שאלה...

t o t k e

New member
שאלה...

כמה אחוז מורידים מהמחירון במקרה של פגיעה קלה בשלדה,שנגרמה כתוצאה מנסיעה בשטח? לקחנו את הרכב לבדיקה במכון אמין בהרצליה: "זוית ציר אחורי פגומה, כיפוף בקורת זרוע שילדה אחורית". כמוכן יש "חופש ונקישה בתיבת ההגה", שלפי מה שהבנתי יכול להיות שצריך לשפץ או להחליף את מסקר ההגה. בדובר בפראדו 99 יד 1 שעבר 160,000 ק"מ

ממליץ לפנות למוסך כדי לקבל הצעת

מחיר לתיקונים כן לפנות לשמאי כדי שיקבע ירידת ערך לפגיעה בשילדה אם ניתן להחליף את הקורה הפגועה קבל הצעת מחיר.

miki69

New member
זוית ציר?? מה זה?סרן??

זו צרה צרורה שילדה עקומה? ממה? מתאונה או לחיצה של סלע?

edyc

New member
סרן עקום/שלדה עקומה?

זה די נדיר לעקם סרן חי אחורי ... כנראה שהרכב קפץ די הרבה כדי להצליח לעשות את זה. לפעמים זה ניתן לתיקון אבל הפתרון הטוב יותר הוא החלפת הסרן האחורי בסרן מפירוק. שלדה עקומה מנסיעה בשטח? אולי תאונה? האם מדובר בעיוות באחת מפאות הפרופיל עקב מעיכה (מהתיישבות על סלע למשל) או שהקורה התעקמה לגמרי? איפה התעקמה השלדה (איזו קורה? איפה?)? אני מניח שאם מדובר בדברים כאלה כדאי לחפש רכב אחר ... אדי

t o t k e

New member
....

תודה על התשובות. בכל אופן מדובר בתושבת מייצב הסרן האחורי,שמחובר לשלדה, שקיבל עיוות של כמה מ"מ, אי אפשר ממש להבחין בזה (אה, ונגרם מהתיישבות על סלע). לקחנו את הרכב למוסך טויוטה המרכזי אמרו שהרכב בסדר ושלא צריך להחליף שום דבר. כמו כן הרכב נלקח למכון שמכוונים גלגלים, הרימו את האוטו, ראו ואמרו שלא כדאי אפילו לבזבז את ה- 500 ש"ח על הבדיקה הממוחשבת כי לא רואים משהו חריג שצריך לטפל בו. אם משהו מהתיאור הטכני הזה לא הגיוני אני מצטער, אני לא מבין גדול כל כך:)

למעלה