שאלה

שאלה

שלום! אני עומד לנסוע לאירופה, ושמעתי שאפשר לקלוט את רשת ב בגלים קצרים. מה זה גלים קצרים, ואיך אני יכול לשמוע אותם? תודה.

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

גלים קצרים הם תדרים נמוכים מאוד בתדרים נמוכים מאוד הגלים נוטים להתפשט עם תוואי הקרקע אבל עדיין לא יכולים לעבור מיכשולים כמו הרים כדי לישמוע אתה תיצתרך אנטנה דיי גדולה ספק אם תוכל לישמוע משהו אם טרנזיסטור

??????? גלים קצרים הם תדרים גבוהים (3-30 מה"צ) בתדרים גבוהים הגלים נוטים להתפשט ולחזור מהאטמוספירה (כמו מראה) ויכולים לעבור מיכשולים כמו הרים כדי לישמוע אתה תיצטרך אנטנה מתאימה ואין ספק שתוכל לישמוע משהו עם מקלט רדיו לגלים קצרים.

4Z7GBA

New member
צודק

אני היתבלבלתי אם הגלים שמיתפשתים אם תוואי הקרקע ונידפים אחרי מרחק מסוים אלו שיוצאים במקביל לגלים הרגילים ומגיעים לחלק מהשטח מת

4Z1PF

New member
גלים קצרים

ראשית - גלים קצרים זה תדר גבוה שנית - יש צורך במקלט רדיו שמכיל את תחום התדרים הקצרים שמסומנים על הסקלה כ- HF או נפוץ יותר הסימון SW. שלישית - בתדרים אלו התחנות משנות את תדר השידור שלהן לפי תנאי התפשטות הגלים. לכן כל מספר שעות יש לחפש את התחנה על מיקום אחר של הסקלה. רביעית - את התדרים ושעות השידור, בהתאם למדינה שבה נמצאים, ניתן למצוא באתר רשות השידור. 73

למעלה