שאלה

elylan

New member
שאלה

אני קונה בחנות למוצרי חלב גבינה (כנען)0% אז רציתי לשאול איך מכינים גבינה 0%? כפי שקראתי באחת התגובות מחלב 1% מתקבלת גבינה 5%... האם באמת הגבינה הזאת ללא שומן(0) או ש"עובדים" על הקונים??????

sjarjar

New member
סביר יותר להניח שמדובר על כמות

קטנה של שומן, פחות מ-1%. קשה מאד להגיע לחלב שבו אין שומן לחלוטין (0% מוחלט).

elylan

New member
כן זה הכי חשוב...

שבאמת זאת גבינה פחות מ1% !!!!!!!פשוט היה לי ספק האם זה באמת גבינה "רזה" או שסתם אומרים.. אני קונה גם ריקוטה(טעימה חבל"ז)היא 6% לכן אני קונה אותה לעיתים רחוקות...

sjarjar

New member
תראה, בעיקרון זה אפשרי

הפרדת השומן מהחלב, הראשונית, נעשית פשוט ע"י השהייה של החלב במכלים גדולים והשומן פשוט צף למעלה. זוהי השמנת המתוקה. כדי להגיע לחלב רזה עוד יותר והפרדה טובה יותר של השומן משתמשים בצנטריפוגות. בעיקרון בצנטריפוגות אפשר להגיע ל-0% שומן. יש גם להוסיף שחלק מהשומן בגבינה עוזר ליצירת מרקמה. כאשר מכינים גבינות רזות מידי (וזה נכון הן לגבי הגבינות הקשות והן לגבי הגבינות הרכות) חייבים להוסיף חומרים מייצבים כדי לפצות על העדר השומן. ישנה גם טענה בריאותית שמעט שומן הכרחי כדי לספוג טוב יותר את החומרים המזינים שבחלב (ובכלל זה הסידן), וגם שהחומרים המייצבים אינם בדיוק בריאים.

yifatushc

New member
דעתי לגבי 0% שומן...

אני אישית, בהמשך לטענה הבריאותית שכתב sjarjar, מעדיפה להשתמש במוצרים שיש בהם לפחות אחוז מועט של שומן, ולא 0%, כיוון שסה"כ הגוף שלנו צריך את השומן הזה, והוא אכן חיוני (על סמך מחקרים) לספיגת הסידן שבחלב. האחוז שומן האחד המסכן הזה בחלב- לא הוא יהיה הדבר שיקפיץ לנו את מחוג המשקל מעלה. יש דברים הרבה יותר משמעותיים שמשפיעים על המשקל שלנו, ואחוז קטן של שומן רק יעשה לנו טוב...
אך כמובן, איש באמונתו יחיה, והאמת הפנימית של כל אחד היא זו שקובעת בסוף.
לילה טוב לכולם!!
יפעת

elylan

New member
עוד שאלה...

מישהו יודע אולי כמה אחוזי שומן יש בגבינת קאש?

למעלה