שאלה

שאלה

חשבתי הרבה ועדיין לא יכולתי למצוא את ההבדל בין האדם ובין החיות אנחנו דומים מאוד, מישהו יכול לעזור לי?

אני לא חושב..

אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין האדם לבין החיות. האדם ושאר החיות חיים על העולם, כולנו גזע אחד. אין פה גזע אחד שהוא השליט. ואם על אינטיליגנציה מדבר אתה - יש המאמינים שדדולפינים אינטיליגנטים יותר מכל החיות, כמעט כמו האדם. ויש אחרים המאמינים כי הדולפינים הם החיה החכמה ביותר (יותר מהאדם).

dejavue

New member
אם אנחנו בקטע של השוואות..

אז לי אין בכלל ספק בכך שהדולפינים הרבה יותר חכמים מאתנו. בזמן שאנחנו מעסיקים את הראשים האינטיליגנטים שלנו בדברים חסרי טעם כמו פצצות אטום ומלחמות עולם ,הדולפינים נהנים ממי האוקיינוס הקרים, אוכלים משהו, צוללים במעמקים, נחים,משתכשכים במים, ונהנים מהשקט ומהנוף.. מה רע להיות דולפין?

בידיוק, אבל..

אבל תוכל לחשוב כך גם על שאר החיות, או על כל דבר אחר, לדוגמה: כמה טוב ליהיות מומינים. האביב שולט במשך רוב ימות שנה, וכל החורף ישנים. חיים בחופש, יוצאים למסעות, משחקים נהנים אוכלים, ולא מתעסקים במלחמות ורצח..

ל נ צ ח

New member
לא חשבת שאולי הם השתקפות של האדם?

של תכונותיו של כל הרגשות שבו והפנטזיות שלו הם-הם אלו החיות אותם הוא מדמה? זה כמו למשל שמישהו שטוב יודע איך שהוא נראה במראה רגילה, ולא כך כאשר הוא מסתכל במראה ענקית מעוותת כולה (שהוא לא בדיוק מודע לה) ושדרכה רואה הוא את דמותם של כל מיני היצורים הנשקפים ממנה מבלי להבין לדעת שהם כולם השתקפותו שלו שמזאת המראה.

kk221

New member
מותר האדם

אני חושב שההבדל העיקרי הוא יכולתו של האדם לאגור ידע בצורה חיצונית. אגב, ברור שמבחינת הזכויות אין לנו שום יתרון על החיות, וגם אין שוני מהותי מבחינה ביולוגית.

...

אז למה אנחנו הורסים להם את החיים, הורגים אותם, משמידים יערות, כולאים אותם בגן חיות?, תאר לך שהיו שמים בן אדם בגן חיות או בכלוב, מה היה קורה לו מבחינת נפשית, אותו דבר קורה לחיות אני חושב, נראה לי שהאדם הוא החייה הכי אכזרית עלי אדמות.

kk221

New member
אין סתירה

העובדה שאין לנו זכויות יתר עליהן לא מונעת מאיתנו לעשות להם את כל הדברים שאתה מתאר. זה רק מעמיד בסימן שאלה את ה"מוסריות" שאנו כה מתגאים בה.

גם בתנ"ך יש יחס אמביוולנטי

מצד אחד 'מה מותר האדם מן הבהמה' ומצד שני 'ותחסרהו מעט מאלוקים' כשלאדם אין תכלית בחייו הוא בדיוק כמו הבהמה -נולד חיי ומת. ~*~*~*~ הרמב"ם מפרט את הכוחות הפועלים על הנפש. ככל שעולים במדרגת הכוחות כך מתמעטים המינים. *הכוח זן-צומח- כולל את כוח המשיכה: מושך אליו אוכל,מחזיק,מעכל,דוחה(מוציא עצמו דברים מיותרים),מגדל(על סמך דברים אלה, מוליד דומה. [מאפיין צמחים] *הכוח המרגיש - מדובר על חושים חיצוניים:ראיה מישוש שמיעה טעימה וריח. [מאפיין בעלי חיים] *הכוח המדמה - כולל בתוכו את הזכרון, את הדמיון(לזכור דברים שלא ראינו וחווינו מעולם). לא רק זכירת דברים מחושיים אלא גם יכולת להרכיב דברים דומים מכל מיני דברים מוחשיים שכן חשנו. *הכוח המתעורר-התאווה והאמוציות(רגשות) *הכוח השכלי-שכל מעשי(ידיעת מקצועות) ושכל עיוני(לדעת חכמה חקירת האמת-פילוסופיה)

Grimsom

New member
ויאמר

אם לדייק, הכוחות שציינת אינם כוחות הפועלים על הנפש, אלא כוחות הנפש עצמה. אין זה מקרה שאלו בדיוק דרגות הנפש שמציין אריסטו - בנושא זה (כמו בנושאים רבים אחרים) קיבל הרמב"ם את דעתו של אריסטו. החיים (הנפש, בשפה אריסטוטלית) אינם מיוחדים לאדם. גם לא החישה, או אפילו הדימיון והזיכרון (כבר אריסטו והרמב"ם סברו שבע"ח חולמים). השכל והדיבור הם שמייחדים אותו. אגב, בסיפור בריאת העולם שבבראשית, אף שאלוהים ממשיל את האדם על כל הבריאה, הוא מתיר לו למאכל את הצומח בלבד. ההיתר לאכול בשר הגיע רק לאחר המבול - לאחר שהאדם החוטא החל לאכול בשר גם ללא רשותו של אלוהים. עם זאת, נראה שלאלוהים אין התנגדות מוסרית עקרונית שנהרוג ונכלא בעלי חיים - אחרי הכל הוא העדיף את מנחתו של הבל על פני מנחתו הצמחונית של קין.

