שאלה....

Illithid

New member
אה

אני אומר שהבונוס כשרונות מוציא אותו מאיזון ושבילעדיהם הוא יהיה מאוזן. גם אמרתי שבלי אף אחת מהיכולות שלו, ורק עם בונוס כשרונות (אבל מעט יותר) הוא גם יהיה מאוזן (זאת אומרת רק עם קסמים ובונוס פיט כל שלוש רמות נגיד)

Illithid

New member
נהיה צפוף פה...

נראה לך שצריך להמשיך את הדיון בהודעה חדשה
זה פשוט נהיה ממש לא נוח...

DDN

New member
כמו שמארו האחרים

השה"מ הוא המילה האחרונה. וזהו. אין פה צודק או לא צודק. זכותו לשנות ולהתעלם מחוקים, כמובן, הוא צריך להודיע מראש, שלא יגיע למצב שאתה בונה דמות 10 דרגות כדי לקחת כשרון מסויים בדרגה 10, ואז שהוא יודיע לך שהכשרון הזה עובד בצורה שונה.

goro123

New member
וואו איזה דיון פתחתי פה :)

לדעתי בספר complete warrior אולי יש כמה דברים לא מאוזנים אבל רובו מאוזן... וגם ה hexblade לא עד כדי כך טוב ...עדיף כבר להיות קוסם ולקחת את הפרסטיג' warmage או spellsword ... עכשיו עוד שאלה מה אתם חושבים על הפרסטיג' frenzied berserker ? ואיזה פרסטיג' ללוחם הכי כדאי לקחת מהספר CW ?

Illithid

New member
Frenzied bereserker

חביב למדי... עם הרבה מאוד כיף במשחק עצמו... מי לא היה רוצה את החופש פשוט להוריד את הראש לכל מי שעצבן אותו (וגם לכאלה שלא)? הממם פרסטיג' אחר...? אם אתה מחפש אפשריות לאישיות זו ממש החלטה רק שלך... אם אתה מחפש משהו פשוט חזק,אז היי, למה לא cavalier שמשתמש בכמה מהרעיונות שהוצעו קודם?

Naruto007

New member
אישית...

אני לא יודע מה דעתם של שחקנים אחרים, אבל לדעתי הרבה יותר כיף לשחק בלי הידיעה שהדמות רמה אחת שלך יכולה להרוד צבא קוסמים רק בגלל שהDM עשה טעות. אני למשל יצרתי monk רמה 9 שכל הרעיון שלו זה הגנה-אין לו שום סיכוי לפגוע בגובלין ישן... אבל זה יותר כיף כי במקום זה אני מושך את כל האש עד שהחברים שלי גומרים את כולם
אבל אם אתה באמת רוצה משהו חזק, למה לא order of the bow initiate. הצגתי את דעתי בעניין פרסטיג' זה אבל אם לך אין בעיה להיות חזק מדי אז קח אותו, ותוכל להרוג כל דבר שזז או לא זז

Illithid

New member
העפתי מבט

על הפרוסטיג' ORDER OF THE BOW INITIATE לא מזמן. אני חייב להסכים עם נרוטו. תוכל להרוג כל מה שזז, לא זז ולדעתי תוכל להרוג גם דברים מתים.

Ferenheit

New member
כן כן... לא.

בתור פעולת הירי היחידה בסיבוב אתה יכול לירות התקפה אחת לנזק 6ק8 (בסביבות דרגה 17-20 אם אני לא טועה). עם התה"ב שלך באותו זמן אתה כנראה יכולת לירות במקום זה 5 חיצים ל-1ק8 נקודות נזק כל אחד. הרבה חיצים נותנים פיזור טוב יותר של ההתקפות על גבי אויבים או כדי להקטין את הסיכוי להחטאה (בדרך כלל). היא גם מכפילה (על כל כץ) את התוספים מכח, תוספי הקסמה, כשרונות ואחרים. אז מה בדיוק הופך את היכולת זאת ללא מאוזנת לדעתך?

