שאלה

אלינה12

New member
שאלה

בספטמבר אני חוזרת לעבודה ואני מצאתי משפחתון טוב, עדיין לא סגרתי. ההטלבתות היחידה לגבי משפחתון איך אני אעביר להם את החלב הקפוא כדי שמטפלת תפשיר אותו אצלה בבית? בועז צריך לאכול ביום לפחות 4 ארוכות בלעדיי, זה אומר שאני צריכה לתת למטפלת 4 שקיות חלב. אבל ברגע שאני אוציא את החלב מהמקפיא הוא יתחיל להפשיר ואז איך היא תתן אותו לבועז במשך היום? הבנתי שחלב אסור שוב להקפיא וגם אחרי הפשרה הוא יכול לעמוד רק שעתיים. אולי יש איזשהו פטנט? שאלה נוספת, אהם יש בפתח-תקווה יועצת הנקה מוסמכת IBCLC?אם כן, הייתי רוצה לקבל פרטים שלה.

mornor

New member
הפשרה, חימום

אני חושבת שאם את מביאה את השקיות הקפואות למטפלת בתוך צידנית עם קרחום והיא שמה ישר במקפיא שלה, זה לא נורא. חוץ מזה - חלב במקרר יכול להחזיק 8 ימים, אולי כדאי לך לא להקפיא אלא לשמור בקירור? הבנתי גם שחלב קפוא מאבד חלק מהתכונות שלו. יש לי גם שאלה - אפשר לחמם שנית חלב שחומם (נגיד רק שעתיים או שלוש קודם)? צריך לשמור אותו במקרר בין חימום לחימום? תודה.

tammyb

New member
חימום בפעם השנייה

כן, אפשר לחמם שוב חלב שהופשר וחומם, אבל אם אני זוכרת נכון אי אפשר לעשות זאת מספר פעמים לא מוגבל - שווה ממש לעשות חיפוש בנושא, כי שגית כבר השיבה על כך בפירוט (וכמובן שתמיד עדיף תשובה מקצועית). בכל אופן, כדאי אם אפשר להפשיר כמויות קטנות יותר ולהוסיף עליהן לפי התיאבון מאשר להיות במצב בו צריך לשפוך בסופו של דבר חלב. ועצה נוספת לגבי העברת חלב אל המטפלת: אם יש מאגר רציני שדורש הקפאה - למה לא להעביר את החלב הטרי אליה בצידנית ולשים במקפיא שלה מלכתחילה וכך היא תוכל להפשיר לפי הצורך ובהנחייתך. כך לא תדאגי שחלב הופשר בדרך אליה. תמי

אלינה12

New member
מקפיצה לעוד רעיונות

האם הצידנית רגילה יכולה לשמור על הקפאה? פשוט יש לי כרגע בסביבות 30 שקיות במקפיא ואני שואבת כל יום, כדי לעשות מאגר רציני לזמן שאני אצא לעבודה, זה אומר שעד ספטמבר יהיה בסביבות 60 או יותר. אני אשאב גם בעבודה וזה יהיה חלב טרי, אבל קודם צריך להשתמש בחלב שבהקפאה. לא נעים לי להביא כל המאגר אליה, כי זה שאצלי זה תופס המון מקום בפריזר, זה לא נורא, אבל אצלה זה לא נעים. אני אביא לה אולי לשבוע מראש, אבל לא יותר. אני גם נזכרת באיך מוכרים ארתיקים בחוף הים, מה הם שמים שם שהם נשארים קפואים? עוד רציתי להגיד שמשפחתון נמצא 3 דקות הליכה מהבית שלנו, אז זה לא מרחק גדול.

sagitlaleche

New member
שמירת חלב קפוא ../images/Emo20.gif

ב 3 דקות, גם בחום של יולי-אוגוסט הנורא, בצידנית עם קרחומים, החלב לא יפשיר. שימי הכל בצידנית עם קרחומים או כמה בקבוקי מים קפואים ותעשי נגלה למשפחתון. אין מה לחשוש. מיד הכניסי למקפיא במשפחתון. חשוב לסמן את החלב הקפוא בשם ותאריך. ולהקפיד על FIFO - First In First Out. מה שנשאב קודם, נותנים קודם לתינוק. כל הכבוד על כמויות החלב שאת מצליחה לשאוב ולהקפיא ולעשות מחסן מראש!

למעלה