-שאלה-

asaf2000

New member
-שאלה-

אם אני לומד בחברותא בבית כנסת שיש בו מנינים כל הזמן, האם אני חייב לענות אמן על הקדישים? על חזרת הש"ץ? לקום בפני ספר תורה? לענות ל"ברכו"?

א77

New member
משאילתך ניתן להבין

כי כל הדברים הללו מפריעים לך, כנראה לימודך הוא עיוני באותה שעה. היה לי מקרה. אדם שנוהג להתפלל ביחידות ומאוחר. נכנס לו לחדר בבית כנסת שם אני אומר שיעור. וכאן הוא מוצא לו הזדמנות שיענו אמן לברכות השחר שלו כשאני באמצע שיעור. אמנם נושא שונה לחלוטין משלך. בכל אופן, ביררתי את הנושא. נודעתי כי הוא נכנס להיכל ישיבה מסויימת שאני קשור לשם. ראש הישיבה שנכח במקום, הזהיר את כל הבחורים שלא ישתתפו לקדושה. זה היה באמצע לימוד של אחה"צ, והוא נכנס לו לתפילת מנחה שם... אמנם מדובר באדם מבוגר וכו' וכו'. אבל בכל אופן הבנתי שאין לו את הזכות לבטל תורה. לו הייתי במקומך אז: אם המקום מיועד ללימוד, ואני לומד שם בקביעת עתים בתדירות, כי אז אם זה ממש מפריע, רק בכזה אופן הייתי נמנע. וגם לא בפרהסיא. בכל אופן פרט לקדושה ולאמנים, יהש"ר, ברכו וכל הדברים הקדושים הללו. הרי כח היחיד לעומת הציבור הוא ממש נמוך. ואם כבר אז: ביום יש לומר צ' אמנים. ד' קדושות. י' קדישים [לשמוע]. ק' ברכות. אם אדם עשה כך במשך היום, הרי צדי"ק מושלם.

asaf2000

New member
תודה על התשובה

הלימוד הוא לא כל כך בעיון אבל התפילה בשטיבלעך במהירות של אף15 ואי אפשר לגמור משפט בלי שנכנס איזה קדיש באמצע..

א77

New member
אז אני מבין שכלל לא שייך ללמוד שם

משהו כעין איצקוביץ. סתםםם נזכרתי. מפעם לפעם אני נכנס לאיצקוביץ לערבית בין השעות 23.30 ל 24.15. משוטט לו שם הרב יוספי. הוא מדלג מחדר לחדר. משטיבל לשטיבל. הוא מנסה 'לצוד' ברכו. גם קדישים. מאד מעניין לעקוב אחר מרדפיו אלה. זה כבר מתוכננן אצלו. הוא מחשב שכעת הוא פה, והבא בתור, הרי בשטיבל השלישי מימין הוא יתפוס ברכו שלאחר התפילה, ומיטד אח"כ קדיש בשטיבל השני מימין... וכו' וכו'.

למעלה