שאלה..

sha 007

New member
שאלה..

מה אתם מעדיפים או יותר נוח לכם? להופיע בקטע כתוב ומוסכם או באימפרוביזציה(אילתור במקרה שמישהו לא יודע מה זה).... אני אישית הרבה יותר נוח לי באימפרוביזציה, כשנותנים לי סיטאוציה ואני כבר בונה את הקטע והדמות על המקום.. מה איתכם?

אימפרו

בעיקר בגלל שאני מכניס את הכל לדמות שלי, ואני לא תלוי באף אחד. העניין הוא שאי אפשר (או מאוד קשה, נכון?) לבסס מחזה על אימפרו.

sha 007

New member
מסכימה איתך!

אבל בכל זאת אם נגיד הייתי צריכה להחליט באודישן מה לעשות אני מעידפה אימפרו כי אני יותר משוחררת ככה. אבל מה שכן אני יודעת שיש מחזות, והתנסתי בשיעור שעובד על זה בבית ספר שנה שעברה, שהשחקנים מתחילים קטע שהתאמנו עליו ואת ההמשך הקהל מציע ויש כזה סגנון של תאטרון.

mini shaham

New member
הרבה יותר כיף לעשות אימפרוביזציה

אבל אני דוקא חושב שלאודישן אני הייתי מעדיף קטע מוכן. כי אימפרוביזציה יכולה לצאת לא טובה, ולפעמים לא מצליחים למצות את עצמך כשאתה מאלתר, וזה גורם תחושת פספוס.. אני יודע שבאודישן אני רוצה לתת את כולי ושיראו אותי במצב הכי טוב שאפשר, ובשביל זה דמות וטקסט ידוע מראש יותר קל לי..

Awaken

New member
אי אפשר להשוות.

זה 2 שלבים שונים בהתפתחות ההצגה.

אני לא יודע מה אני מעדיף יותר

אני יודע שהאימפרו' נותן מתח ואדרנלין יותר גבוה והוא ממכר כמו ספורט אקסטרים. זה בעיני תאטרון אקסטרים. הוא גם מפתח כלי עבודה מדהימים. ואגב, אפשרי לבסס מחזה על אימפרו. מחזות, כמו סיפורים, אפשר לחלק ולנתח לפי מהלכים, מפגשים ושאר סכמות, ואז לקחת תכנית כזאת ולאלתר בתוכן. יש היום בעולם קבוצות אימפרו' שעושות דברים מדהימים.

למעלה