שאלה

שקוף 101

New member
מע"ר בכיר,יש חיה כזאת.

הרבה כתבו כאן, שכבר שנתיים אין קורס מע"ר בכיר(88)אז ככה.... א.למיטב ידיעתי בשנה שעברה (בחודש 10/03) היה כזה קורס באיזור לכיש, כך שיש עדייןקורס כזה (ובקרוב אמור להפתח קורס נוסף). ב. כמובן שזה לבוגרי קורס 60 בלבד וזה כולל 3 מפגשים בהם לומדים על לידה, החדרת עירוי ועד כמה בונוסים באנטומיה וקריאת א.ק.ג. ג. לגבי הסמכויות: לא שמעתי שבוגר קורס 88 צריך נהג או מישהו שיהיה לידו בזמן החדרת ווריד, אם כי הסמכות שלו היא A.V.להעשרת נוזלים בלבד. המון תודה ויום נעים לכם!!!

amitp

New member
אתה מדבר על השלמה ל88,

ולא על קורס 88 מלא. השלמות ל88 עדיין מועברות על בסיס תחנתי, מה שלא מועבר כבר הרבה זמן זה קורס 88 מלא, מההתחלה ועד לסוף.

שקוף 101

New member
צודק!

נכון דיברתי על השלמה ל - 88 וציינתי את זה. ובלי קשר מישהו/י כתב שבתעודות של מד"א לא מצויין המילה "בכיר" חוץ מקורס חובשים-בכירים, אז בלה בלה בלה... כן כתוב וכך: השתתף בקורס מערי"ם-בכירים מתנדבים. ייייייום טוב.@.

meijin007

New member
דוקא לא..

בירושלים ראיתי לאחרונה פרסום של פתיחת קורס 88 לציבור הרחב. אבל ירושלים זה עולם שונה כידוע..

תשובה

מדא לא מקבל חובשים שסימו קורס חובשים צבאים! וגם זה לא כל כך כיף להיות במדא אולי רק בהתחלה ! אתה בסך הכל הסבל של הנהג

EMT D

New member
ולסבר את אוזניך שוב

מד"א כן מקבל חובשים קרביים הם אמורים לעשות השתלמות להכרת האמבולנס ונוהלי העבודה. אין להם סמכות עירוי סמכויותיהם כשל מע"ר וזה שאתה סה"ך הסבל של הנהג כנראה אומר משהו לגביך ותפקודך בשטח (בהתחשב שרוב העבודה בלבן היא " השגחה " -ותזכרו השגחה זה בהחלט גם טיפול)

paul muaddib

New member
לא שוב...

לחובשים צבאיים יש בהחלט סמכויות עירוי (אפשר לחשוב..) במד"א. וכמו שאמרת - הכל בהתאם לחובש ולתפקוד שלו בשטח.. בכלל, מההתרשמות שלי בשנתיים האחרונות במד"א כל עניין הסמכויות של החובש הצבאי די נזיל וגמיש וכאמור, פרטני בהתאם לאדם ויכולותיו.

EMT D

New member
צר לי להודיע לך

אבל בהתאם לנוהלי מד"א סמכויות עירוי ניתנות לחובש רפואת חירום בלבד כלומר לנהג אמבולנס או לכל בוגר קורס חובשי רפואת חירום תחת פיקוח הנהג (חובש מלווה) ידוע שבתחנות מסוימות בוגרים שעברו השתלמות עירוי וכל מיני אחרים (חובשים קרביים וכדומה) שהם מעל גיל 18 מקבלים סמכות החדרת עירוי תחת פיקוח אבל בהתאם למה שידוע לי (וזה בד"כ) מדוייק) אין אישור החדרת עירוי למי שהוא לא בוגר קורס חובשי רפואת חירום לפחות!!!

שקוף 101

New member
אה???

טוב.. כתבתי כאן משהו לגבי הסמכויות כפי ששמעתי מהמדריך של קורס 88 ולא שמעתי מילה על נוכחות "חובש" מעניין לברר את זה. תודה!

למעלה