שאלה.

arden20

New member
שאלה.

לפורום שלום. לאחר קריאה אחורה בפורום, הייתי רוצה לקבל את דעתכם- נשמעו כאן הזהרות לגבי לימודי משפטים בחו"ל ומהסיבות המובנות (הצורך לעבור את בחינת הלישכה בארץ שבה אהיה מעוניינת לעבוד). אבל, מה בנוגע ללימודי משפטים לתואר ראשון בלי כוונה לעסוק בעריכת דין, אלא להתקדם למאסטר ביחסים בינלאומיים (או כיוון אחר, אבל בהחלט לא עריכת דין)? יש הרבה מקצועות שבהם תואר ראשון במשפטים הוא יתרון. אני לא יודעת היכן אני ארצה לחיות (בארץ או באיחוד) אבל אני רוצה לשמור את האופציות פתוחות. האם נראה לכם שבמקרה כזה יש היגיון ללמוד באירופה? וחוץ מזה, זו רשימת האוניברסיטאות שאני שוקלת. אם מישהו מחברי הפורום לומד באחת מהן ויהיה מוכן לשתף אותי ברשמים, אני מאוד אשמח. uni' leiden- אונ' ליידן, הולנד uni' heidelberg- אונ' היידלברג, גרמניה uni' goettingen- אונ' גטינגן, גרמניה uni' humboldt- אונ' האמבולדט, גרמניה כמו כן, אם יש כאלה שלומדים באיטליה ויכולים לתת מידע - אני אשמח. סליחה על ההודעפלצת, והמון תודה למגיבים!

berlinale

New member
ארדן

קודם כל, במקרה כזה בהחלט שהייתי ממליצה על משפטים. חוץ מזה, אני לומדת בהומבולדט.

itay82

New member
a tiny question...

am starting a course at Humboldt in like a month... anything you can share about the university life? I don't really know what you study, but hearing more about what the university is like would be quite nice. All I've had so far was just general impressions of people. Thanks

berlinale

New member
התרשמות שלי

אנשים נחמדים, למרות שיש סטודנטים גרמניים שלא משקיעים כלום , בגדול הרמה יותר גבוהה מבארץ. וכמובן - אגודת סטודנטים או פעילויות מאוד רבות, למי שזה חשוב לו (לי כמעט ואין זמן). שיהיה בהצלחה.

arden20

New member
עוד כמה שאלות, לך ולכל מי שלומד...

...בגרמניה: למדתם גרמנית בארץ או בגרמניה או גם וגם? איך אתם מסתדרים עם השפה? אתם אוהבים את האנשים? את האוניברסיטה? את העיר? איך אתם מסתדרים מבחינה כלכלית? כמה בערך אתם מוציאים בחודש? וכל מידע נוסף שבא לכם לחלוק - אני אשמח ואעריך!

berlinale

New member
ארדן

גרמנית - בגרמניה. ככה הכי טוב לקלוט טת השפה ובמקרה שגרים בערים זולות (כמו ברלין) גם זול יותר ממכון גתה בארץ. מסתדרת עם השפה - מדי פעם יש לי "חרטות" - הרגשה שאם הייתי בארץ דוברת אנגלית כבר מזמן הייתי לחלוטין שוטפת, ובלי בעיות, אבל בגדול מסתדרים. לוקח קצת זמן. אני - אוהבת את האנשים? הכללה מוזרה - אני בגדול מיזנטרופית. אבל, כן. אנשים טובים. כיף להיות פה. גם האוניברסיטה והעיר מדהימות. בברלין יש לכל אחד משהו - בין אם את אוהבת מוזיאונים או טיולים בטבע, מועדוני טכנו או אופרה. מבחינה כלכלית - מוציאה הרבה פחות מבארץ לחודש, ויש לי בסיס להשוואה, כי אני לומדת תואר מתקדם ולמדתי בארץ. אבל - יש הבדלים גדולים בין אנשים שונים - יש לי חברים שמוציאים הרבה יותר ממני וכל הזמן מתלוננים שהם לא גומרים את החודש. אני לא מוציאה יותר מ - 800 אוירו בחודש (כולל שכ"ד, אוכל, יציאות, בגדים). מצד שני, אני כמעט ולא קונה בגדים או שטויות שאנשים בד"כ קונים, אני לא מעשנת (סיגריות פה מאוד יקרות - 4 אוירו החפיסה), כמעט ולא שותה או משחקת סנוקר, קונה את הירקות בשוק (זול וטרי/בריא יותר), הולכת עוד שני מטר לסופר הזול יותר (ולא לסופר שנמצא ליד הבית שלי), משווה מחירים, וכו'. אבל אני לא מתכלבת - אני יוצאת מתי שאני רוצה (יציאה עולה פה הרבה פחות מבארץ!), קונה בגדול את האוכל שאני רוצה, וכו'. מה שמיקר לחלק מן החברים שלי את המחייה פה זה אוכל כשר (פשוט לא יאומן כמה זה עולה וכמה מנצלים את המצוקה של יהודים בחו"ל, עדיף אם את אוכלת כשר להפוך לצמחונית מאשר לקנות אצל הגזלנים האלה. וגם האוכל לא טרי, שהרי הוא ב - 90% מיובא מהארץ), ואוטו (יש פה תחבורה ציבורית סבבה, לא רואה סיבה לאוטו, אולי אופניים). יש אנשים שחיים אפילו מפחות: שכ"ד בדירה עם שותפים יכול להיות אפילו 100 אוירו (אני משלמת 350 כולל החימום והחשמל), אפשר לאכול רק את הדברים הממש זולים, כמעט ולא לצאת, לגור בבית בלי חימום מרכזי וכמעט ולא לחמם על חשבונך וכו'. צריך להגיד שיחסית יש פה הרבה שירותים גם למי שאין לו כסף: יש הרבה מופעים או דברים לעשות בחינם; הספריות גובות תשלום סמלי לשנה (מה שיכול לחסוך קניית ספרים); מוזיאונים רבים בחינם או כמעט בחינם; יש חנויות יד שנייה שאפשר לקנות בהם דברים מדהימים כמעט בחינם, ויש אפילו אנשים שנותנים את החפצים (רהיטים וכו') בחינם (כי לזרוק פה זבל גדול זה דבר יקר, וכי פשוט יש פה תרבות של נתינה); ויש גם רשתות של החלפת שירותים (במקום תמורת כסף - נגיד, את מלמדת מישהו עברית, או מכינה לו חומוס, ותמורת זה הוא מתקן לך את הגרמנית בחיבורים שלך). בפורום "ישראלים באירופה" יש - אי שם ב"שאלות הנפוצות" מאמר שכתבתי על מציאת דירות בברלין, ודנתי שם גם בדרכים למצוא דירות בזול (או לגור בבית פלוש).

arden20

New member
תודה רבה.

חזרתי עכשיו לשנה בארץ (בגרויות...) אבל חייתי את השנה הקודמת באמסטרדם וזה נשמע די דומה... למרות שבחופשות בברלין היא נראתה לי יותר זולה.

tokit

New member
חברה טובה שלי למדה בהיידלברג

והיתה מאוד מרוצה. העיר יפה ודי ידידותית לסטודנטים.

למעלה