Illithid

New member
לא מאוזן לחלוטין

1) קודם כל, זה חסר תקדים. הבונוסים של היכולות הדומות לזו הם תמיד 1ק6 (כמו סניק אטק) 2) לא כמו סניק אטק, אפשר להתקיף ככה בכל מקרה (לא קשור לFLAT FOOTED או כל דבר דומה) בנוסף לכך, אפשר לשלב את היכולת הזאת עם סניק אטק. למה שנוכל כלשהו ימשיך להיות נוכל, בזמן שהוא יכול לקחת את זה ולקבל בונוסים יותר גדולים לסניק אטק, יותר HP, יותר BAB, ויכולות יותר טובות? (ראה הודעה של נרוטו) 3) לא בטוח שאני מפרש נכון, אבל הירי של חץ כזה הוא STANDART ACTION. להתקיף עם חץ באופן נורמלי זה גם STANDART ACTION. לפי איך שאני רואה את זה, אין שום סיבה שאי אפשר לירות חץ אחד מיוחד, עוד אחד(רגיל) מRAPID SHOT, ועוד שניים כי הוספת מMANY SHOT לכל אחת מההתקפות למעלה.כן, בספר כתוב a single precicly aimed attack, אבל מצד שני, יכול להיות שהכוונה היא התקפה אחת מיוחדת, ואי אפשר שכל החצים הנוספים יהיו גם 6ק8. גם יכול להיות שהכוונה היא שלא מקבלים יריות נוספות רק מBAB. באמת שאין שום דרך לדעת, זה רק עניין של פירוש. (בבקשה מכל מי שרוצה להגיב: לקרוא את הפסקה טוב טוב, לחשוב, ואז להגיב. אני פשוט לא רוצה אי הבנות. הפסקה בע"מ 69 של COMPLETE WARRIOR). 4) אני יודע, זה ברמה 10. לא משנה. לא מספיק שהיכולת חזקה יותר מדי עכשיו, צריך גם להכפיל את התווך המותר...? 5) אני יודע שזה קטנוני... אבל לירות חמישה חצים בתור במקום אחד בשביל תוצאה כמעט זהה... זה עולה פי חמש יותר
לדמות ברמה הזאת כסף אולי לא צריך להיות בעיה... אבל יש בעיה יותר חמורה. לא כל דמות מבוכים ודרקונים היא מר עולם (למרות שבאמת יש הרבה מאוד כאלה), ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו להסתובב בHEAVY LOAD בגלל שישים החצים פר קרב שהוא לוקח על עצמו.(זה יוצא... כמה...? שלוש מאות חצים להרפתקה קצרה...?) היכולת חסכונית בערך פי חמש ממצב רגיל במשקל וכסף.

