שאלה

Calgone

New member
זה לא מסביר למה עכשיו הסף נמוך יותר

אתה חושב על אנשים שעכשיו ניגשים לעשות עוד כמה פסיכומטרים עד שבעוד כמה שנים יגיעו ל700 אבל גם עכשיו ניגשים אנשים שלפני כמה שנים שיפרו פסיכומטרי בשביל להתקבל עכשיו. זה לא הסיבה למה בעוד כמה שנים הסף יעלה ואני לא חושב שזה נכון להגיד שבעתיד הרף יעלה. אי אפשר באמת לדעת מה יהיה בעתיד. אולי יוסיפו עוד מקומות בעקבות ריבוי המועמדים? ואולי לא ירבו המועמדים? הרצון להגיע למקצוע מסוים לא כל כך פשוט ולא תלוי רק בריבוי אוכלוסייה.. זה תלוי ביוקרה של המקצוע באותו הזמן המסוים. הרף של כל מקצוע לא נקבע לפי כמה המקצוע טוב, או כמה חכם צריך להיות בשביל ללמוד אותו, הוא נקבע באופן פשוט מאוד - כמה הוא נחשב "יוקרתי" וכפועל יוצא של זה - כמה מועמדים יש אליו כל שנה, מאחר וזוהי רק שיטה לסינון מועמדים, אם יש הרבה מועמדים למקצוע מסוים צריך רף יותר גבוה ע"מ לסנן יותר אנשים. אז אולי בעתיד פחות אנשים ירצו רפואה? לך תדע

qet1

New member
קרה כבר פעם שהרף למשהו ירד?

כי ממה שאני רואה זה תמיד רק עולה... חוץ מזה, דווקא לרפואה - אין מצב שהרף יירד (הביקוש לרפואה לא יורד, זה לא משהו שתלוי בטרנדים ומגמות השוק - זה מקצוע עם ביקוש גבוהה מאז ומעולם...).

Lone Dog

New member
סתם בתור דוגמה

הסכם לפיסיקה+חשמל באת"א ירד משנה שעברה...

nati86

New member
../images/Emo45.gif

הבחינה הפסיכומטרית רק נהיית יותר קשה. מפתרון של בחינות מלפני אפילו 3 שנים הייתי יכולה לקבל 750 ומעלה. מה חבל.

אני חייב לציין שזה קורה גם ב...

אוניברסיטה, אני וחבר שלי תמיד התחלנו מהבחינות של לפניי איזה 10 שנים, כמעט תמיד קיבלנו 100 עגול בבחינות האילה, אבל ככל שהתקדמנו בשנים את רואה איך הציון שלנו פתאום מתחיל לרדת, התחלנו להלחץ, חשבנו שאנחנו הופכים לטיפשים יותר כלל שאנחנו לומדים. בסוף החלטנו שכאשר לומדים לבחינות מתחילים מהסוף להתחלה, כדיי שנגיע לבחינה בטוחים בעצמנו

morbe18

New member
אגב..

רק שתדע.. שני הדברים הראשונים שאמרו לי בתור סטודנט פעור בטכניון: 1. מחפשים את המבחנים של המרצה האחראי בחוברת מבחנים ומתחילים מהם. 2. מתחילים מהסוף להתחלה.

liquid01

New member
זה לא נכון....

בפסיכומטרי אם זה קל, זה קל לכולם, ואם זה קשה- זה קשה לכולם. ובגלל שזה ציון יחסי, זה לא היה משנה את הציון שלך...עדיין היה אותו אחוז של נבחנים שהיו מקבלים 750, 800, 687 וכל ציון אחר...

1234aaa

New member
נכון,

אבל הרמה של התלמידים עולה כל הזמן [בגלל המכונים וכל זה] עכשיו בו תנרמל לי את הציונים כשחצי מהנבחנים ענו על 100% נכון? תמיד אותו מספר של אנשים יקבל ציון X אבל כדי שזה יקרה צריך לשמור על רמה מסוימת ככה שאפשר יהיה לנרמל את הציון לפי עקומת גאוס..

liquid01

New member
בקשר למה אתה אומר את זה...?

