שאלה

אטל81

New member
שאלה

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון, ותוכלו לעזור לי! אז כך, הבוס רוצה להעסיק את החבר שלי בתור מתורגמן. והבוס שלי רוצה להעביר לו את התשלום דרך המשכורת שלי ואז נצטרך לחלק בינינו את השכר. העניין הוא שזה צובר מס הכנסה. האם ידוע לכם אם מותר לו להעביר לי משכורת של מישהו דרך המשכורת שלי? והאם זה לא ייעשה לי בעיות לאחר מכן בסיכום סוף שנה?
אני לא כ"כ מבינה בזאת, אנא עזרו לי להבין

rdss

New member
תשובה

1.לא חוקי 2.שניכם תשלמו מס גבוה יותר וכן ביטוח לאומי. 3.חברך לא מבוטח בביטוח לאומי בעבודה זו 4.תסתבכו בחלוקת ההכנסות ויש עוד נגד זה

למה הבוס שלך

לא רוצה לשלם לו ישירות? זה נשמע מוזר או שהמדובר בעבודה חד- פעמית ושכר נמוך יחסית שלא שווה הבלגן של רישמומו כעובד?

אטל81

New member
אממ....

זה משאני שאלתי בהתחלה - הבוס ישר הציע שהמשכורת שלו תעבור אלי, ואני לא כ"כ הבנתי למה הוא לא הציע לשלב אותו כעובד החברה....... מאוחר יותר הוא אמר שהוא יארגן לו טפסים לקליטה .. שאלתי אותו למשך כמה זמן הוא מעוניין להעסיק אותו, אז הוא ענה לי שהוא משער לכל אורך התקופה של הפרוייקט (שלא ידוע כמה זמן זה יימשך - אנחנו בתחילתו של פרוייקט חדש).. הבעיה לדעתי, שעקב זה שהוא עובד גם במקום אחר, יוריד לו הרבה מס הכנסה והאם הוא יצטרף לדווח למקום העבודה הנוכחי שלו, שהוא עובד בעוד מקום...???
לאחר התייעצות עם פורום "תרגום ועריכה", אני והחבר הבנו שמכיוון שהוא חדש בעסק ועדיין לא התנסה ממש בשטח בעבודה, הוא יתחיל בסכום נמוך - 30 ש"ח לעמוד.... הבוס כנראה לא התלהב, כי רשם לי על דף - שהוא יבדוק ויחזור אלי...

העבודה בשני מקומות שונים

לא ממש צריכה להיות בעיה אבל אם הוא יגבה לפי עמוד האם הוא יהיה שכיר או קבלן משנה? זה כבר כן משנה

שכיר מול עצמאי

אם החבר שלך שכיר, הוא עובד של החברה ואמור לקבל משכורת בין אם הוא עושה עבודה או רק יושב ומסתכל על הקירות (או יותר טוב, על חברה שלו...) יש מצב שני שבו החבר שלך עצמאי, הוא לא עובד של הפירמה אלא מקבל פרוייקטים ומקבל תשלום לפי עבודה שביצע בפועל (נגיד, עמודים מתורגמים) לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. כשדיברת על 30 דף לעמוד נשמע היה לי שחשבת על האפשרות השניה (או שהבוס חשב על זה)

שיר ורד

New member
הוא לא חיב להיות עצמאי

גם עובד שכיר יכול לקבל את שכרו לפי כמות שעות עבודה או תפוקה בפועל ובלבד שהשכר האפקטיבי לשעת עבודה לא יפחת משכר המינימום. גם המצב ההפוך קיים (אם כי נדיר הרבה יותר), ישנם הסכמים בין חברות לבין עצמאים המועסקים כפרי לנסארים, בהם יש התחיבות של העובד להגיע מדי חודש למקום עיסוקיו של המעסיק ולבצע עבודה (אם יש), וגם בעל העסק מתחייב לשלם לו בכל מקרה בגין שעות אלו. זה נותן לעובד, בטחון מסוים בהכנסתו, ולמעסיק מחויבות מינימלית של העובד להקדיש לו מזמנו. התופעה מוכרת בחברות היי-טק, בהם עובד ותיק שעוזב את החברה, ממשיך לתת לה שרותים כעצמאי במקביל לעבודתו במקומות אחרים.

למעלה