Ferenheit

New member
מאוזן היטב

1. חסר תקדים זה לא טיעון מאוד משכנע. לא רק שזה לא לגמרי חסר תקדים (ע"ע ה-HUNTER בספר MERCENARIES של AEG) בכל מקרה ק8 זה רק 1 נקודת נזק יותר בממוצע מאשר התקפת הפתע. יותר מזה, אתה טועה בכך שאתה משווה את היכולת להתקפת פתע לדעתי. היא אומנם פועלת מכנית בדומה להתקפת פתע, אבל זה לא העניין העיקרי. 2. זה לא סניק אטק. אני לא מבין למה אתה קובע שזה כביכול מייתר את הנוכל - נוכלים בנויים על קונספטים אחרים, יש להם יכולות אחרות, והם יכולים לשלב אותן עם המקצוע יוקרה או לא, בדיוק כמו לוחמים. התקפת הפתע של הנוכל לא יושבת על הנישה של RANGED PRECISION. אז מה אם אפשר לשלב את זה? 3. ירי של חץ אחד הוא פעולה רגילה וגם שימוש ביכולת המקצוע של חניך מסדר הקשת. ירי כזה משאיר לדמות רק פעולת תנועה לאותו סיבוב. דמות של חניך מסדר הקשת מתחילה את דרכה כשיש לה לפחות 2 התקפות בסיבוב (תה"ב 6+) ולכן כל שימוש ביכולת הזו פירושו תמיד ויתור מסוים. אי אפשר לירות חץ מדויק וגם להשתמש בירי מהיר או ב-MANYSHOT. שלושתם לא פועלים ביחד. זה אומר שאלא אם אתה נהנה מהאצה, זו ההתקפה היחידה שלך בסיבוב. זו לא שאלה של פרשנות - זה מאוד ברור לדעתי, כי רשום בדיוק איזה סוג פעולה זה צורך ממך, ורשום איזה פעולה צורכת MANYSHOT ורשום איזה פעולה דורש ירי מהיר (שני הראשונים דורשים פעולה רגילה, ירי מהיר דורש התקפה מלאה). 4. כן, היכולת האולטימטיבית הזאת מצויינת, וטוב מאוד שהיא שם. מגבלת ה-9 מ' מאוד מחמירה ו-18 מ' זה לא מרסק עולמות. אז מה? 5. נכון מאוד, זה חיסכון בתחמושת, וזה נותן לירות ולנוע הרבה יותר בקלות. יש ליכולת הזאת יתרונות, ולא בכדי - זו יכולת המקצוע העיקרית והיא צריכה להיות טובה. לא חושב שעומס מאוד משמעותי כאן, אבל יש מגבלה חוץ ממשקל לנשיאת תחמושת. בסיכומו של דבר - בניגוד ללוחם רגיל הממוקד בקשת, חניך מסדר הקשת יכול לבצע התקפות עם נזק רב (לא תמיד יותר), לחסוך תחמושת, לנוע תוך כדי ירי, ולהילחם עם קשת מטווח קרוב. חישוב נזק ממוצע: חניך מסדר הקשת יגרום 6ק8+תוספים נקודות נזק בסיבוב x סיכוי באחוזים לפגיעה. לוחם יגרום 1ק8+תוספים x מספר ההתקפות (5) נקודות נזק בסיבוב x סיכוי באחוזים לפגיעה. אם לשניהם יש תוסף 3+ מכח, מומחיות בנזק ל-2+ נקודות נזק נוספות, וקשת קסומה 2+. לא ממש אובר-דה-טוב לדמויות בדרגה 15 אז (אני מצמצם את האחוז לפגיעה): חניך מסדר הקשת יגרום בממוצע 4.5 (ממוצע ק8)6x ועוד 7 מתוספים = 34 נק"פ. הלוחם יגרום בממוצע 4.5(ק8)+7 (תוספים) 5x = סה"כ 57.5 נק"פ. עכשיו, נכון שחניך מסדר הקשת יכול לעשות שימוש באותו רצף התקפה של הלוחם, אבל הוא עושה זאת במחיר משמעותי (דרגות), בתנאי שהוא בטווח 30 (או 60 רגל) ובתנאי שהיצור שבו הוא יורה אינו חסין לפגיעות חמורות וכו'. אני מבין איך טבלא של נזק נוסף כמו של חניך מסדר הקשת יכולה להיראות כמו מפלצת נזק, אבל זה מטעה. זה עדיין נראה לך לא מאוזן?

Illithid

New member
האמת...

