותר של האדם! והחתול? גם!!!

איך זה?

בטוח שעם דרכון מהסוג החדש לא צריך ויזה? הרי הסכמי הויזות נחתמות על בסיס אזרחות, לא מבנה גראפי של הדרכון. היות ואתה יכול לוודא זאת "מפי הסוס" וממקור ראשון, אז אנא ברר לנו תשובתך הבדוקה והמנומקת.

יש חובה לויזות.

חד וחלק לעת עתה אין כניסה לפולנים לארה"ב ללא ויזה. הם עומדים בתורים, עוברים תשאול אצל קונסול ולפעמים אפילו מוחזרים לפולין לאחר הנחיתה בארה"ב. פולנים ניסו לקבל ביטול ויזות כפרס על "התנהגותם הטובה" בעיניין עירק, אך ללא הועיל. זה בדוק.

מצחיק אבל התשובה שלי נכונה

דרכון אירופאי בנוי בסטנדרטים שלא ניתנים לזיוף וניתנים לקריאה בקורא אופטי לכן, דרכון אירופאי אינו צריך ויזה. אבל פולין עדיין אינה ברשימת מדינות היורו במחלקת הויזה של ארה"ב (כנראה הרשימה מתעדכנת על פי החלטת השילטון) לכן כדאי למי שיש דרכון פולני לבקש ויזה, ולמי שרוצה לקחת סיכון יכול להגיע עם דרכון אירופאי לארה"ב ולנסות להכנס

זה רק חלק מהתשובה.

החלק האחר, הוא כמות הסירובים. לאמריקאים יש כלל לפיו רק אותן המדינות לגביהן סירוב לקבל אשרה הוא פחות מ 3% לתקופה ממושכת יכולות להיות מסווגות לכניסה ללא אשרה. לגבי אירופה - לסלובנים הייתה אפשרות להכנס ללא אשרה עוד לפני כניסתם לאיחוד, ליוונים אין עד היום. אולי אפשר לקבל אזרחות סלובנית ?

למעלה