שאלה....

kfitzsch

New member
שאלה....

שלום... אני נער בן 17 כבר 4-5 שנים אני חוסך כסף הגעתי ל13 וחצי אלף שקל(3000$) ואין לי הרבה מה לעשות איתו אלה אם כן אני יחליט שכדי להמשיך לחסוך ולקנות אוטו בעתיד חשבתי אולי לעשות רישיון ולקנות ציוד למצנחי רחיפה רציתי לשאול אתכם... האנשים שיודעים איך זה.. עד כמה כדי לי לזרוק את כל הכסף שלי בשביל הענף הזה?? האם שווה לי? ועוד דבר...אם אני אחליט שכן לעשות הקורס יעלה לי 1400$... האם ב1600$ שישארו לי אני אוכל לקנות ציוד(משומש) ברמה גבוהה? או ציוד ליגה ג'?(ציוד לא רק המצנח...כולל את הקסדה הריתמה הרזרבי והמצנח) תודה מראש

ArieJ

New member
שלום נער יקר

השאלה שאתה שואל- תשובה קלה לי לחלקה האחרון. אתה מסיים קורס בסכומים אלה, וקונה ציוד יד שניה במצב בהחלט סביר. אם זה כדאי לעסוק בספורט הזה? רק אתה תדע, אם יש לך רצון לגעת בשמיים, אז כן, אם אתה מחפש לבזבז את הכסף, אולי במקמות אחרים זה כדאי יותר... שבוע טוב, אריה

kfitzsch

New member
דבר ראשון תודה על היחס

דבר שני... אני כמובן כמו נדמה לי רוב מוחץ של העם חולם לעוף השאלה שלי היא נניח שעשיתי רישיון ויש לי ציוד ואני מאוד אוהב את זה זה לא נמאס מתישהו? אני פשוט פוחד שאני ישלם כל כך הרבה ובסוך אחרי 5-10 פעמים כבר לא יהיה לי חשק

כמו שענתה אותה גברת בת 85

תוך הסמקה חיננית למראיינת ששאלה אותה באיזה גיל מפסיקים לקיים יחסי מין: "לא יודעת. תצטרכי לבוא לשאול אותי את אותה שאלה בעוד כמה שנים" אתה שואל אנשים שרצים כל שבוע לאתרי ריחוף, ורודפים אחרי הרוח, "מתי נגמר החשק לרחף"? לא יודעים, תשאל שוב בעוד כמה שנים.

"הרוב המוחץ" הוא למעשה מיעוט

לשמעון ערב טוב, דווקא רובו המוחץ של העם, הן היושב בציון והן בניכר, לרבות רוב הגויים אינו חולם לעוף. מחקר שקראתי מצא שרק כ- 2% מאוכלוסית העולם באמת נמשך לעוף ועוד פחות מכך עושים נסיון להגשים את החלום הזה. כמו שכתב אריה, תתחיל ללמוד ואז תראה, או יותר נכון תרגיש ואם תהליט שזהו זה תוכל לרכוש ציוד טוב מאוד, מיד שניה, ולהשאב אל תוך החויה הבלתי ניתנת לתיאור הזו של לעוף כמו ציפור, בין הציפורים ועם הציפורים. ליל מנוחה, אמנון

guycobra2

New member
המחיר הוא קצת יקר יותר....

שלום אנשים יקרים ,קראתי קראתי ולא יכולתי שלא להגיב ,הרי יודעים כולנו שאת הספורט הזה אף אחד לא מסיים רק עם 3000$. לפנינו מקרה של נער שחשקה נפשו בריחוף למרומים אך בכיסו רק 3000$ אומללים שכרגע הם מרבית עולמו וחיסכון אדיר של שנים והאם כאן ניגמרים הוצאותינו ?? מה עם נעליים?עוד 200$, מה עם ועם ועם ועם אגודה כל שנה ועם בדיקת מצנח כל שנה?? וכמו שהתחתי אסיים המקרה הוא קצת חריג לנער שחסך וחסך וכולנו רוצים לשאוב אותו פנימה לתוך החוויה שאין ממנה דרך חזרה אבל האם לא חשוב לנו להקנות הרגלי בטיחות שכדאי שיחשוב אולי לקנות מצנח יותר בטוח ולא יד שניה?? ואחרי שייסיים את הקורס וישאר לו חצי מהכסף מה אז??? איש יקר... הצעתי שמור את חלומך ,תעשה צבא או שלא,תעבוד קצת יותר ותתחיל את חלומך בשלב יותר בסיסי בחייך ולא רק כדי לזרוק כסף כהגדרתך או שזה חלום חיים כשלנו או שלא...

עוד נקודת מבט

התחביב הזה דורש רמת ניידות טובה ויכולת סחיבת ציוד מוכחת. אתה תצטרך להטלטל עם הציוד שלך (15 - 25 ק"ג !)לכל מיני אתרים רק לגלות שלא ניתן לטוס כי התמאים במקום לא מתאימים, ואז תצטרך לעבור לאתר אחר, ושוב ושוב. איך תעשה את זה ללא רכב? אם יש לך רשיון ורכב ותקציב לא מוגבל לדלק, אתה מסודר. אם לא, תשקול גם את זה.

למעלה