כן
. אני לא ממש משתכנע... ואני רואה שגם אתה לא משוכנע
אני רואה שבהתקפה רגילה אפשר לעשות יותר נזק (דרך אגב, שכחת את ה1ק8 של החץ עצמו לחישוב הראשון) אבל הסיכויים לפגיעה יורדים. אסור להתעלם מהעובדה שבשביל חמש התקפות (ברמה 15) צריך לפחות שימוש אחד בrapid shot ולפחות שימוש אחד בmany shot. שניהם ביחד כבר מורידים 6 מכל התקפה. ההתקפה בבונוס הנמוך יכולה להיות (במקרה של דמות נורמלית) קרובה מאוד לאפס, ולא תפגע בהרבה. ההתקפה בבונוס הבינוני תהיה נחמדה ביותר בשביל אויבים שמותאמים לרמה שש בערך, וגם תזדקק לקוביה טובה מאוד (בערך 17-20) בשביל לפגוע. ההתקפה בבונוס הטוב ביותר פשוט תהיה פחות ממה שמצפים מהדמות (ותזדקק לקוביה ממוצעת או אולי מעט יותר). אז בעצם יוצא, אם מחשיבים את הפספוסים הרבים בתור ואת העוד 1ק8 ששכחת, שהתקפה מדוייקת תעשה יותר נזק מהתקפה רגילה (נגד יריב שמתאים לרמה של הדמויות... אני מודה שחמש התקפות זה דבר נהדר נגד צבא גובלינים) אז הנה הולכת לה הדמות הנחמדה עם חבורתה, ונתקלת במינד פלייר וצבא הענקים שלו. הענקים הם לא מטרה קשה מאוד, וההתקפות הראשונות והשניות פוגעות לרוב (אבל האחרונות מפספסות). המינד פלייר מטיל על עצמו כמה לחשי הגנה, ועכשיו רק ההתקפה הראשונה פוגעת (כי שאר ההתקפות דורשות 20 ומעלה בקובייה) החבורה המשיכה ופגשה את החבר של המינד פלייר, old black deagon. הדרקון, עם הלחשים shield וmage armor הגיע ל43 AC. והדמות בדילמה. הוא יודע שרק אם הוא יוותר על כל ההתקפות חוץ מאחת בתור, יהיה לו סיכוי לפגוע בדרקון ולא לגמור את כל חציו. מצד שני, חץ אחד בתור? לדרקון? זה אולי יגרד אותו... המצב נראה רע, ואז פתאום באה היכולת precise shot... אין בעיה עכשיו
הדמות יכולה לירות גם חץ מדוייק אחד, וגם לעשות בערך אותו נזק נגד אויב שבאופן רגיל לא היה מפהק מהדמות עם חמש ההתקפות.

Ferenheit

New member
תשים לב בבקשה

1. קודם כל, לא שכחתי את הנזק של החץ עצמו לחישוב. הוא כלול בפנים. 2. נכון, בהתקפה רגילה אפשר לעשות יותר נזק והסיכויים לפגיעה יורדים, אבל זה בסדר גמור. היכולת הזאת אמורה לתת יתרון כלשהו - אחרת אין סיבה לשים אותה כיכולת מקצוע של חניך מסדר הקשת. 3. לא, בשביל 5 התקפות צריך תה"ב 16+ (סביבות דרגה 15, לווא דווקא 15 בדיוק) וירי מהיר. לא רק שאין צורך ב-MANYSHOT, אלא שגם אי אפשר לשלב MANYSHOT (כפי שכתבתי) בהתקפה מלאה משום שהיריה הזו דורשת פעולה רגילה (בדיוק כמו יכולת המקצוע של הקשת שלנו). המחסר הוא 2- בלבד (עם ירי מהיר משופר אין מחסר כזה בכלל). נכון, ירי של חיצים רבים מוגבל על ידי סיכוי הולך וקטן לפגיעה, אבל זה מאוד תלוי מול מי אתה נלחם והאם זה רלוונטי במידה רבה. 4. הערה קטנה, זו לא PERCISE SHOT, שהיא כישרון אחר, אלא PERCISION SHOT. 5. אני לא בטוח שדוגמאת הדרקון שלך נכונה. יש כאן כל מיני אסטרטגיות. אחת מהן היא שאם הדרג"ש של היריב גבוה מאוד אז יש לי סיכוי של 1/20 לפגוע בו או קרוב לכך. במצב כזה יהיה לי יותר משתלם לירות הרבה חיצים שכל אחד מהם מהווה בנוסף איום בפגיעה חמורה מאשר חץ אחד של הרבה נזק. 6. אני עדיין לא מבין למה אתה לא רואה את הצד השני - כן, היכולת הזו לא רעה בכלל, אבל היא לא הופכת את הדמות למפלצתית בעוצמתה. זה בסדר גמור, למי שהשקיע את כל כולו בקשתות לעשות בקשת שימוש מצויין.