ל נ צ ח

New member
ואמר החכם באדם:

< וּמוֹתַר הָאָדָם מִן הַבְּהֵמָה אָיִן > (קהלת ג)

dejavue

New member
משהו זמני..

לגבי היתר אכילת בשר ביהדות, אתה צודק כשאתה אומר שבראשית אכילת בשר הייתה אסורה, והיא החלה רק לאחר המבול, בשלב שהטבע והאנושות כבר לא מושלמים, אם כי אני קראתי מאמרים של רבנים המתעסקים בתורת הקבלה, שההיתר הזה לאכול בשר הוא היתר זמני, ולא המצב הטבעי הרצוי. ע"פ הקבלה האנושות כל הזמן מתחדשת ומתקדמת לקראת התיקון הכללי, והפסקת אכילת בשר הוא עוד משהו " ברשימת התיקונים", וגם אליו נגיע מתישהו(זו רק שאלה של זמן ובשלות חברתית.)

Moridin

New member
אין הבדל

מה גורם לך לחשוב שיש הבדל? אנחנו אינטליגנטים יותר, זה הכל. חלקנו.

לפי דעתי יש הבדל אחד משמעותי

שמבדיל את האדם מהחיה. ההבדל הוא הענקת המשמעות. התההיה מעניין הוא בא. נתינת ערך סימבולי לדברים. תהיה על דברים שמעבר. לשאול לשאלות על היקום והחיים. אני חושבת שזה בכל זאת היופי באדם למרות כל השלילי בו.

וגרביים

New member
_____

לגבי הדולפינים,ראיתי ניסוי שנערך לרמת האינטליגנציה שלהם בערוץ נשיונל ג'יארפיק, לדולפינים באמת יש אינטליגנציה גבוהה אך לא יותר משל האדם, כשהבעיה הייתה מורכבת ברמש שעליו לשכלל יותר מחמש (לא בטוח לגבי המספר, התוכנית הייתה מזמן) שלבים כדי להגיע לפתרון הבעיה... רגע שאני חושב על זה אני מכיר כמה אנשים שלא מצליחים לומר Nuclear. לגבי מותר האדם מהבהמה המשפט לא בא להראות שאנחנו עליונים, אלא את היכולת שלנו להתמודד מול היצרים שלנו, כל החיות כולן כולל אנחנו, פועלים לפי אינסטינקטים ורפלקסים ביום יום, בנוסף לכך כל בעל חיים באשר הוא (כולל אנחנו) ניתנים לתכנות, קוראים לזה התניה נרכשת, שהתגלתה על ידי פבלוב, מכן המושג 'כלבי פאבלוב'. כל נושא של דפוסים המחשבה שניתנים לתכנות, מוכר היטב על ידי עולם הפרסום, ועכשיו תשאלו את עצמכם מה באמת אתם אוהבים ומה תכנתו אתכם לאהוב לאכול...... לגבי השאלה המכורית (זו שבתחילת האשכול) יש הבדלים עצומים בין החיות לאדם ובין החיות ולשאר החיות, השאלה איזה שוני אתה מחפש, האם אתה מחפש מי יותר חשוב ליקום? או איזה חיה שווה יותר וכו', אז תידע לך שבמקרו כולם שווים אותו דבר ובמיקרו אנחנו שווים לעצמנו יותר......

sheketz

New member
ומה ההבדל בין פילים לסוסים?

מזכיר לי סיפור על ילד ששואל את אמו האם הוא מישהו מיוחד, "אבל בודאי שאתה מיוחד במינך, בדיוק כמו שאר האנשים..."

shickoLB

New member
אולי בכלל

אנחנו הטיפשים והחיות הן החכמות אולי כל עניין הלוגיקה והאינטילגנציה של האדם, מראשיתו מיותר וכל ענין השכלול והטכנולוגיה על מנת להקל עלינו את חיינו נותן תוצאות הפוכות. החיות לעומתנו, פחות משתכללות ולכן חיות חיים פשוטים וקלים יותר. לכן אם קובעים חוכמה לפי שיפור איכות חיים אולי החיות מובילות עלינו ואנחנו בכלל בכוון ההפוך נראה לי שהחיים הרבה יותר איכותיים אם פשוט חיים אותם - דואגים ברמה הכי פשוטה שאפשר לאוכל(חקלאות או צייד), מקום מוגן לישון(בית פשוט) והחיים יפים. ככה חיים רוב בעלי החיים לא?

למעלה