זה לא המצב כרגע. וכל עוד הרמה של הנבחנים תעלה, גם הרמה של הבחינה תעלה. וקשה לי להאמין שנגיע כל כך מהר למצב שלא יהיה אפשר בכלל לפלח את הציונים.....אתה אולי לא חושב על זה, כי כמעט לכולם פה יש לפחות 600 וצפונה, אבל בכל בחינה ובחינה, יש גם את האנשים שמקבלים 200....הם נמצאים אי שם וניגשים לבחינות האלה משום מה...

1234aaa

New member
אז אנחנו מסכימים!

מה שאני אומר זה שהרמה של השאלות בבחינה כן עולה עם הזמן!! בגלל זה אומרים שהאוגדן הוא טיפה יותר קל מהפסיכומטרי של היום כי המבחנים בו הם מלפני כמה שנים. נ.ב לא לכולם יש מעל 600 ואני יודע את זה,יש לי 492.

nati86

New member
טיפה יותר קל?

אני לא פתרתי אותו, אבל שמעתי שהאוגדון זה קינוח, וברובו הוא כדי לתת הרגשה טובה לפני הבחינה...

qet1

New member
אני קיבלתי בממוצע 20 נקודות יותר

באוגדן. אבל אפשר לייחס את זה גם ללחץ שקיים רק בבחינה האמיתית, תנאים שונים וכו' (את האוגדן עשיתי בתנאים אופטימליים מבחינתי.....טמפרטורה נכונה, מוזיקה, כסא נוח וכו').

אם כל הכבוד לתשובה הנכונה שלך...

נטי דיברה על רמה ולא על אחוזי הצלחה. מן הסתם מכיוון שמדובר על עקומת גאוס של התפלגות יחסית אז הציונים יהיו בהתאם לרמה הכללית, אבל היא דיברה על רמת הבחינה וכהוכחה אני יכול לתת לדוגמא את 2 ההורים שלי אשר כשהיו בגילי עשו פסיכומטרי, ובאותו זמן לא היו קורסי הכנה וחוברות מבחנים והם פשוט ניגשו איך שהם ישר לבחינה ובכל זאת הוציאו ציונים טובים, הם אמרו לי שאם הרמה של הבחינות היום הם לא בטוחים שהם היו מוציאים אפילו 400 בבחינה הזאת כאשר בבחינות ההם הם הוציאו 700+

qet1

New member
נו באמת...

תושיב אותך ותכריח אותם לפתור עכשיו מבחן פסיכו שלם. אני מבטיח לך שהם יוציאו מעל 400...וגם מעל 600.

liquid01

New member
עם(!) כל הכבוד לתגובה שלך,

הרמה לא משנה, בגלל הציון היחסי, ובגלל זה זה לא נכון שלפני שלוש שנים היא הייתה מקבלת 750, כי זה היה קל לא רק לה, אלא גם לכל שאר הנבחנים, ועל זה דיברתי.

nati86

New member
תראה

חברה שלי עשתה די טעות בכך שלמדה ע"י פתירת מבחנים משנים קודמות... - הן מבחנים אמיתיים והן מבחנים מקורסים בשנים קודמות... היא ישבה על 730. בבוא הרגע האמיתי קיבלה ציון פחות מכך בכ - 40 נקודות. גם הציונים עצמם הם יחסיים.. ואת ה- 800 מקבל לא זה שפתר את כל השאלות נכונה, אלא את מספר השאלות הרב ביותר עליהן ענה בצורה נכונה. ככה שתאורטית יכול להיות שבן אדם פספס כ - 10 תשובות נכונות ועדיין קיבל 800 אם האנשים שמושבים עליו טעו 11 פעמים ויותר. זה לא מעיד על אחוזי ההצלחה, מכיוון שזה הכל יחסי. אם הציון לא היה ניתן באופן יחסי, אז היה אפשר לדבר.

תיקון...

800 מקבל מישהו אם ורק אם (בהנחה שלא היתה למחשב שבודק טעות
) הוא פתר את כל הפרקים שאינם פיילוט נכונה בלי אף שגיאה אחת. ו-200 מקבל מישהו רק אם טעה בהכל כולל הכל. השיטה של חלוקת הציונים בפסיכו' היא מאוד מסובכת ושמורה כסוד,בתכלס אפשר להגיד שהחלוקה היא יחסית,יחסית למה בדיוק? זה כבר לא ברור.

StasikD

New member
זה לא מה שאני יודע,

התבססתי על מה שהמדריכים אמרו לנו. 800 אחת 200 אחד, השאר מפולגים לפי השיטות שלהם.

למעלה