Illithid

New member
הממם

1) טוב... כנראה לא ראיתי... 2) ברור שהיכולת אמורה לתת יתרון כלשהו. הבעיה היא שלדעתי היתרון גדול מדי, ועל זה נסוב הדיון. 3) דיברת על רמה חמש עשרה, הגבתי לרמה חמש עשרה, וברמה חמש עשרה יש שלוש התקפות. בקשר לפיטים MANY SHOT וRAPID SHOT, אני דווקא חשבתי שאפשר... אני אלך להסתכל שוב... 4) point taken 5) לא יודע מה אתך, אבל אני משחק שNATURAL 20 נחשב כאילו יצא שלושים בקובייה. במקרה של כאלה מינוסים על כל אחד מחמשת החצים, גם 20 לא עוזר. אי אפשר ממש להתווכח על הקטע הזה ש20 זה 30 כי אני פשוט החלטתי לשחק עם המשתנה הזה (אחת מהאופציות שהDM GUIDE נותן) 6)ראה 2

Naruto007

New member
מעניין אותי לדעת...

אתם מדברים המון על היכולת שמוסיפה DMG, אבל אף אחד לא שם לב למה שאני כתבתי? הלווו!!! הדמות מקבלת epic feat ברמה 7. אם למישהו זה נראה מאוזן הוא עיוור, כי צר לי להגיד אבל אין שום מצב שדמות רמה 7 מקבלת feat כזה, ועוד בקלות. קשה לי להבין מה בדיוק עבר לכותבים בראש... נראה מה יש לכם להגיד על זה!

Ferenheit

New member
נכון מאוד

יש הרבה כשרונות אפיים שאינם אפיים במיוחד. בכל מקרה, זו לא ממש בעיה לדעתי. זה בסך הכל חוסך התקפות מזדמנות, שאפשר להתנער מהן רוב הזמן די בקלות גם ככה (על ידי צעד של 1.5 מ' או על ידי תנועה כפעולת תנועה, במיוחד כשאתה יכול לנוע ולירות כמו מקצוע זה). השאלה היא לא אם זה ברשימה האפית, אלא האם זה מוציא את המשחק מאיזון. לדעתי זה לא. למקצועות יוקרה יש מחיר. מקצוע היוקרה הזה טוב כי הוא אטרקטיבי ויוצר היטב תחושה של קשת מומחה. הבחירה לתת לו את היכולת לעשות הרבה נזק יחסית במעט חיצים עושה את זה היטב, במיוחד כשזה לא מערער את שיווי המשקל של הקרב (כי קצב גרימת הנזק נשאר נמוך). אני אומר את זה גם כדעה, גם כהערכת המצב שלי שמבוססת על בקיאות בשיטה וגם בתור מי שהריץ לשחקן עם דרגות בכמה מקצועות יוקרה של קשתים, שזה אחד מהם. לגבי ההערה שלך, נארוטו (אנטמאייה!) אפשר לציין את העובדה שהספר עם חניך מסדר הקשת יצא לפני הספר לדרגות אגדתיות ולפני שכשרונות אפיים בכלל נכתבו. בכל מקרה, זה לא ממש משמעותי בעיני - כמו שאמרתי - יש לבחון את הנתונים, לא את הכותרות.

