שאלה..

CommandeRiker

New member
שאלה..

כשהסטארגייט נפתח עם הקשתית סגורה, איך זה לא "אוכל" את הקשתית?

Chelnak

New member
גם אני תהיתי לגבי זה -

כשהשער קבור (או כשהקשתית קרובה ממש לאזור אופק הארועים של השער (כמו שהיה בפרק Redemption), החומר שחוסם את הסטארגייט מונע מחור התולעת להווצר מלכתחילה. אבל הקשתית במצבה הרגיל באמת לא מונעת את זה. בפרק Touchstone השער היה סגור בתוך קופסא, אם אני זוכרת נכון, וכשהפעילו אותו בעוד הקופסא סגורה - המערבולת של חור התולעת "אכלה" דופן אחת של הקופסא. אולי מכיוון שהקשתית מחוברת בכל היקפה לשער עצמו, זה מאלץ את המערבולת לתפוש פחות מקום?
באמת שאלה טובה...

jewish master

New member
זה באמת עניין אותי

אז הלכתי לגייטוורלד והיתה להם תשובה לזה ב-FAQ שלהם והרי היא מוצגת בפניכם: " Why is the iris not disintegrated by the wormhole? There is a microscopic gap between the iris and the wormhole event horizon -- less than a few microns ("Serpent's Song"). Just as the iris does not allow matter to reintegrate, so also does it not allow whatever it is that makes up the "whoosh" to burst forth. Though the Stargate is occasionally activated with the iris already closed, the "whoosh" does not reintegrate and affect the iris. It is apparently not necessary in order for a wormhole to be established. לפי מה שהבנתי (ואני בכלל לא בטוח שהבנתי טוב) הקשתית שנמצאת ממש בצמוד לאופק האירועים של חור התולעת לא מאפשרת לשום דבר לחזור לצורתו החומרית וכך גם לא מאפשרת למה שזה לא יהיה שיש כשנפתח חור התולעת להווצר. אני אשמח מאוד אם מישהו יקרא את המקור שהבאתי ויסביר לי יותר טוב

Hakarpad

New member
די פשוט למען האמת

הקשתית נמצאת במרחק 5 מיקרון מהשער ככה שהיא לא מאפשרת לשום דבר לחזור לצורתו המקורית לאחר שהוא עובר בשער ולכן למשל מפציץ החלקיקים שסוקאר השתמש במטרה להשמיד את השער עבד (מכיוון שהחלקיקים עצמם היו קטנים מ5 מיקרון והופיעו שוב לאחר שעברו את השער). כמו כן, אנו מתייחסים לאפקט הווש או הקאווש (כל מיני שמות למעין מערבולת שנוצרת כשהשער נפתח), בכל אופן, הווש הוא לא דבר חשוב בפתיחתו של חור תולעת וכבר מצאנו מקרים שלא היה ווש כמו בפרק 48 שעות בעונה החמישית. (כי בעצם הווש לא נוצר - בגלל שהוא נתקע בקשתית, => הוא אינו חוזר ממולקולות לחומר ולכן הוא לא אוכל את הקשתית.) נ.ב. אני ממש לא בטוח שבפרק Touchstone הווש אכל את הקופסא שהסטארגייט היה מונח בה. צפו שוב ותגידו לי 2x14

Chelnak

New member
והנה קטע שמצאתי ב-GateWorld:

The Stargate appears to have destroyed the top of the crate in which it was stored when activated by the NID men. This confirms the established principle that the initial "whoosh" of the wormhole's event horizon vaporizes anything in its path.

SaidinsTaint

New member
הקופסה היתה מספיק רחוקה

ולא פחות מכמה מיקרונים אז היא אוכלה - הרבה פעמים מה שהיה בדרך נהרס - היה פרק שהסטארגייט חפר בור מתחתיו, וכמה פעמים אנשים רצו לתוך ה"וווש" והתאדו. יש לי שאלה אחרת - יש את המונח "לקבור את הסטארגייט" - מה שאמור למנוע בכלל הפתחות של השער - לא כמו הקשתית אלא מצב שאי אפשר לחייג לשם. איך עושים את זה ולמה זה קורה?

Chelnak

New member
לפי מה שהבנתי, קבירת הסטארגייט

משמעה - המצאות של חומר במקום של אופק האירועים עצמו, מה שמונע מחור התולעת להווצר מלכתחילה. אפשר לעשות זאת על-ידי קבירת הסטארגייט באדמה, או על-ידי התקנת הקשתית ממש בתוך הסטארגייט.

למעלה