Ferenheit

New member
נקודתית

1. תבדוק. 2. אין בעיה, אני מנסה להוכיח שזה לא ככה, לאחר שהעמדנו דברים על דיוקם, שקול את עמדתך מחדש בבקשה, גם אם תגיע לאותה מסקנה. 3. תבדוק. 4. K 5. אין בעיה, לגיטימי. במקרה כזה הפצצה של חיצים עלולה שלא לעזור באמת, למרות שלדעתי תמצא יצורים מעטים שמתמודדים מולם בדרגה 15-17 ויש להם דרג"ש של מעל 40-45. ועדיין, בסך הכל מדובר ביכולת לחסוך הרבה מאוד בתחמושת. קשת נוכל עם ירי מהיר, לוחם עם דרגות במקצוע יוקרה שמפמפם את התקפת העוצמה שלו ונלחם עם נשק דו ידני כבד, פרש (כפי שציינת) עם רומח וכשרונות מתאימים+חיית רכיבה קטלנית, סייף עם פגיעה חמורה משופרת ומכפילי נזק, לוחם עם נשק קסום שמוסיף נזקי יסודות ונטיה - יש הרבה מאוד קומבינציות שמאפשרות לגרום נזק רב בתנאים מסוימים, תוך תלות בחפצים\יצורים\סיטואציה\אויב. האיזון הכללי של מקצועות ותיקים תוקן שוב ושוב ושוב ונעשה לו פלייטסטינג רציני. התוצאה משביעת רצון לדעתי.

Illithid

New member
בוא פשוט נסכם.

אין לי כוח להמשיך עם הדיון... אולי בגלל שהוא כבר עבר לעמוד 2
. אני ממש רוצה לסכם את כל הדיון לנקודה אחת: יש מספיק אפשרויות להוציא משחק מאיזון, וזה תלוי בעיקר בשחקן עצמו. יש מקצועות שנותנים יכולות שבעזרתם השחקן המנצ'קיני יכול להגיע להשגים גבוהים יותר מבמקרים אחרים. לדעתי כל הדיון הזה נמשך כי אני הבאתי מקרים שהשחקן מנצל יכולות באופן לא מאוזן, ואתה הבאת מקרים שמראים שהוא לא חייב לנצל את היכולות ככה, והן דווקא יכולות להיות מאוזנות (נשמע כאילו שנינו צודקים במידה מסויימת). זה פחות או יותר מסכם? תציע שיפורים מצדי, אבל לא תגובות שיגררו עוד תגובות שלי בבקשה... אני עייף מהדיון הזה...

Ferenheit

New member
אם נמאס לך אז נמאס לך

אבל נקודה אחרונה: אני לא הבאתי דוגמאות לכך שהוא לא חייב לנצל אותן כפי שתיארת אלא שהוא לא יכול לנצל אותן באופנים שתיארת. זה שורש העניין להערכתי. אם השחקן שלך יכול לשכנע את המנחה שהוא יעשה שימוש ביכולת של חניך מסדר הקשת תוך כדי התקפה מלאה כשכל אחת היא גם MANYSHOT הוא באמת יגרום 90ק8 בסיבוב. זה שזה בניגוד לחוקים זו ההערה שלי, לא זה שזה מנצ'קיני. בקיצור, בסופו של דבר חשוב שהחוקים יובנו עד תום לפני שמכריזים על מקצוע שהוא לא מאוזן. אני לא חושב שזו הבעיה של הספר השלם ללוחמה. יש בו 2 מקצועות שאני ממש שונא (הסמוראי והרונין עלובים לדעתי מבחינת העניין וההתאמה של היכולות שלהם לקונספט), אבל הוא לדעתי מאוזן היטב יחסית לספרים אחרים.

Illithid

New member
פהמפ.

טוב. אני מקווה שזה סוגר את השרשור מבחינתך... 82 הודעות ולא משנו ממקומנו (אולי התקדמנו בנימוסים שלנו... לפחות הרווחנו משהו...) זוג גמדים שכמותנו
. אני מקווה שלא היתה שם רמיזה שאני מפרש לא נכון את החוקים? אהם אהם.

למעלה